DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZABILI PETKOVIĆ I ANDRIĆ

VIDEO: Dinamo slavio u nemogućim uvjetima i izbio na vrh Prve HNL, pogledajte golove

Modri su stigli do nova tri boda, a utakmicu je obilježio i kraći prekid zbog guste magle
Piše: Nikola Lipovac/JL/Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2021. 19:06

GORICA - DINAMO 0:2 (Petković 31' p., Andrić 37')

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Keita, Krizmanić, Jovičić, Doka - Babec, Pršir (od 83. Šroler) - Lovrić (od 83. Janković), Kalik (od 58. Fruk), Mitrović (od 46. Delfi) - Dieye (od 75. Stojanovski)

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Franjić (od 75. Perić), Teophile, Šutalo, Moharrami (od 83. Ristovski) - Mišić, Gojak (od 68. Bulat) - Oršić, Ivanušec, Petković (od 83. Špikić) - Andrić

Velika Gorica - Gradski stadion. Gledatelja: 1, 369. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)


Dinamovi nogometaši doslovce su se kroz maglu pobjedom u Velikoj Gorici 2-0 probili na prvo mjesto prvenstene ljestvice s utakmicom manje, na gol-razliku, ali ima i najviše postignutih i najmanje primljenih golova, najbolji prosjek bodova, pa Damir Krznar sad u relativnom miru može pripremati sraz s Rapidom u četvrtak. Zabili su povratnik Bruno Petković iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio i Komnen Andrić.

Sedmoricu novih postavio je trener “modrih” u odnosu na Bijelo Brdo, a Petković vratio se u postavu kao “desetka”, iza Andrića. Ponajviše zbog lakše ozljede Leovca lijevi je bek ponovno bio Franjić, kao zaštita od Kristijana Lovrića desni je bek bio hitronogi Moharrami, a u umjesto nesigurnog Lauritsena u postavu se vratio oporavljeni Šutalo. Domaći u najavljenoj postavi i formaciji, bez iznenađenja.

GOL ZA 0:1

Gusta magla, koja se spustila nad vodama obilno Turopolje, više je smetala gledateljima na stadionu i preko tv-ekrana nego nogometašima na terenu. Dobili smo obavijest i da je VAR samo djelomično u funkciji, no potom i da je potpuno izvan. Dinamo je odmah uspostavio kontrolu i pokušavao ubadati preko oba boka, no više desnog, gdje je bio raspoloženi Moharrami. Za domaće je prijetio Lovrić izdaleka i glavom, prvi put neprecizno, drugi put je Livaković spremno odbio u korner. Izdaleka je na drugoj strani Kotarskog zagrijao Ivanušec.

Nakon pola sata Mitrović je u 16-ercu sapleo Petkovića, Zdenko Lovrić odmah pokazao na bijelu točku, nitko se od domaćih igrača nije bunio, a navijači na tribnama još manje - oni nisu ništa ni vidjeli. Petković je sam izveo kazneni udarac, opet u svom stilu, pričekao pa prevario Kotarskog. Bio je to Petkov peti pogodak s 11 metara u mjesec dana, valjda je to znak i da je s glavom, odnosno uhom, sve u redu; s vidom očito jest…

GOL ZA 0:2

Drugi pogodak domaći su primili prilično jeftino; Šutalo je očistio poslavši visoku dugu loptu na suparničku polovicu, no spremno ju je pratio Andrić, zagradio se, izbio sam pred vratara Gorice i rutinerski je pospremio u mrežu. Ubrzo se pojavio i Oršić, ali je pucao pokraj vratiju.

Drugo poluvrijeme počelo je bijegom Delfija koji je zamijenio Mitrovića, Franjić je očistio klizećim startom. Magla je ponovno postalajala sve gušća, pola gledatelja sa “zapada” napustila je tribine i preselila se pred televiziju, preko koje se nešto bolje vidjelo. I mi novinari smo se orijentirali gledajući preko smartfona. Livaković je još obranio Dokin pokušaj, potom je bio prekid i odluka nastaviti ili ne, no prošlo 80% nadmetanja, 72 minute i u slučaju prekida ostao bi trenutni rezultat. No, igralo se do kraja.


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

89' - Younes Delfi je u duelu s Theophileom pokušao iznuditi kazneni udarac, ali sudac Lovrić ispravno je procijenio da se radi o simuliranju te je Iranac dobio žuti karton.

83' - Po dvije promjene na svakoj strani. Stefan Ristovski i Dario Špikić će u igru umjesto Moharramija i Petkovića. Kod Gorice izlaze Pršir i Lovrić, mijenjaju ih Martin Šroler i Niko Janković.

80' - Dugo je trajao prekid u Velikoj Gorici, gotovo pet minuta. Stigla je službena potvrda da su suci razmatrali kompletan prekid zbog nemogućih uvjeta koji su na rubu regularnosti zbog guste magle, no zasad stoji odluka da se susret nastavi.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

75' - U međuvremenu su obavljene dvije izmjene. Kod Gorice je izišao Matar Dieye, ulazi makedonski napadač Vlatko Stojanovski. U momčadi Dinama nije više mogao nastaviti Bartol Franjić, čini se da se radi o lakšoj ozljedi, zamijenit će ga Dino Perić.

