Slavlje igrača Hajduka nakon Ljubičićevog pogotka

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX
VAŽAN TRIJUMF

VIDEO: Dambrauskas startao s pobjedom! Pogledajte golove s kojima je Hajduk na Poljudu srušio HD!

Hjaduk je s 2:0 pobijedio Hrvatski dragovoljac u prvoj utakmici u kojoj ih je vodio litavski trener
Piše: Sportske novosti/Jurica RadićObjavljeno: 06. studeni 2021. 19:08

HAJDUK - H. DRAGOVOLJAC 2:0 (Ljubičić 29', Sahiti 67')

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić - Lovrencsics, Elez, Katić, Melnjak (Od 86. Čolina) - Fossati, Ćalušić (Od 71. Atanasov) - Sahiti (Od 69. Kačaniklić), Livaja, Biuk (Od 86. Brkljača) - Ljubičić (Od 69. Diamantakos)

HD (4-5-1): Šubarić - Mamić (Od 84. Vego), Vulikić, Lukić, Franić - Majstorović (Od 77. Turković), Mioč, Ćosić, Roca (Od 81. Vuco), Viduka (Od 46. Viduka) - Perić (Od 46. Petković)

___________________________________________________

Na debiju Valdasa Dambrauskasa prekinuo je Hajduk seriju od četiri utakmice bez pobjede. Od kraja rujna i susreta sa Lokomotivom Bijeli su čekali pobjedu i dočekali su je početkom studenoga s promjeniom trenera. Nije utakmica bila briljantna predstava koja će se dugo pamiti, ali Hajduk je bez većeg stresa zasluženo zaradio tri boda. Nećemo pritom konstatirati 'sa pola snage', trebali su vremena za probijanje 'bunkera' gostiju, no bilo je važno pobijediti.

Put ka pobjedi otvoren je akcijom 'naše dice' što je poljudski san koji se u dvoboju sa Hrvatskim Dragovoljcem pretvorio u javu. Do utakmice sa HD-om nije Biuk imao asistenciju ni Ljubičić zgoditak ove sezone u HNL-u, ali bila je dovoljna jedna odlična akcija da se i te statističke rupe počnu popunjavati.

Pogledajte gol Ljubičića za 1:0:

Naravno, bilo bi pretenciozno kazati da je izrađeni pogodak zasluga tri dana treninga sa Dambrauskasom, ali moguće je da su se dolaskom Litavca na klupu Bijelih promijenila neka razmišljanja. Da se probudila momčad, a među njima i tandem igrača iz klase 2002., Biuk i Ljubičić. U svakom slučaju, Dambrauskas je dobro krenuo. Pobjedom, što je dakako najvažnije, ali i pokretanjem razvoja Biuka i Ljubičića, igrača koji su od početka sezone u potrazi za formom.

Prvo poluvrijeme proteklo je u jednosmjernom nogometu, jer Dragovoljac je formirao obrambenu utvrdu sa pet igrača u zadnjoj liniji, ali nisu se pritom ni veznjaci gostiju nauživali lopte oko središnjeg kruga. Njih četvero pomagalo je obrani dok je Hajduk napadao, a Karlo Perić usamljen ostajao u "špici". Uputili su Bijeli devet udaraca prema vratima, ali samo je jedna lopta šutirana u okvir, međutim ta jedna je ušla iza leđa Šubarića. Nakon nešto manje od pola sata igre skinuli su Bijeli primarni pritisak pobjede.

Do pogotka Ljubičića radovali su se Bijeli i zgoditku Livaje u ranoj fazi dvoboja, ali opravdano je pomoćnik Nikola Kečkeš signalizirao zaleđe kada je 'desetka' Bijelih u 8. minuti efektno zatresla mrežu. Pet minuta kasnije Livaja je asistirao Ljubičiću koji je zaobišao i Šubarića, ali otišao je previše u stranu i loptu uspio poslati tek paralelno s gol-linijom što je riješila obrana Dragovoljca Hajduk je bez Krovinovića i dalje u problemu kreacije, pa se prolaz do gostujuće mreže uglavnom tražio preko bočnih pozicija gdje su se duplirali bekovi i krila. Ali, već smo naglasili, gusto je postavio obranu HD, stoga su često udarci Bijelih završavali u defanzivnom bloku gostiju.

Davor Mladina je na poluvremenu promijenio dva ofenzivca pokazavši da se ne miri sa jednostavnom kapitulacijom. Umjesto Perića uveo je brzonogog Petkovića kojem je pridodao Majstorovića u vršku napada, dok je Pasariček otišao na lijevo krilo. Međutim, nisu promjene donijele rezultata, dapače, spašavali su se gosti od drugog pogotka. Sa gol-linije loptu je glavom očistio Petar Mamić nakon udarca Čalušića sa pet metara u 54. minuti. Pet minuta kasnije, nakon drugog kornera HD-a, ambiciozno je zapucao Lukić, ali visoko preko grede.

