Krstanović se opet upisao...
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
LOV NA TREĆE MJESTO

VIDEO: Drama Hajduka nakon furioznog početka! Opet igrač manje, opet Krstanović zabija, i peh za derbi

Opet je bio uzbudljiv susret Slaven Belupa i Hajduka, kao i nedavno pao je i crveni karton...
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2021. 18:16

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 1:1 (Dimitrov '9; Krstanović '66)

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Bez gledatelja.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Prce (od 85. Van Bruggen -) - Bosec (od 62. Julardžija), Lulić, Bačelić Grgić (od 46. Mlinar), Glavčić, Goda - Krstanović, Knöll

HAJDUK: Kalinić - Todorović, Dimitrov (od 90. Jakoliš -), Mujakić - Jairo, Teklić (od 75. Atanasov -), Jurić, Skorup (od 64. Ševelj), Čolina - Umut (od 75. Kačaniklić -), Livaja

Žuti kartoni: Livaja (49 - preoštar start), Goda (53 - preoštar start), Mlinar (88 - povlačenje), Mujakić (90 - preoštar start).

Crveni karton: Todorović (60 - start s leđa kao zadnji igrač obrane).


Paolo Tramezzani najavio je da je Koprivnica prekretnica za Hajduk, no nije talijanski stručnjak u Podravini uspio ostvariti planirano i uzeti puni plijen. Ispustili su Bijeli dva važna boda u borbi za europske pozicije s Rijekom i Goricom, nakon domaćeg poraza od Osijeka remizirali su s rasterećenim Slavenom Belupom. A osim što je ispustio bodove, Hajduk je u ovoj utakmici ostao i bez Marka Livaje koji je dobio treći žuti karton i neće moći igrati nedjeljni derbi s Dinamom na Maksimiru.

Farmaceuti su u prošlom kolu podigli samopouzdanje pobjedom protiv Gorice, a u prohladnoj travanjskoj večeri pružili su vrlo dobar otpor Hajduku. Vratili su se nakon rano primljenog pogotka, imali pola sata i igrača više, no nisu do kraja uspjeli slomiti Bijele.

Iznenadio je Tramezzani sa sastavom, unatoč izostanku stopera Simića i Vuškovića te veznjaka Fossatija odlučio se vratiti na sustav s trojicom u zadnjoj liniji. Na desnog stopera postavio je Todorovića, dok je poziciju desnog bočnog zauzeo Jairo. U napadu su ordinirali Umut i malo povučeniji Livaja, a debi za prvu momčad Bijelih u prvenstvenoj utakmici upisao Dino Skorup.

Prvi je pokušaj imao Livaja, s pola terena pokušao iznenaditi Filipovića koji je izašao na rub šesnaesterca, ali nije bio precizan. Malo poslije Umut je isprobao udarac glavom i poslao loptu iznad grede.

Rano je Hajduk stigao u vodstvo. Iz kuta je ubacio Teklić, a nakon izbijene lopte Skorup je imao dovoljno vremena za kvalitetan ubačaj lijevom nogom i asistenciju stoperu Dimitrovu koji je sa 7-8 metara fino pogodio glavom.

Nakon pogotka Splićani su se vratili u svoju 'komfornu zonu', odnosno u obrambenu formaciju u kojoj se zasad najbolje osjećaju pod vodstvom talijanskog stručnjaka. Farmaceutima su prepustili inicijativu i do kraja prvog dijela sačuvali minimalnu prednost.

Kod domaćih je vrlo aktivan bio Lulić, u 20. minuti njegov je udarac Hajdukova obrana blokirala, a tri minute kasnije nakon prodora Lulića po lijevoj strani Knöll je tukao, ali mu je Kalinić ušao u udarac i spasio svoja vrata. Bijeli su u tom razdoblju imali tek dva udarca iz daljine iznad grede, autori su bili Teklić i Jurić.

Dugu akciju Belupa u 41. minuti je okončao Knöll udarcem glavom iznad grede. Najbolju priliku Stipićeva je momčad stvorila u 45. minuti kad je Knöll ubacio na drugu vratnicu za Godu koji je iz blizine tukao glavom, no Todorović je spriječio čisti pogodak izbijanjem lopte s gol-crte.

