NIKSA STIPANICEV/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Video: Dinamo bez pobjede u Kranjčevićevoj! Majeru poništen pogodak, Lokosi umalo odnijeli puni plijen

Dinamo u 10. kolu gostuje u Kranjčevićevoj, a utakmicu protiv Lokosa možete pratiti uživo na portalu SN
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2020. 16:17

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:1 (Aliyu 42' / Ivanušec 8')

LOKOMOTIVA: Hendija - Karačić, Kovačić, Kolinger, Marković - Cokaj, Kallaku (od 90' Osmanković) - Malikji (od 46' Tahiraj), Đira (od 70' Petrak), Aliyu (od 90' Čeliković) - Tuci (od 70' Chajia)

DINAMO: Livaković - Šutalo, Lauritsen, Jakić (od 90' Atiemwen), Moharrami - Majer, Burton (od 66' Ademi), Ivanušec - Kastrati (od 72' Oršić), Hajrović (od 46' Franjić) - Gavranović (od 66' Petković)

U susretu 10. kola Prve HNL, sudaru prvaka i doprvaka, Dinamo i Lokomotiva su u Kranjčevićevoj ulici odigrali 1-1.

Gledajući položaj na ljestvici prošlog prvenstva bio je to okršaj dviju najboljih momčadi, no ove sezone Lokomotiva nudi skromne rezultate i gradski derbi je dočekala na začelju ljestvice.

Dinamo je poveo u osmoj minuti golom Luke Ivanušca. Kastrati je prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Ivanušeca koji je pogodio suprotni kut za vodstvo "modrih".

Lokomotiva je bila korak do izjednačenja u 37. minuti, no Kolinger je pogodio gredu nakon dobre lopte Aliyua. Pet minuta kasnije domaćin je ipak izjednačio. Moharami je poklonio loptu suparniku, a Kallaku odlično asistirao Aliyua, koji je zabio pored nemoćnog Livakovića.

Hrvatski prvak je u 49. minuti golom Lovre Majera stigao do nove prednosti, no radost gostiju kratko je trajala. Sudac Strukan je nakon pregleda video snimke poništio pogodak zbog zaleđa.

U 71. minuti opasno je zaprijetio Kastrati no pucao je pored Lokomotivina gola, a u 80. minuti je odličnu priliku imao Kallaku, ali je i on bio neprecizan.

U vodstvu je Dinamo sa 23 boda ispred Gorice (16) i Osijeka (16). Na začelju su Lokomotiva (7) i Varaždin (7).

---------------------------------------------------------

Prva HNL - 10. kolo
Šibenik - Rijeka 2-0 (Bulat 12, Sahiti 74)
Lokomotiva - Dinamo 1-1 (Aliyu 42 / Ivanušec 8)
Subota:
Istra 1961 - Hajduk 1-0 (Vuk 87)
Slaven B. - Osijek 0-1 (Bohar 47)

Gorica - Varaždin odgođeno

Ljestvica
1. Dinamo 9 7 2 0 24-9 23
2. Gorica 8 5 1 2 19-13 16
3. Osijek 8 5 1 2 11-7 16
4. Rijeka 7 4 0 3 8-9 12
5. Slaven Belupo 10 2 5 3 13-12 11
6. Hajduk 8 3 1 4 10-9 10
7. Šibenik 10 3 1 6 9-13 10
8. Istra 1961 9 2 2 5 6-13 8
9. Lokomotiva 8 1 4 3 6-13 7
10. Varaždin 9 2 1 6 7-15 7

LIVE PRIJENOS:

KRAJ: Ostalo je 1:1, nije uspio Dinamo stići do punog plijena protiv trenutno posljednjeplasirane momčadi HNL.a-

90+5' Pa još jedna, posljednja Lokomotivina promjena. Osmanković mijenja Kallakua.

90+2' Tomić vadi Aliyua i umjesto njega ubacuje Čelikovića.

