Damir Krajac / CROPIX
PODJELA BODOVA

VIDEO: DINAMO BEZ POBJEDE U GRADSKOM DERBIJU! DOMAĆIN UMALO ŠOKIRAO MODRE U NADOKNADI Pogledajte fenomenalne akcije iz sjajnog ogleda u Kranjčevićevoj

Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj u sklopu 23. kola HNL-a remizirala s Dinamom, konačan je rezultat bio 1:1. Modri su poveli pogotkom Danija Olma u 72. minuti, ali Lokosi su uspjeli izjednačiti samo sedam minuta kasnije kada mrežu pogađa Uzuni. Momčad s Kajzerice zadržala je četvrto mjesto s 36 bodova.
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2019. 17:13

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1 (Uzuni 79' / Olmo 72')

LOKOMOTIVA (4-4-1-1): Grbić - Karačić, Kolinger, Datković, Lecjaks – Kastrati (od 57. Maružin), Jakić (od 76. Rakić) M. Burić, Drožđek (od 74. Đurasek ) – Uzuni, Radonjić

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Stojanović, Theophile, Perić, Leovac – Moro – Atiemwen, Olmo, Majer,(od 76. Gojak) Oršić (od 64. Kadzior)– Andrić (od 64. Gavranović)

Sudac: Batinić (Osijek) Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 1500

U derbiju 23. kola Prve HNL Lokomotiva i Dinamo su odigrali 1-1, dok je u ranije odigranom susretu Gorica pobijedila Rudeš sa 3-1.

Nakon što je posljednja dva međusobna susreta Dinamo dobio s minimalnih 1-0, 'Lokosi' su uspjeli osvojiti bod protiv hrvatskog prvaka. Lokomotiva je u posljednjim trenucima mogla i do pobjede, ali je udarac Maružina završio u vratnici.

Dinamo je prvi zaprijetio. U osmoj minuti Komnen Andrić je pogodio vratnicu nakon Oršićeva ubačaja. Samo minutu kasnije do gola su mogli i Lokosi. Jakić je poslao povratnu loptu do Uzunija koji je imao čisti zicer, ali je Livaković sjajno obranio. Dinamov vratar je odlično reagirao i u 58. minuti na udarac Radonjića sa 20-tak metara.

Dinamo je poveo u 72. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom okrunio Dani Olmo. Stojanović je ubacio povratnu loptu s krila, a Španjolac lijepo pogodio. Na sličan način Lokomotiva je izjednačila u 79. minuti. Lecjaks je sjajnom povratnom loptom uposlio Uzunija koji je odlično pogodio za 1-1. U posljednjim trenucima susreta domaćin je mogao i do pobjede. Lecjaks je još jednom odlično ubacio, Maružin je pucao, no pogodio je vratnicu.

U prvom subotnjem susretu Gorica je pobijedila Rudeš sa 3-1. Gorica je sav posao obavila u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Ndiaye (21, 44) i Zwolinski (37). U završnici susreta Lisakovich je smanjio na 3-1.

U petak je Rijeka svladala Istru 1961 sa 2-0. Rijeku je u vodstvo doveo Gorgon (43) krajem prvog poluvremena kada je bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta kojega je izveo Murić, a konačni rezultat postavio je Murić (90+2) u sudačkoj nadoknadi vremena preciznim udarcem sa 12-ak metara nakon lijepog dodavanja Halilovića.

U nedjelju se sastaju Inter - Hajduk (15 sati) i Osijek - Slaven Belupo (17.30 sati).

Na ljestvici vodi Dinamo sa 58 bodova, Rijeka na drugom mjestu ima 44 boda, Osijek je treći sa 40 bodova, a zatim slijede Lokomotiva (37), Gorica (35) i Hajduk (31). Na začelju je Rudeš sa četiri boda.

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1 (Olmo 72' / Uzuni 79')

LOKOMOTIVA: Grbić - Lecjaks, Datković, Kolinger, Karačić - Drožđek, M. Burić, Jakić - Kastrati, Uzuni, Radonjić

DINAMO: Livaković - Leovac, Theophile-Catherine, Perić, Stojanović - Moro - Oršić, Olmo, Majer - Atiemwen, Andrić

-------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Kakva šansa za Lokomotivu! Maružin je snažno opalio iz blizine, nikoga nije bilo oko njega, ali uspio je zatresti samo vratnicu!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Prilika za Dinamo! Leovac je sjajno centrirao u peterac, Gavranović je tukao glavom, a Grbić hvata taj pokušaj!

79' - GOOOL! Izvrsnu akciju izveli su i Lokosi! Lecjaks je odigrao dupli pas s Đurasekom, zajedno su izbacili pola obrane Modrih, Lecjaks je ubacio u šesnaesterac za Uzunija koji majstorskim preciznim udarcem od vratnice pogađa mrežu!

77' - Posljednju zamjenu radi i Bjelica. Ušao je Amer Gojak, a izašao Lovro Majer uz veliki pljesak s tribina.

76' - Odmah radi i posljednju izmjenu trener Lokosa. Izašao je Kristijan Jakić, a mijenja ga Đorđe Rakić.

74' - Još jednu zamjenu radi Tomić. U igri je Neven Đurasek umjesto Drožđeka.