Drugo poluvrijeme opet je otvorio Livaja, ovaj put žutim kartonom nakon udaranja Božića laktom, zbog kojeg će propustiti gostovanje kod Dinama. Teklić je u 54. minuti odlično poslužio Umuta koji je tukao pokraj vratnice.

Važan događaj u 60. minuti. Knöll je krenuo prema vratima, a s leđa ga je srušio Todorović kojem je sudac Batinić odmah pokazao crveni karton. Prijetili su Glavčić i Knöll, da bi u 65. minuti nakon akcije Glavčića i Gode Knöll pokušao uputiti udarac škaricama, a u nastavku akcije lopta se odbila do Krstanovića koji je s osam metara izjednačio rezultat. Bio je to njegov 17. gol Hajduku i ukupno 107. u HNL-u.

Nakon izjednačenja domaći nisu stali, željeli su drugi pogodak i sva tri boda. Tramezzani je pak u igru ubacio još jednog debitanta, stopera Ševelja, a u završnici mu se ozlijedio Dimitrov. Najopasniji Slavenov pokušaj imao je Lulić iz slobodnog udarca u nadoknadi, ali je Kalinić odlično reagirao, kao i kod pokušaja Glavčića u 5. minuti nadoknade.

---------------------------------------------------

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 1:1 (Dimitrov '9; Krstanović '66)

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Bez gledatelja.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Prce (od 85. Van Bruggen -) - Bosec (od 62. Julardžija), Lulić, Bačelić Grgić (od 46. Mlinar), Glavčić, Goda - Krstanović, Knöll

HAJDUK: Kalinić - Todorović, Dimitrov (od 90. Jakoliš -), Mujakić - Jairo, Teklić (od 75. Atanasov -), Jurić, Skorup (od 64. Ševelj), Čolina - Umut (od 75. Kačaniklić -), Livaja

Žuti kartoni: Livaja (49 - preoštar start), Goda (53 - preoštar start), Mlinar (88 - povlačenje), Mujakić (90 - preoštar start).

Crveni karton: Todorović (60 - start s leđa kao zadnji igrač obrane).

----------------------------------------------------

Kraj utakmice - Opet uzbudljiv duel Slaven Belupa i Hajduka, također podjela bodova kao s Poljuda nedavno...

90+5' - Glavčić je sjajno pucao u zadnjim sekundama utakmice iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, ali Kalinić je dobro ovo obranio.

73' - Lulić je sjajno ubacio u šesnaesterac, ali spašava Mujakić Hajduk ovoga puta. Živnuo je Slaven Belupo, naravno lakše je s igračem više...

66' - Gooool! Krstanović opet zabija Hajduku! Sve se ponavlja kao nedavno na Poljudu. Ovo je 107. gol za Krstanovića u HNL-u!

62' - Glavčić opasno tuče iz slobodnog udarca! Kalinić ipak izbacuje u korner...

60' - Crveni karton za Todorovića! I opet se ponavlja njihov posljednji duel, tad je isključen Mujakić. Vidjet ćemo može li Belupo to iskoristiti...

55' - Livaja isprobava udarac s nekih 25 metara sa sredine i namučio se Filipović ne bi li otklonio ovu opasnost.

54' - Teklić je sjajno izbacio Umuta u šesnaesterac, ali ovaj je tukao dosta previsoko!

image
Koprivnica, 200421.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 30. kola 1. HNL Slaven Belupo - Hajduk.
Na fotografiji: Karlo Lulic.
Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

48' - Livaja se uhvatio za glavu s razlogom, napravio je prekršaj na centru zbog čega je zaradio žuti karton, treći u nizu i neće ga biti u momčadi protiv Dinama.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Zasluženo vodstvo Hajduka, iako blizu smo bili situacije poravnanja u Koprivnici krajem poluvremena.

45+1' - Kakva prilika za domaću momčad! Todorović spašava Hajduk s gol-crte! Knöll tuče glavom u okvir, ali ništa od gola...

42' - Sijevnula je kontra nakon tragikomičnog pokušaja izvođenja slobodnog udarca Hajduka, veliki nesporazum i uslijedila je opasna kontra. Na kraju je Knöll pucao "pod oblake" i ova situacija je arhivirana...

39' - Glavčić je pokušao naciljati Krstanovića u šesnaestercu, ali hvata to sigurno Kalinić...

35' - Teklić pokušava s ruba šesnaesterca, ali ide to dosta visoko iznad okvira...

