Bruno Konjevic / CROPIX CROPIX
PRVA HNL

VIDEO: DINAMO NADIGRAO PULJANE, POBJEDA JE MOGLA BITI I IZRAŽENIJA! Obrana Modrih još jednom nije primila pogodak, Modri pobjeđuju i bez Bjelice

Nogometaši Dinama upisali su pobjedu od 2:0 protiv Istre 1961 u susretu 26. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Golovima Dilavera i Majera Modri su suvereno povećali prednost na ljestvici u odnosu na najbližu pratnju.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2020. 13:43

DINAMO - ISTRA 2:0 (Dilaver 2', Majer 70')

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac - Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Moro - Kadzior, Majer (od. 70. Ćuže), Ivanušec (od 65. Gojak), Oršić - Petković (od 77. Gavranović)

Trener: Rene Poms

ISTRA 1961: (4-1-4-1): Duka - Franić, Tomašević, Rafa Paez, Pavić - Blagojević - Bušnja (od 83. Guzina), Lončar, Regan (od 72. Močinić), Fintić (od 65. Gržan) - Delić

Trener: Ivan Prelec

ZAGREB - Stadion Maksimir Gledatelja: 2.474 Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Rene Poms startao je pobjedom u svom jednomjesečnom mandatu u kojem na klupi mijenja Nenada Bjelicu koji je u nedjelju sjedio u VIP loži maksimirkog stadiona.

Utakmica je riješena već na samom začetku, kad je Emir Dilaver glavom poslao loptu u mrežu. Bio je to prvi pogodak Dinamovog stopera ove sezone u HNL-u. Jako mu se veselio, a s njim su slavili i suigrači, grlili su ga i ljubili, valjda su mu rekli; 'ajd da si ga i ti zabio'.

Ista priča bila je i s Lovrom Majerom. Modri veznjak također je zabio svoj prvi pogodak sezone u HNL-u, slavlje s suigračima bilo je isto.

Nismo trebali biti poput Nostradamusa da bismo predvidjeli kakva će se utakmica igrati na Maksimiru. Modri su od samog starta preuzeli kontrolu, atakirali prema vratima Duke, dok se Istra uglavnom branila zgusnutim veznim redom i obranom.

Prelecovi momci ponekad su i izašli prema vratima Danijela Zagorca, nije da nisu pokušavali nešto u napadu, ali im to nije previše uspijevalo do početka drugog poluvremena, kad su u razmaku od tri minute imali dobre zgode preko Fintića i Lončara, posebno je zgodna bila Lončareva koji je zamalo promašio.

Za obrambenu izvedbu, osim kod loše reakcije kod tog pogotka Dilavera, Puljanima treba skinuti kapu. Recimo, u prvom poluvremenu, Dinamo je stvorio samo jednu pravu priliku. Oršić je bio sam iskosa, s nekih desetak metara desnom nogom pucao je po zemlji, ali je Duka slabašan udarac lako obranio.

Još jedna situacija iz prvog poluvremena bila je za zabilježiti. Nikola Moro sjajno je opalio s nekih skoro trideset metara u same rašlje, Duka je uspio obraniti, odbiti loptu u gredu. Da je ušlo, bio bi to zaista spektakularan pogodak.

Da, ne smijemo zaboraviti i nezgodu Brune Petkovića. U samom finišu prve dionice, reprezntativni i Dinamov centarfor se poskliznuo i pao na reklamne panoe, glava mu je odletjela prema naprijed, a noge su ostale u zraku. Grdo je izgledalo, ali čvrst je dečko taj Petko.

U drugoj dionici Modri su imali nešto više zgoda za pogodak, jednom je Lovro Majer iz okreta dobro pucao, ali preko grede. Također, u samom finišu utakmice, fino je glavom opalio Ćuže, ali je raspoloženi Tomislav Duka sjajno reagirao i uspio obraniti taj udarac.

Treba u ovoj priči s maksimirske utakmice spomenuti još jednog nogometaša. Radi se o Slavku Blagojeviću, defenzivnom veznom igraču Istre. Znamo ga dugi niz godina, imamo osjećaj da taj momak nikad ne može zakazati. Koliko je samo lopti oduzeo, kako se borio, baš je pravi ratnik.

DINAMO - ISTRA 2:0 (Dilaver 2', Majer 70')

DINAMO: Zagorac - Leovac, Gvardiol, Dilaver, Stojanović - Moro - Ivanušec, Majer, Kadzior, Oršić - Petković

ISTRA: Duka - Pavić, Rafa Paez, Tomašević, Franić - Obeng, Bušnja, Fintić, Lončar, Blagojević - Delić

-------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - Možda i posljednja prilika Istre. Gržan je pokušao iz slobodnjaka, prebacio je živi zid, ali i vrata Dinama.

84' - Posljednu izmjenu radi Prelec. Izašao je Bušnja, priliku dobiva BiH napadač Gedeon Guzina.

77' - Posljednja promjena u momčadi Dinama. Izašao je Bruno Petković, u igri je Mario Gavranović.