90+1' Chajia tuče kraj gola... Dobio je loptu na četrdesetak metara, bilo je nekoliko igrača koje je mogao uposliti, ali se nakon kratkog trka odlučio na udarac.

90' Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade. Posljednju promjenu radi trener Mamić. Atiemwen mijenja Jakića.

87' Kakva prilika za Lokose! Opet Aliyu tuče pored gola, sada se na putu lopti ispriječio Šutalo. Moglo je to bez problema biti novo vodstvo domaćih, no od svega su dobili samo korner iz kojeg je Kovačić napravio prekršaj u napadu.

86' Zaprijetila je i Lokomotiva, Moharrami je izblokirao pokušaj Aliyua koji je prebačen na mjesto središnjeg napadača.

84' Dva udarca Oršića, prvi iz slobodnog udarca u živi zid, a onda i nakon odbijene lopte, ali obranio je to Hendija.

80' Opasnost i pred Livakovićem! Kallaku je dobio loptu na lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao, ali malo neprecizno. Kallaku se nakon asistencije mogao i upisati u strijelce nakon jedne pogreške Jakića na sredini terena.

78' Lijepu su kontru povukli iz Dinama, Oršić je dobio loptu od Ademija, a onda i pucao pored gola. Pregledava Strukan jedno uklizavanje, ali bit će samo korner za Dinamo.

76' Žuti za Kolingera nakon neopreznog starta na Kolingeru. Neće moći igrati Lokomotivin stoper u sljedećem kolu, ovo mu je treći akumulirani žuti...

72' Kastrati izlazi, a zadnjih dvadesetak minuta pripada Mislavu Oršiću.

71' Velika prilika za Dinamo. Kastrati promašuje nakon što je Majer ukrao loptu domaćima i uposlio ga... Udarac odlazi preko gola.

70' Dvije promjene u momčadi Lokomotive. Tuci izlazi, a umjesto njega ulazi Chajia. Petrak pak mijenja Marka Điru.

66' Dva poteza povlači Dinamova klupa. Na terenu su Petković i Ademi, a izašli su Gavranović i Burton.

63' Agresivno djeluje Lokomotiva kad je riječ o pokušaju oduzimanja lopti. Dojam je da neće lako pasti, a treba vidjeti sa zanimanjem koja će biti sljedeća Mamićeva karika s klupe...

60' Pola sata je do kraja, a bodovi su još uvijek na stolu. U svakom slučaju, centimetri su dijelili Modre od novog vodstva na koje će ipak morati krenuti još ofanzivnije, u namjeri da bodovi odu na istok grada...

56' Sjajno je sada potegnuo Franjić nakon gužve u Lokomotivinom šesnaestercu, ali je tome parirao Hendija na golu..

53' NEMA GOLA! Trajalo je, trajalo i trajalo, a onda je ipak presuđeno da nema četvrtog pogotka Lovre Majera ove sezone.

52' Gleda se da li je Gavranović uopće dotaknuo loptu nakon dodavanja Kastratija, a sad će, nakon tri minute gledanja u VAR sobi i sam sudac Strukan ići pogledati situaciju na monitor.

50' Uključio se VAR, a moguće je da je Gavranović u zaleđu nakon dodavanja Kastratija...

49' GOOOOL! Majer je strijelac! Gavranović je asistent, a Dinamo brzo vraća prednost na semaforu. Tahiraj je dao riskantnu loptu, Marković ne stiže prije Kastratija, ovaj daje u sredinu a Gavranović propušta za Majera koji ne griješi...

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj. Franjić je ušao umjesto Hajrovića pa bi sada on trebao biti na lijevom beku. Kod Lokomotive je unutra Tahiraj umjesto Malikjija.

POLUVRIJEME: Kraj prvih 45 minuta, 1:1 je u Kranjčevićevoj. Možemo biti zadovoljni viđenim, a Dinamu će biti nešto teže od objektivno očekivanog doći do bodova u susretu aktualnih prvaka i doprvaka.