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

31' - Goda je ubacio oštro u šesnaesterac na drugoj strani, Kalinić je bio brži od Knölla u ovom pokušaju domaće momčadi.

29' - Livaja za Čolinu skroz lijevo na ulasku u šesnaesterac, ali blokiran je pokušaj niske oštre lopte u peterac...

25' - Dvoboj Mujakića i Knölla u šesnaestercu, na kraju lopta za gostujuću momčad.

24' - Kalinić je obranio ovu prvu veliku priliku domaće momčadi, Knöll je uspio pucati, ali Kalinić dobro brani.

20' - Pokušao je sad Lulić iz velike udaljenosti, bilo je to na nekih 25 metara, ali lopta je blokirana i bit će korner...

9' - Goooool! Dimitrov zabija za 0:1! Ili ipak ne? VAR provjerava gol! Sve je regularno ipak! Dimitrov je sjajno skočio i glavom iznenadio vratara!

6' - Jairo je ubacio za na Umuta, ali bilo je to loše, Turčin nije baš zahvatio tu loptu najbolje...

1' - Počela je utakmica.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix


Stigli su sastavi, a tri važne promjene napravio je Paolo Tramezzani. U prvih 11 nema Atanasova, Biuka i Kačaniklića, a startaju Skorup, Teklić i povratnik Jairo.

Podsjetimo, trener Hajduka danas na raspolaganju nema Stefana Simića i Marija Vuškovića koji su protiv Osijeka dobili treće žute kartone te Marca Fossatija koji je u istoj utakmici zaradio isključenje.

U momčad se vratio i Nihad Mujakić koji je odradio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio baš u zaostaloj utakmici protiv Slaven Belupa odigranoj prije dva tjedna na Poljudu.


Najavu napisali: Jurica Radić i G. Čičin-Mašansker

Nakon poraza od Osijeka, slijede dva gostovanja ovog tjedna. Hajduk u borbi za europski plasman nema vremena oplakivati prošlost, zato je prvi Tramezzanijev zadatak pred današnju utakmicu u Koprivnici vratiti dobru atmosferu među igrače. Kakve je posljedice ostavio prvi poraz nakon osam utakmica?

- Atmosfera u svlačionici je pozitivna jer svi smo svjesni da treba pripremiti novu utakmicu. Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Momčad koja je dugo bila neporažena jednostavno nije naučena gubiti. Žao nam je zbog poraza jer sve su nam utakmice bitne, ali ipak mislim da se vrijednost i uspjeh jedne momčadi ne ogleda samo u pozitivnim trenucima. Ne vidi se kroz činjenicu koliko puta pobjeđuje i postiže dobar rezultat, već se vrijednost jedne momčadi, njezn duh i zajedništvo vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza - poručio je Tramezzani.

Iz riječi trenera Bijelih kao da je izašla poslovica koju sportaši često koriste, a glasi “nije bitno kolko puta padneš, nego koliko puta se digneš”. Protiv Belupa Bijeli već drugi put ovog mjeseca traže “podizanje”. Odigrali su remi na Poljudu pred dva tjedna i potom pobijedili u Puli, a zatim su poraženi od Osijeka i opet traže iskupljenje. Ovog puta protv Belupa, koji im je ostao dužnik iz splitskog dvoboja.

- Znamo što nas čeka u Koprivnici, svjesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih dvoboja jer sve momčadi imaju ciljeve koje žele postići i zato nastavljamo razmišljati utakmicu po utakmicu.

Odluka u zadnji čas

Poznata sintagma “utakmicu po utakmicu” već aludira i na derbi s Dinamom, koji čeka Bijele u nedjelju u Maksimiru. Međutim, daleko je još do Dinama, Bijelima trebaju bodovi iz Koprivnice da bi Dinamu otišli u komfornijoj situaciji. Dapače, Tramezzani drži da je susret s Belupom prijelomna točka u završnici sezone. Utakmica koja bi Hajduku trebala donijeti pozitivni uzlet za preostalih sedam dvoboja koji su na rasporedu nakon Koprivnice. Jer, skroman je kredit pogrešaka koji Hajduk može koristiti do kraja sezone.