72' - GOOOL! Izvrsna akcija Modrih! Olmo je probio bok po lijevoj strani, dodao Majeru u sredinu, Majer proslijedio do Kadziora koji pronalazi Stojanovića na desnoj strani, Dinamov Slovenac daje povratnu u šesnaesterac, a na tu je loptu natrčao Dani Olmo i zakucao je u mrežu za 1:0 Modrih u Kranjčevićevoj!

65' - I odmah se u prilici našao Gavranović! Uputio je udarac s oko 25 metara, a lopta je prohujala pored vratnice!

64' - Dvostruku zamjenu radi Bjelica. Ušao je Mario Gavranović umjesto Komnena Andrića, i to prvi put u 2019., a umjesto Mislava Oršića u igri je Damian Kadzior.

58' - I još jedna fenomenalna reakcija Dominika Livakovića! Karačić je poslao povratnu do Radonjića, a napadač Lokosa odlično je gađao s vrha šesnaesterca, ali vratar Modrih opet se istaknuo aktraktivnom paradom i sačuvao vrata gostiju iz Maksimira!

57' - Prva zamjena u momčadi Lokomotive, u igri je Loren Maružin umjesto Kastratija.

55' - Prilika za Dinamo! Iz kornera su izveli sada već poznatu svoju 'malonogometnu' akciju, kombinirali su Olmo, Oršić i Leovac, a završni Olmov udarac sjajno skida Grbić!

54' - I opet prijete Modri! Atiemwen je probio bok po desnoj strani i ubacio u peterac, a Kolinger je u posljednji trenutak uklizao ispred Andrića i izbacio loptu u korner.

48' - Sjajna šansa za Dinamo! Leovac je pucao po golu s desetak metara, a udarac je prohujao tik uz vratnicu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bez većih događanja na travnjaku u Kranjčevićevoj. Gledali smo vrlo siromašno prvo poluvrijeme, obje momčadi odlučile su se na taktiziranje bez većih rizika u igri. Grbić i Livaković istaknuli su se fantastičnim obranama, a nakon toga igra se umrtvila te nije bilo pravih prigoda do kraja prvoga dijela.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade. Žuti karton opravdano je dobio i Marin Leovac zbog prekršaja na Kastratiju.

43' - Žuti karton dobio je Lovro Majer zbog prekršaja na Mariju Buriću.

41' - Prilika za Dinamo. Isprobao je i Majer svoj udarac, no i to je Grbić pokupio bez problema.

35' - Smirio se tempo utakmice. Na travnjaku nema gotovo nikakvih važnijih događanja, i jedna i druga momčad taktizira bez previše rizika u igri. Na solidno popunjenim trbinima neprestano odzvanja pjesma BBB-a koji navijaju i bodre dinamovce od prve minute susreta.

30' - 'Požutio' je sada i Jakić zbog prekršaja na Oršiću i propustit će sljedeću utakmicu koju Lokomotiva igra protiv Osijeka.

26' - Prilika za Lokomotivu! Olmo se spotaknuo i izgubio loptu na dvadesetak metara od gola, uzeo ju je Burić i odmah pucao, Livaković se ispružio na vratima, no i taj je udarac prohujao pored gola.

25' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nikola Moro zbog prekršaja.

23' - Pokušaj Modrih. Nikola Moro je opalio s tridesetak metara, bio je to solidan udarac, ali za Ivu Grbića nije bilo većih poteškoća.

13' - Još jednom prijete Lokosi! Sada je Drožđek isprobao svoj udarac, ali njegov je udarac išao pored gola.

10' - Čudesna reakcija Dominika Livakovića! Uzuni je sjajno uposlio Jakića koji se ubacio iz drugog plana i s desetak metara pucao po golu, a vratar Modrih fantastičnom reakcijom spasio čisti pogodak!

8' - Sjajna prilika za Dinamo! Leovac je ubacio s lijeve strane, Andrić lijepo reagirao i glavom uputio udarac prema golu, a vratar Lokomotive Ivo Grbić uz pomoć grede je skinuo taj pokušaj! Modri su skočili i tražili da se prizna pogodak, ali ponovljena snimka pokazala je da lopta nije bila prešla gol-liniju.

3' - Prvu priliku na utakmici imali su dinamovci. Nakon prekršaja na Olmu u zoni udarca, Oršić je iz slobodnjaka pucao po polu, no udarac je prošao tik uz vratnicu.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

-------------------------------------------------------------

17.25: Igrači obiju momčadi istrčali su na travnjak u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Damir Batinić iz Osijeka. Sve je spremno za derbi kola!

17.00: Napadač Lokomotive uoči Dinama:

16.30: Objavljeni su službeni sastavi. Nenad Bjelica je ipak odlučio zaigrati s Olmom i Oršićem od prve minute, a i u obrani će startati Leovac umjesto očekivanoga Marija Muse. Protiv Lokomotive će igrati gotovo najjača postava koju će trener Modrih uigravati za susret s Benficom. Također, na golu će biti Dominik Livaković iako je prema najavama trebao braniti Zagorac. U momčadi Lokomotive nema iznenađenja, trener Goran Tomić izvest će trenutno najjači sastav u kojemu će nedostajati Ante Majstorović zbog akumuliranih žutih kartona te Ivanušec i Knežević zbog lakših ozljeda.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:46