45' Taman pred poluvrijeme Lokomotiva se vratila, baš da nastavak bude zanimljiv za sve aktere, kao i za navijače.

Teče jedna minuta nadoknade.

42' GOOOOOL! Lokomotiva je poravnala! Aliyu je zabio. Čini se da je izbjegao zaleđe, ali uključit će se VAR malo i provjeriti to. Moharrami predaje loptu Kallakuu, a čini se da nema zaleđa Aliyua i to je 1:1.

40' Žuti karton za Robbieja Burtona, zaustavio je Điru i potencijalno vrlo opasnu kontru Lokomotive.

37' Greda! Kolinger gađa gredu nakon dobre lopte Aliyua, malo je nedostajalo da Lokomotiva sada izjednači.

Malikji je dobio žuti karton zbog starta nad Ivanušecom, ulazi Dinamova medicinska služba, ali bit će sve u redu s dosad jedinim današnjim strijelcem.

34' Vodi se bitka na sredini terena, Dinamo preko svojih stopera dugim loptama nastoji naći svoje napadače. Nešto se manje igra po travi. Sada je Aliyu potencijalno srušio Kastratija nakon dobre lopte Jakića, suci se nisu oglašavali...

30' Još jedan udarac Cokaja iz velike daljine nije bio problematičan za Livakovića. Na povratnoj lopti Tucija Cokaj je jako tukao, ali je od Burtonovog bloka lopta bivala dosta usporena.

26' Dinamo je ponovno preuzeo posjed i kontrolu nad utakmicom. Sasvim sigurno, nedostaju Theophile i Leovac koji bi se možda našli i na ovom dvoboju, da nisu ozlijeđeni. Ali, i ova momčad zasad dobro odrađuje posao.

22' Livaković skida udarac Cokaja iz koraka, s kakvih dvadesetak metara, odbija u korner. Iz tog kornera, Karačić je nadskočio Burtona i poslao loptu za malo pored gola.

20' Majer je imao slobodni udarac s dobre pozicije, tukao je preko zida, ali nije bilo veće opasnosi za Hendiju.

15' Nova prilika, Karačićev ubačaj Šutalo je poslao prema svojim vratima. Srećom po Dinamo, bilo je to previsoko, otišlo u korner iz kojeg je najprije Aliyu pucao u blok, a onda i Cokaj pored gola. Pritisak Lokomotive.

13' Nakon primljenog pogotka Lokomotiva je stala na noge, imali su domaći sada i korner, kojeg međutim nisu pretvorili u ozbiljniju priliku.

10' Nije u akciji za pogodak Malikji zaustavio Kastratija, a onda je već bilo kasno... Jer, trebalo je samo "spustiti" za prvog večerašnjeg strijelca. Izgledalo je lako, a i bilo je tako...

8' GOOOOL! Ivanušec! Kao što smo rekli, zabadat će se, i on kao i Kastrati koji je sjajno projurio po desnoj strani i poslao nisku loptu na međuprostor u kojem se Ivanušec snašao i zabio za vodstvo Modrih.

5' Dok čekamo prvu priliku na dvoboju, podvucimo da je trener Zoran Mamić u zgusnutom ritmu utakmica primoran rotirati na dnevnoj bazi. Cilj je - naći najboljih 11, ali i najspremnijih 11 za svaki zadatak.

S tim u vezi, srednji red Modrih sigurno će imati nešto slobodnije zone kretanja, počev od Hajrovića koji će se sigurno ubacivati u sredinu do Ivanušeca koji će se sigurno zabadati prema naprijed...

3' Također, kod Lokosa na desnoj strani više nazad igra Malikji, dok je Karačičić prednji... No, vjerojatno će i tu biti stalnih izmjena te nadopunjavanja.