Nakon sat vremena, javila se i Torcida ispucavši svoj uobičajeni pirotehnički arsenal za novu prijavu disciplinskom sucu. U trenutku kada se činilo da je Hajduk posustao u nastavku, da je Dragovoljac došao do daha, zabio je Sahiti. Za navijače Bijelih u pravom trenutku, jer poslije vodstva 2:0 bilo je jasno da su 'bodovi u sefu'.

Pogledajte gol Sahitija za 2:0:

Dragovoljac nije imao moć za preokret, pa iako su u zadnjih 20-ak minuta gosti znali zaprijetiti i nekim pokušajem sa distance, dobro se smrznuo besposleni Lovre Kalinić. Dambrauskas je u završnici dvoboja prigodu ponudio iskusnim napadačima Diamantakosu i Kačanikliću, ali obojica su ušla u trenutku kada je utakmica već dobila svoj rezultatski pečat. Pokušava oživjeti Dambrauskas zamrlu karijeru Grka i Šveđanina, ali skroman im je doprinos i na dvobojima protiv HD-a, posljednjeplasirane momčadi lige, a da ne pričamo Ako ne mogu interanacionalci, za zabavu publike i kratkotrajnu radost zabio je u 90. minuti Marko Livaja, ali još jednom je evidentno zaleđe bio razlog poništenju pogotka u trenutku kada je lopta već završila u mreži. Na kraju su i dva priznata zgoditka bila dovoljna za pobjedu. Slijedi odmor i potom priprema za jadranski derbi na Rujevici.

___________________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

90 - Kraj! Hajduk je u prvoj utakmici pod Valdasom Dambrauskasom pobijedio Hrvatski dragovoljac s 2:0 na Poljudu!

90 - Zabio je opet Livaja i opet mu je gol poništen zbog velikog zaleđa.

86 - Dvostruka promjena kod Hajduka. Izlaze Melnjak i Biuk, a ulaze Čolina i Brkljača.

86 - Žuti karton je dobio Vuco (Dragovoljac).

84 - Ponovno mijenja Dragovoljac. Izlazi Mamić, ulazi Vego.

81 - Izašao je Roca, ušao Vuco (Dragovoljac).

77 - Izmjena kod Dragovoljca. Izašao je Majstorović, ušao Turković.

77 - Sada je sjajno s 30-ak metara opalio Roca (Dragovoljac), ali nije uspio zabiti.

71 - Izašao je Čalušić, ušao Atanasov (Hajduk).

69- Dvostruka izmjena kod Hajduka. Izašli su strijelci Ljubičić i Sahiti, a ušli Diamantakos i Kačaniklić.

67 - GOOOL! Sahiti zabija za 2:0! Napadač Hajduka je dobio dobar pas i sjurio se u šesnaesterac i pucao iskosa prema golu, a njegov udarac Vulikić skreće u mrežu u pokušaju da ga blokira i njemu se na kraju piše gol iako je jasno da je najveća zasluga zapravo Sahitijeva.

65 - Debi novog trenera je na Poljud došlo vidjeti 3290 gledatelja.

61 - Požutio je Elez (Hajduk).

59 - Evo i pokušaja Dragovoljca. Lukić je nakon kornera ostao sam na rubu šesnaesterca, ali pucao je preko gola.

54 - Fantastična prilika za Bijele! Hajduk je sada mogao povećati vodstvo, ali Mamić s crte izbija loptu u korner.

46 - Biuk je dobro prošao po strani i ubacio jednu opasnu loptu, ali nitko ju nije uspio pretvoriti u gol.

46 - Na poluvremenu je izvršena dvostruka izmjena kod Dragovoljca. Izašli su Perić i Viduka, ušli Petković i Pasariček.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1 - Kraj prvog dijela. Hajduk vodi 1:0 u Dambrauskasovom debiju na Poljudu.

45+1 - Livaja gađa iz slobodnjaka s 18 metara, ali preko gola.

44 - Probao je sada Livaja s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi pokraj gola.

41 - Biuk radi velike probleme obrani Dragovoljca. I sada je ukrao jednu loptu, sjurio se u šesnaesterac, ali nije uspio na pravi način uposliti suigrača.

35 - Biuk je još jednom podvalio dobru loptu za Ljubičića koji je ovoga puta bio prekratak.

29 - GOOOL! Zabio je Marin Ljubičić glavom na asistenciju Biuka.

25 - Nakon početnog pritiska Hajduka, Dragovoljac je uspio malo prodisati.

19 - Livaja je sada pucao sa strane, Šubarić se bacio na loptu koja mu je na trenutak ispala, ali uspio je popraviti stvar i spriječiti da na nju natrči netko od domaćih igrača.

13 - Kakva šansa za Hajduk! Ljubičić je primio loptu od Livaje i zaobišao golmana gostiju, ali otišao je previše u stranu pa nije uspio zabiti.

8 - Zabio je sada Livaja, ali njegov gol je poništen zbog zaleđa.

5 - Hajduk je aktivnija ekipa u uvodnim minutama. Bijeli žele što prije zabiti gol, dok gosti čekaju priliku iz kontre.

1 - Utakmicu na Poljudu sudi sutkinja Ivana Martinčić što je još jedna posebnost ovog susreta.

1 - Počela je utakmica na Poljudu!

___________________________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 13:43