- Normalno je da kad igraš protiv Dinama, Rijeke, Gorice ili Osijeka više osjećaš važnost utakmice jer s nekima od tih protivnika ispisuje se povijest. Međutim, znamo da se utakmice moraju igrati i pripremati na isti način bez obzira na važnost. No, ono kako živiš u danima pred utakmicu je drukčije. Ostat ćemo koncentrirani na današnji dvoboj, za nas je to prekretnica i očekujemo da donesemo kući sve što možemo - optimistično je poručio Tramezzani.

Strateg Bijelih nije se izjašnjavao glede početmog sastava koji nudi nekoliko upitnika. Skromna su iskusna rješenja u obrani i sredini gdje nedostaju tri standardna prvotimca.

- Dodatno smo imali nekih problema proteklh dana. Vidjet ćemo, odlučit ću vjerojatno u zadnjem trenutku o sastavu.

Lakše se diše u Slavenu Belupu nakon prve pobjede u više od dva i pol mjeseca, a koja je stigla u Velikoj Gorici.

- Konačno smo ostvarili pobjedu koju smo dugo čekali. Bilo je puno utakmica ove sezone u kojima smo zaslužili sva tri boda, ali sreća nije bila na našoj strani. Mislim da to jedino tako možemo gledati i komentirati. U posljednjih osam utakmica sedam puta ostali smo neporaženi, to dovoljno govori o našoj igri i trenutačnom stanju u momčadi. Izgledamo jako dobro, a nakon svega smo pobijedili u Velikoj Gorici, gdje nikome nije lako ostvariti dobar rezultat - rekao je Nemanja Glavčić, najbolji igrač Farmaceuta ove sezone.

Na kontu ima pet pogodaka i čak osam asistencija, a i ostali statistički pokazatelji svrstavaju ga među najbolje veznjake HNL-a. Bivši mladi srpski reprezentativac u drugoj sezoni u Hrvatskoj pokazuje svoju visoku kvalitetu.

- Zadovoljan sam, kako ne. Potpuno sam se adaptirao na ligu, u klubu sam od početka imao podršku od svih. Moram biti zahvalan ekipi, stručnom stožeru i ljudima koji vode klub. Imao sam sve uvjete da sve to ostvarim, na dobre igre došla je i statistika, jako sam sretan. No, kao što sam i ranije rekao, i moj učinak je plod dobre igre ekipe i dobre atmosfere u klubu i svlačionici. Nadam se da ćemo uspješno završiti sezonu, bila bi to zaokružena priča te bih na kraju i osobno mogao biti zadovoljan.

Nikome nije lako igrati protiv Farmaceuta.

- Imamo prepoznatljiv stil, prije svega smo jako dobro organizirani i vođeni prije svega. U posljednje vrijeme realizacija nam nije bila na najvišoj razini, ali činjenica je da i protiv velikih ekipa koje se bore za naslov stvaramo prilike i pružamo dobre igre. Nisu to neke polušanse ili bljeskovi, već plod naše organizirane igre - ističe 24-godišnji veznjak iz Kraljeva.

Nedavno ste na Poljudu bili nadomak pobjede protiv Hajduka, večeras slijedi nova prilika?

- Prije svega, to je Hajduk, i to je nova utakmica. Ne treba se voditi nekim stvarima iz prošlosti, ovo je nova priča. Dočekujemo ih u dobroj atmosferi, znamo da možemo igrati protiv svakoga, pa i protiv njih. Jako je kratko vrijeme prošlo od utakmice s Goricom, ali vjerujemo u nas. Znamo da ćemo opet dobiti prave upute i napraviti dobar plan za utakmicu, a na nama igračima je da to prenesemo na teren. Nadamo se pozitivnom rezultatu i pobjedi.

Tomislav Stipić ne može računati na kartoniranog Bogojevića, umjesto njega na Bijele će kao desni bočni vjerojatno krenuti Bosec.

- Hajduk je veliki hrvatski klub koji korača prema naprijed. Ne ide uvijek istom brzinom i zato je od velike važnosti svaka utakmica do kraja prvenstva za njih i njihove navijače jer emocija diktira njihov strateški put. Ako pitate osnovnoškolce da vam nabroje prvake Hrvatske, reći će vam dva imena, a među njima neće biti Hajduk i to je ogroman izazov za cijeli sustav kluba. Mi sutra moramo biti hrabri i mudri. To je naš recept - najavio je Stipić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:06