Screenshot HNTV
BORBA S PRIRODOM

VIDEO: DINAMO U NEMOGUĆIM UVJETIMA SRUŠIO NIJEMCE Modri se bolje snašli po olujnom nevremenu, pogledajte što nam je Bjelica rekao nakon nove pobjede

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. siječanj 2019. 13:55

Sjajna asistencija mladog Roka Baturine, te briljantna realizacija Nikole Mora riješila je drugu pripremnu utakmicu Modrih u Beleku, onu protiv Dynama iz Dresdena.

Roko se sjajno na boku izborio za loptu, centrirao, sve je pratio Nikola i onda s nekih pet metara iz punog trka zakucao loptu u mrežu!

Tako je veliki povratnik Moro u dva dana u prve dvije pripremne utakmice bio glavni junak i najbolji igrač Dinama.

Imao je Moro još jednu priliku nakon centaršuta Leovca, mogao je pogoditi i Dani Olmo, također i Luka Menalo, pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Međutim, u prvom poluvremenu mogli su zabiti i momci iz Dresdena. Neugodni Berko ubacio se iskosa sam pred Dinka Horkaša, ali je mladi vratar Modrih fenomenalno obranio. Ima sjajan refleks taj mladić, to je pokazao baš kod ove prilike Nijemaca, reagirao je poput mačke odbivši loptu koju su već svi vidjeli u mreži.

VIDEO: Davorin Olivari

Ali nije samo Horkaš sjajnom intervencijom spasio hrvatske prvake. U drugom poluvremenu je na scni bio jedan još mlađi vratar, Renato Josipović. Udarac Atika se visine šesnaesterca briljantno je zaustavio reakcijom vrhunskog vratara. Renato inače ima samo 17 godina, izgleda poput dječarca, nosi aparatić za zube, ali zato brani kao pravi, veliki vratar. Horkaš, Josipović, Čavlina... Dinamo neće imati problema u budućnosti kad su vratari u pitanju...

VIDEO: Davorin Olivari

Ipak, jučerašnju utakmicu ponajviše je obilježilo loše vrijeme. Točnije, katastrofalno loše vrijeme. Dečki su morali igrati po pravoj oluji, u jednom trenutku utakmice činilo se kao da je došao Sudnji dan. Vjetar je lomio stabla, čula se jaka grmljavina, kiša je padala kao iz kabla, spojilo se nebo s zemljom. Čak smo u jednom trenutku pomislili da će doći do prekida utakmice, jer su uvjeti bili posve nemogući za igranje. Lopta je nošena vjetrom letjela na sve strane, kao da se s njom igra tsunami. Bilo je čak i komičnih situacija. Poput one kad je Dinko Horkaš punom snagom ispucao loptu, a ona mu se vratila poput bumeranga. Krenula je ravno prema mreži, ali je mladi vratar Dinama ipak 'bumerang' uspio skrenuti u korner....

VIDEO: Davorin Olivari

Tako da je zaista posve iluzorno pričati o nekoj igri, jer je igrati bilo zapravo - nemoguće. Svako dodavanje je bilo praćeno vjetrom, svaka duga lopta je mijenjala smijer, svaki udarac je imao nekakav 'frk', svaki centaršut je dobivao čudne putanje. Kad promislimo, zapravo je čudno kako je na utakmici pao samo jedan pogodak, jer se lopta cijelim tijekom utakmice ponašala kao loptica u fliperu.

Bjelica je kao i na dan prije odigranoj utakmici s albanskim Partizanijem koristio 22 igrača, a 11 nije. Jučer za momčad nisu konkurirali Livaković, Zagorac, Moharrami, Ademi, Musa, Hajrović, Gavranović, Marin, Šunjić, Perić i Šutalo. Tako je to isplanirao Bjelica, barem za ove dvije prve pripremne utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 20:31