Damir Krznar i Marko Bulat
 SCREENSHOT
Kakva najava nove sezone

VIDEO: Dinamo predstavio čak četiri nova pojačanja: ‘Svi su nas oni jako namučili protekle sezone...‘

‘Novih dolazaka i odlazaka neće biti‘, najavio je trener Dinama Damir Krznar.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. lipanj 2021. 13:06

Poveo je Damir Krznar Dinamove nogometaše u pripreme za novu sezonu, u ulozi trenera okupio je momčad i odradio prvi trening, a onda u ulozi sportskog direktora predstavio četvoricu novih igrača, Ivan Nevistića, Marka Bulata, Darija Špikića i Daniela Štefulja.

- Oni su potpisali ugovore s Dinamom još na zimu, a mislim da je sad idealan trenutak da se novi igrači i igrači s posudbi vrate u matično jato i da svi skupa krenemo u jednu izazovnu i nadam se, uspješnu sezonu. Neva je opravdao sva očekivanja i pokazao se kao veliko pojačanje Rijeke. Isto tako je i s Darijem koji je prošao teški put i ponovno je s nama, u dresu Dinama. Nadam se da će pružati jednako kvalitetne partije kao u Gorici. Daniel je u Rijeci pružio vrlo kvalitetne partije i imat će svoje mjesto u Dinamu. A još igra na poziciji koja mi je izuzetno draga. Marko ima veliku progresiju u zadnje tri godine, kapetan je Šibenika. Svi su oni namučili Dinamo u prošloj sezoni i to im je zajedničko - predstavio je Krznar četvoricu novih, dok peti, najiskusniji među novim igračima, Duje Čop, još nije dobio priliku predstaviti se javnosti.

Video: Tomo Ničota

- On nam se priključio, ali svi papiri za njega još nisu gotovi pa ga još nismo službeno predstavili. U Belgiji imaju neka druga pravila oko trajanja ugovora, ali smo dobili dozvolu da nam se može priključiti i trenirati s nama, a kad se riješe te formalnosti, bit će i službeo naš igrač - rekao je Krznar.

Sezona počinje ranije nego ikad, a ciljevi su isti kao i lani, letvica je visoko postavljena, može li se nadmašiti te rezultate?

- Bit će izazovno. Prvi put ulazimo u prvo kolo kvalifikacija, 6. ili 7. igramo prve utakmice, vjerujatno bez naših reprezentativaca. Ali, vjerujemo da će naša momčad i bez njih biti dovoljna da može odgovoriti na te izazove. Naši ciljevi ostaju prvenstvo, Kup i nastup u skupini jednog od europskih natjecanja - kaže Krznar.

Nije govorio o imenima, samo je rekao da je u petak na okupljanju bio 21 igrač, dvojica dolaze u subotu, a njih još devet u ponedjeljak, Moharrami, pak, dolazi tek 20. lipnja u Sloveniju. No, još uvijek je to previše igrača, Krznar želi manji kadar.

- Neke igrače još pokušavamo situirati, bilo bi neozbiljno da ih spominjemo u medijima prije nego to riješimo. Optimalan je broj da ih u Sloveniji bude 26-27, maksimalno 28, plus četiri vratara, do tog broja ćemo morati doći. Dosta je posla, moramo napraviti sve, prvenstveno mlade igrače želimo poslati u klubove gdje će igrati. Iako ne možemo na tome inzistirati, svaki klub ima svoje interese, ali pokušat ćemo ih dati u klubove koji ih traže i žele - najavio je Krznar.

Još je jednom ponovio, zapravo dvaput, da trenutno u Dinamu ne razmišljaju o novim igračima, jer ih sad ionako imaju previše.

- Novih dolazaka i odlazaka neće biti. Ponavljao sam to već da će eventualni dolasci ovisiti o eventualnim odlascima.

Znači, nema ništa niti u pričama o povratcima Mandžukića, Benkovića, Pjace..., svaki dan se može neko drugo ime u tom kontekstu. I vjerojatno negdje ima i dima i vatre?

- To su zasad samo špekulacije, nismo ozbiljno pričali o tome. Recimo, imamo sad pet stopera, zašto bismo dovodili šestog... Ali, nećemo nijednu špekulaciju ni odbaciti ni potvrditi, jer ovisno o odlascima aktivirat će se dolasci - ostao je i pomalo zagonetan Krznar na temu jesu li ipak ta imena na nekon širem, budućem popisu potencijalnih pojačanja. No, kako se sad čini, od toga neće biti ništa još neko vrijeme, međutim, doista je teško vjerovati da se baš ništa neće događati tijekom idućih tjedana ili mjeseci. Međutim, prvi je cilj sastaviti optimalnu listu za pripreme u Sloveniji.

- Da, bit će tu dosta posla idućih dana - priznao je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:47