72' - Drugi put mijenja Istra. Umjesto Obenga u igri je Ivan Močinić.

71' - Druga izmjena kod Modrih. Već je bila pripremljena ova zamjena, izlazi Majer, mijenja ga donedavni igrač Istre na posudbi iz Dinama Mario Ćuže.

70' - GOOOL! Mislav Oršić napravio je 'lavovski' dio posla i probio obranu Istre, lopta je došla do Petkovića koji je brzo gubi, no na odbijanac je naletio Majer i rutinski je pospremio u mrežu... Dinamo vodi 2:0!

- Na Maksimiru je danas 2.474 gledatelja.

65' - Zamjene rade i Ivan Prelec i Bjeličin zamjenik Rene Poms. Kod Istre je izašao Fintić, a ulazi Šime Gržan, dok će kod Dinama iz igre Luka Ivanušec, zamijenit će ga Amer Gojak.

57' - Nova šansa za Istru! Gvardiol je pogriješio i lopta dolazi do Lončara, ali spetljao se veznjak gostiju i njegov neprecizan udarac prolazi pored gola.

55' - Sijevnula je kontra Istre! Fintić je probio lijevi bok i sjajno uposlio Delića koji je na pet metara trebao samo ugurati loptu u mrežu, međutim bio je 'prekratak' za koji centimetar i propala je najbolja dosadašnja prilika gostiju...

52' - Novi pokušaj Modrih! Lijepo su kombinirali dinamovci, Oršić je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu do Majera koji puca iz okreta, ali samo iznad gola.

49' - Uzvraća odmah Dinamo. Oršić je šutirao oštro i precizno iz slobodnjaka na suprotnoj strani, bilo je mnogo bolje od njegovog kolege iz suparničke momčadi, no Duka se još jednom istaknuo vrhunskom bravurom na vratima.

48' - Šansa za Istru. Silovito je opalio Blagojević iz slobodnjaka, ali samo do živog zida.

46' - Počinje drugo poluvrijeme u Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Počelo je furizno na Maksimiru kada je već u drugoj minuti dvoboja Emir Dilaver glavom pogodio za vodstvo Modrih. Međutim, nakon početnoga šoka Istra je pohvatala konce igre i konsolidirala redove, a Modri su se primirili vrebajući pogrešku gostiju. Prema kraju prvoga dijela dinamovci su ubacili u višu brzinu te nekoliko puta zaprijetili, no u redovima Istre istaknuo se vratar Tomislav Duka pa su mreže ostale mirovati.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Zahuktala se atmosfera na Maksimiru! Oršić je ubacio iz slobodnjaka iskosa, bio je to onaj neugodan udarac koji pada tik pred vratara, a Duka je u posljednji trenutak ispred Ivanušeca izbacio to u korner...

43' - Novi pokušaj Mislava Oršića! Pokušao je Dinamov krilni napadač 'lobom' prevariti vratara Istre, ali lopta je preletjela i golmana i gol.

42' - I opet prijeti Dinamo! Bruno Petković još je jednom vrhunski poslužio svoje suigrače, ovog puta Mislava Oršića, međutim njegov udarac iskosa brani Duka!

38' - Šansa za Modre. Kadzior je izveo slobodnjak s 20 metara, no pogodio je samo Slavka Blagojevića u živome zidu, a sudac je na neko vrijeme prekinuo susret da bi se veznjaku Istre ukazala liječnička pomoć...

35' - Kakva bombetina Nikole More! Usred zatišja na maksimirskom terenu sijevnuo je udarac veznjaka Modrih s gotovo trideset metara, a Duka je uz pomoć grede jedva nekako uspio zaustaviti taj projektil!

30' - I dalje traje 'uspavanka' u Maksimiru, nema pravih prigoda, a izgleda kao da nema ni volje... Modri mirno kontroliraju utakmicu i vrebaju pogrešku gostiju.

23' - Prilika za Dinamo! Petković je bio u naletu i uspješno se riješio svog čuvara, no Tomislav Duka se požrtvovno bacio Dinamovu napadaču u noge i spriječio taj pokušaj.

18' - Trajala je neko vrijeme tiha VAR provjera, a u kontrolnoj sobi procijenjeno je da je Ivanušecu ruka bila uz tijelo te da nema govora o najstrožoj kazni.

16' - DVOJBENA SITUACIJA! Nakon kornera Istre nastala je gužva u šesnaestercu Modrih, a Bruno Petković je bio najspretniji i uspio je to raščistiti... međutim, čini se da je pritom lopta udarila u ruku Luku Ivanušeca i skočili su svi gostujući igrači tražeći sučevu reakciju!

11' - Nakon zabijenog pogotka Modri i dalje kontroliraju tijek igre. Istra prekršajima zaustavlja njihove akcije, jednog je sada napravio Bušnja.

2' - GOOOL! Već u 2. minuti nakon ubačaja Kadziora iz kornera s lijeve strane Dilaver glavom pogađa za 1:0.

15.00 Počela je utakmica na Maksimiru. Glavni sudac je Dario Kulušić iz Šibenika.

-------------------------------------

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:54