75' - Ipak ništa! Nije dobro naciljao, prebacio je Lovrić živi zid, ali i vrata Modrih...

74' - Moharrami ruši Lovrića u zoni udarca, na samom je to rubu šesnaesterca, izvest će slobodnjak najopasniji igrač Gorice Kristijan Lovrić i nadaju se domaći eventualnom zgoditku!

70' - Tražili su domaći najstrožu kaznu! Pao je netko u duelu s Mišićem ili Franjićem, VAR se ne može pregledavati jer je trenutno izvan funkcije zbog guste magle, ali sudac Lovrić pokazao je da se igra nastavlja.

69' - Nova sjajna prilika za Goricu i odlična Livakovićeva obrana! Opalio je Doka s desetak metara iskosa, a vratar Modrih spašava svoju momčad!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

68' - Prva promjena kod Dinama. Ušao je Marko Bulat umjesto Amera Gojaka.

67' - Evo opet i Gorice! Opasan i precizan udarac Jurice Pršira u posljednji trenutak blokira Theophile!

60' - Lovrić prijeti iz slobodnjaka, opasno je to kao i uvijek, no prohujao je udarac malo iznad grede.

58' - Ući će Toni Fruk, na klupu ide Anthony Kalik.

53' - Žuti karton dobio je Bruno Petković zbog povlačenja za dres... a koga točno - opet je nezahvalno nagađati.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

51' - Vrlo je teško odgonetnuti što se točno događa na terenu... Čini se da je Gojak uputio udarac, a jasno se vidjela obrana Kotarskog.

46' - Vraćamo se u Veliku Goricu. U momčadi Gorice Kruno Rendulić je napravio jednu izmjenu. Umjesto Josipa Mitrovića ušao je Younes Delfi. Kod Modrih nema promjena.

Stigla je službena potvrda da je VAR izvan funkcije jer ga ometa pregusta magla.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Modri su, nakon skromnog starta s obje strane, u potpunosti zagospodarili terenom. Bolju igru Dinama okrunio je pogotkom iz jedanaesterca Bruno Petković, da bi na 2:0 povisio Komnen Andrić. Gusta magla otežava uvjete na travnjaku i zasad se igra na rubu regularnosti.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i šalje sudac Zdenko Lovrić igrače na predah.

42' - Amer Gojak dobiva žuti zbog prekršaja na Keiti.

40' - Prijete dinamovci iz svih pozicija! Sada Oršićev pokušaj odlazi tik uz suprotnu vratnicu!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

37' - GOOOL! Šutalo šalje jednu 'svijeću' u šesnaesterac Gorice, a Komnen Andrić budno prati i, s igračem na leđima, isprve šalje loptu u bliži kut za 2:0!

36' - Babec je sada centaršutom pronašao Dieyea Matara koji nije dobro glavom zahvatio taj poklon...

34' - Lovrić nepotrebno s leđa vuče i ruši Moharramija te je prvi igrač sa žutim kartonom na utakmici.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

33' - Isprobao je i Mišić svoj udarac, a Kotarski pokazuje visoku razinu koncentracije.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

31' - GOOOL! Siguran je i ovog puta Dinamov napadač... kratak zalet, lopta u jednu, a Kotarski na drugu stranu i Dinamo vodi 1:0!

30' - JEDANAESTERAC ZA DINAMO! Dugo, dugo ništa, a onda je Petković pao u duelu s Dokom. Lovrić je odmah pokazao na bijelu točku, nisu čak ni prosvjedovali domaći... izvest će to Bruno Petković.

20' - Rasplamsava se okršaj u Gorici! Dugo su domaći pleli mrežu oko gola Modrih, na kraju je Lovrić silovito tukao glavom, a Livaković fantastično skinuo taj pokušaj koji je išao pod samu gredu!

18' - Uzvraća i Dinamo! Ivanušec šutira s ruba šesnesterca, ali hvata to Kotarski.

16' - Evo i prve (polu)šanse... Lovrić je nakon solo-prodora poslao loptu preko gola. Jedino je to što se, osim isticanja vremenskih uvjeta, može izdvojiti u ovih petnaestak minuta susreta.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

11' - Nakon žestokog sudara glavama Amera Gojaka i Cheicka Keite žestoko je protestirao trener domaćih Krunoslav Rendulić tražeći žuti karton za dinamovca. Lovrić se nije izjasnio.

10' - Sivilo magle uklopilo se u sivilo performansa na terenu. Zasad bez ikakvih šansi.

17.05: Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova. Nažalost, na gradski se stadion spustila gusta, nepropusna magla koja će zasigurno predstavljati veliku opasnost za vratare.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


15.45: Stigli su sastavi! U momčadi Gorice nema iznenađenja, Kruno Rendulić će Modrima suprotstaviti trenutno najjači sastav.

Damir Krznar je, s druge strane, odlučio dati prednost Sadeghu Moharramiju umjesto Stefanu Ristovskom. Također, startat će Amer Gojak, dok će Dario Špikić svoju priliku vrebati s klupe.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:18