DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
2. KOLO PRVE HNL

VIDEO: Dobili Dinamo, ali izgubili od Lokomotive! Krstanović opet zabio, ali presudio je bivši Vatreni

Lokosi su na gostovanju stigli do punog plijena, Farmaceuti ispustili bod u završnici
Piše: G. Čičin-Mašansker, SNObjavljeno: 24. srpanj 2021. 21:00

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:2 (Krstanović 66' / Cokaj 22', Pivarić 88')

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Čović – Zirdum, Paracki, Božić – Bogojević, Marina, Glavčić, Laušić (od 62. Bosec) – Brković (od 63. Mlinarić), Zvonarek (od 46. Monjac) – Krstanović. Trener: Dean Klafurić.

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Santini – Cipetić, N. Soldo, De Haas, Milićević – Cokaj, Marić – Aliyu (od 90+7. Maleš -), Kačavenda, Pivarić (od 90+10. Osmanković)– Dabro (od 86. Stojković). Trener: Silvijo Čabraja.


Slaven Belupo nije uspio potvrditi veliku pobjedu iz Maksimira, Lokomotiva se osladila bodovima u Koprivnici. Gledatelji su se vratili vidjeti pomlađenu momčad na djelu, no cijena odrastanja mora se platiti. Ipak, pitanje je jesu li Farmaceuti prestrogo platili kriterij osječkog suca Bela kod pobjedničkog pogotka Lokomotive.

Treneri su na teren izveli manje-više očekivane sastave, promjene u odnosu na 1. kolo bile su minimalne. Lokomotiva je polovicom prvog dijela igre stigla do vodstva. Nije to bila neka spektakularna akcija, ali ponekad je jednostavnost u nogometu najsvrsishodnija. Cipetić je doduše imao puno prostora na desnom boku, nitko od Slavenovih igrača nije izašao kako bi spriječio ubačaj, a lopta je onda iznenadila domaće stopere Zidruma i Parackog između kojih se ubacio spretni strijelac Enis Cokaj.

Pokušali su Farmaceuti uzvratiti iz prekida. U 26. minuti fino je iz kuta ubacio Glavčić, Božić je dobro tukao glavom pod gredu, ali je gostujući kapetan Santini krajnjim naporom izvadio loptu ispod grede. Nakon novog kornera Božić je opet na potezu, ali ovaj put nije bio precizan.

Potom iz prekida prijeti i Lokomotiva, nakon kornera Pivarića u 32. minuti De Haas je glavom poslao loptu pokraj vratnice. Milićevićev ubačaj u 38. minuti prohujao je kroz peterac domaćih, Aliyu je mogao napraviti veliki nered ali se nije najbolje snašao.

Lokomotiva je u nastavku mogla do drugog pogotka kojim bi vjerojatno riješila utakmicu, no gosti s Kajzerice propustili su nekoliko dobrih prilika da bi potom stigla kazna. Božić je blokirao Kačavendu i Aliyua u istoj akciji, pa je Soldo tukao pokraj gola, a Čović u pravo vrijeme istrčao pred Pivarića. Milićevićev prodor puno je obećavao, ali ništa nije donio.

Uzvratio je Božić nakon sat vremena igre, nakon kornera je glavom iz blizine tukao iznad gola. Bila je to najava malo hrabrijeg pristupa domaćina koji se isplatio u 65. minuti kad je Monjac iskoristio svoju upornost i svježinu te izborio kazneni udarac pokraj neopreznog Cipetića. Ivan Krstanović postigao je svoj 110. pogodak u HNL-u, drugi u novom prvenstvu i nastavio ispisivati svoju izvanrednu nogometnu priču.

U 69. minuti uslijedio je prekid zbog nestanka rasvjete koji je potrajao desetak minuta. Ispostavilo se da je prekid više odgovarao Lokosima koji su u 88. minuti stigli do pobjedničkog pogotka. Josip Pivarić je najspretnije reagirao u gužvi pred Čovićem, VAR provjere potrajale su više od četiri minute da bi Bel pokazao na centar. Dojam je nakon pregleda snimke da je Aliyu u toj situaciji utjecao na igru te da je domaćin oštećen, a treba vidjeti kakav će biti pravorijek sudačkih eksperata.

Ukupno je bilo 16 minuta nadoknade, iako je semafor na stadionu pokazivao vrijeme bez prekida zbog nestanka rasvjete. Pred sam kraj Krstanović je promašio metu i uskoro je počelo slavlje gostiju iz Zagreba.


KRAJ UTAKMICE!

88' GOOOL! Novo vodstvo Lokomotive. Jedan ubačaj s desne strane odbio se od Krstanovića, a lopta pronalazi put do Pivarića koji trese mrežu s nekoliko metara od gola. Nekoliko je minuta VAR soba provjeravala ovaj pogodak, gledalo se je li Aliyu koji je bio iza obrambene linije utjecao na pogodak, ali do poništenja nije došlo.

UTAKMICA SE NASTAVLJA

69' Privremeni prekid utakmice! Nestalo je struje na stadionu, ali čini se da se brzo vratila. Reflektori se polako pale...

66' GOOOL! 1:1 u Koprivnici! Krstanović je precizan s bijele točke!

65' Jedanaesterac za Slaven Belupo! Cipetić nespretno reagira i ruši Monjca na rubu šesnaesterca. Sudac ne dvoji i pokazuje na bijelu točku.

59' Kakva sada šansa za domaćine! Santini je krivo procijenio let lopte, Božić skočio i opalio glavom, no promašio je 'prazan' gol...

53' Novi nalet Lokosa! Aliyu se našao na pravom mjestu u pravo, primio je loptu na rubu šesnaesterca, poslao je pred gol, a tamo se za udarac oslobađa Soldo čiji pokušaj odlazi pored gola.

47' Velika prilika za Lokomotivu! Nastala je gužva u šesnaestercu domaćina, a pokušaj Kačavende odlično blokira Božić. Sve to odvijalo se na nekoliko metara od vratara Čovića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

39' Lokomotiva je malo smirila igru. Igra se nešto opreznije uz tek pokoji izlazak pred šesnaesterac. Slaven pokušava složiti akciju koja bi urodila plodom, ali zasad bez uspjeha. Gosti drže prednost.

26' Farmaceuti su umalo odmah izjednačili! Glavčić je ubacio iz kornera, Božić pucao glavom, a Santini to majstorskim refleksom izvadio ispod prečke.

22' GOOOL! Lokomotiva vodi u Koprivnici! Bio je to brz napad gostiju, Cipetić je povukao po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac i tamo pronašao Cokaja koji trese mrežu Slavena.

12' Nekoliko dobrih izlazaka Farmaceuta. Sada je Marina ubačajem pronašao Krstanovića. Iskusni napadač bio je najviši u skoku, ali njegov udarac odlazi preko gola.

4' Domaćini prvi prijete! Krstanović se našao u prilici, pokušao je iskosa, ali Soldo blokira njegov udarac. Bit će korner za Slaven Belupo.

1' Počela je utakmica u Koprivnici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. travanj 2024 20:15