2' Moharrami je zauzeo mjesto na lijevoj, a Šutalo na desnoj strani obrane. Jakić je bio nacrtan kao stoper, ali imat će nešto ofanzivniju rolu, biti na mjestu korektora i pomagati Lauritsenu.

17.05 Utakmica je počela. Idemo proniknuti Dinamovu postavu na terenu...

16.40 Sastavi za utakmicu su stigli, a pravo je pitanje kako će Zoran Mamić rasporediti svoje snage na terenu.

Nominalno, uz vratara Livakovića tu su tri obrambena igrača. Dva stopera su Šutalo i Lauritsen, desno bi trebao biti Moharrami, a tko će lijevo?

Od veznjaka, Burton i Jakić bi trebali biti povučeniji, Hajrović, Majer i Ivanušec i Kastrati nešto ispred njih, uz Gavranovića u napadu. No, tko će na lijevog beka?

E, za to će trebati pričekati postavljanje na terenu...

Dinamo se nakon osvojenog boda u Moskvi okreće HNL-u. U nedjelju u Kranjčevićevoj ulici, Modri gostuju kod Lokomotive. Gotovo je nemoguće predvidjeti s kojim će sastavom Zoran Mamić istrčati na dvoboj protiv momčadi Gorana Tomića.
Modri trener često miksa momčad, pa je jedino izvjesno da će momčad izgledati puno drukčije od one koja se suprotstavila CSKA-u. Ono što jest sigurno, u momčadi neće biti stopera Theophilea, on još uvijek nije spreman za utakmice.

Međutim, po najnovijim informacijama iz plavog kluba, protiv Lokomotive bi se mogao vratiti Marin Leovac, koji se oporavio od problema s ligamentima ramena. Lijevi bočni je iz igre nakon jednog nezgodnog pada izašao u Šibeniku, strahovalo se da je teže ozlijeđen, ali srećom nije bilo tako. Iako se mislilo da bi Leovac mogao zaigrati već protiv CSKA, to se nije dogodilo, no povratak bi mogao uslijediti baš protiv Lokosa.

Realno je u momčadi očekivati i Izeta Hajrovića koji nije prijavljen za europske utakmice, ali se dosta dobrom predstavio u svojoj povratničkoj utakmici u Krešimirovu gradu, tako da ga trener vjerojatno neće zaustavljati u velikom povratku, Hajru treba dodatno osokoliti i napuniti samopouzdanjem kako bi se od njega dobilo ono što je nudio u svojim najboljim maksimirskim danima.

Mamić bi mogao odmoriti i Petra Stojanovića, pa bi od prve minute mogao krenuti Moharrami, a možda se dogodi da nakon dugo vremena vidimo i Atiemwena, od kojeg se također traži povratak sličan onome Izeta Hajrovića, dok bi priliku mogli dobiti Tolić i Šutalo.
U vrhu napada bi od starta mogao početi najbolji Dinamov strijelac Mario Gavranović, dok bi Bruno Petković svoju priliku trebao čekati s klupe. Zanimljivo je hoće li se u gradskom obračunu Mamić odlučiti pružiti priliku vrataru Danijelu Zagorcu. Nekako stalno očekujemo da će Zagi dobivati više prilika u HNL-u, ali trener očito drži da Livakovića koji brani u sjajnoj formi ne treba micati s gola. Zagorac je ove sezone branio samo u jednoj HNL utakmici, onoj protiv Slavena Belupa u Maksimiru. Nije imao sreće, utakmica je završila 3:3, a bila je to jedina utakmica ove sezone u prvenstvu koju Dinamo nije pobijedio!

Inače, Dinamo i Lokomotiva igrali su na startu prvenstva u 1. kolu. Bilo je to doba kad su Lokosi imali problema s koronavirusom, momčad je bila u jako lošem izdanju, Modri su ih tada razbili u Maksimiru rezultatom 6:0, dva pogotka je postigao Lovro Majer, po jedan Gavranović, Ivanušec, Oršić i Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:45