Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MODRI BEZ MILOSTI

VIDEO: 'DIV IZ PREGRAĐA' BAČEN NA KOLJENA, DINAMO UVJERLJIVO DO SLAVLJA Pogledajte minijaturu kapetana Modrih i jedan od najljepših golova sezone

Dinamo je u 32. kolu HNL-a lakoćom svladao Inter 3:0 i pogocima Hodžića, Soudanija i Antolića upisao nova tri boda te tako zadržao kakve-takve izglede za obranom naslova prvaka.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2017. 12:50

INTER - DINAMO 0:3 (Hodžić 17', Soudani 29', Antolić 57')

ŠRC Zaprešić. Gledatelja 981.

INTER: Čović - Begić, Filipović, Komorski - Mujagić, Postonjski (od 84. Zulim), T. Šarić, Polizzi (od 59. Šiljić), Mesfin (od 46. Mikulić) - Puljić - Kolar. Trener Samir Toplak.

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Lešković, Perić, Soldo - Moro, Antolić - Soudani (od 78. Machado), Gojak (od 86. Guilherme ), Olmo - Hodžić (od 70. Ćorić). Trener Ivajlo Petev.

Sudac Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici Pataki i Zobenica. Četvrti sudac: Burilo. Delegat Roša.

---------------------------------------------------------------------------

Za Dinamo je utakmica bila čisti "laganini". Onako, bez punog gasa, na granici druge i treće brzine, bez ikakvih problema prešli su preko izrazito slabog Intera. Prije utakmice pozdravili smo se s domaćim trenerom Toplakom koji je bio dobro raspoložen. Vjerojatno je očekivao mnogo više od svojih igrača koji su djelovali pospano, sporo, demotivirano... Zapravo pomalo nevjerojatno, u goste im je došao Dinamo, za njih veliki izazov, a oni su igrali kao na nekakvom haklu sredovječnih muškaraca prije nedjeljnog ručka.

Bez agresije, jakih duela i htijenja nije se moglo protiv toliko kvalitetnije momčadi kao što je Dinamo. Neki gledatelji s tribine su vikali "igrajte, igrajte, pa kaj vam je"... Nismo sigurni da neki od te postarije gospode, pod uvjetom da nemaju probleme s kukovima, ne bi ponudili više od Žutih. Poglavito u prvoj dionici. Makar i takvi, uspjeli su u tom dijelu nakon jednog prekida stvoriti priliku, Begić je s desetak metara pucao, Zagorac je obranio.

Dobro, mora se istaknuti da su drugom poluvremenu, domaći zaigrali bolje, imali su nešto više krvi u licu. Nakon deset minuta drugog poluvremena mogli su čak postići pogodak, Puljić je jako pucao s 18 metara, Zagorac je odbio loptu, naletio je Kolar, ali je iz blizine pogodio vratara Modrih koji je, to se mora istaknuti, iskazao sjajan refleks. Kao i pred kraj utakmice kad je obranio slobodni udarac Puljića.

Nije lako Toplaku, ima zaista podosta limitiranu momčad koja teško organizira igru, teško spaja nekoliko dodavanja, a pas igre prema naprijed praktički i ne postoji. Tu i tamo se pokušava nekim dugim loptama i to je sve... Sljedeće sezone Inter bi se trebao pojačati, jer bit će im ovakvima teško izboriti ostanak u ligi.

Već od samog starta vidjelo se da će to biti igra mačke i miša. Daleko su ona vremena kad je Div iz predgrađa znao zapapriti Dinamu. Danas se "div" smanjio na veličinu makova zrna. Modri su mogli povesti već nakon sedam minuta, Olmo je "okrenuo" Begića, krenuo sam prema Ćoviću, a onda s nekih sedam metara pogodio je - gredu!

Momčad Ivajla Peteva potpuno je kontrolirala igru, dominirala u svim segmentima. Zapravo je čudno kako u prvih 45 minuta nije postigla više pogodaka, jer obrana Intera djelovala je skroz zbunjeno i dezorijentirano. Posebno je dobra bila prilika Soudanija, kad je nakon centaršuta Antolića iz kornera neometan glavom pogodio gredu. Ipak, samo dvije minute kasnije, Alžirac je pronašao zadovoljštinu, iskupio se i zabio, opet nakon centaršuta Antolića...

Slijevali su se napadi Modrih stalno prema golu danas nesigurnog Čovića koji je Modrima katastrofalnom intervencijom poklonio prvi gol. Igrač Intera i kad su uspjeli doći do lopte, teško su je iznosili prema polovici Dinama.

....................

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:54