Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX / Vladimir Dugandzic / CROPIX
SUDAC POLOŽIO S ODLIČNIM

VIDEO: DVA ZANIMLJIVA DETALJA S DERBIJA NA POLJUDU Nakon jedne situacije niti hajdukovcima nije bilo jasno što se događa

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. studeni 2017. 10:37

Je li sudac Fran Jović trebao pokazati na bijelu točku prije pogotka Saida? Je li trebao dosuditi kazneni udarac kada je Borna Barišić igrao rukom nakon čega je Said postigao pogodak za konačnih 1:1?

Dva su pitanja, a odgovor je jedan - sudac Jović ispravno je postupio. Prema pravilima sudac uvijek ima mogućnost vratiti loptu na mjesto prekršaja i premda kod kaznenog udarca nema pružanja prednosti onome tko posjeduje loptu, postoje dvije-tri sekunde vremenskog prostora u kojima sudac može odgoditi odluku, odnosno vratiti loptu na mjesto gdje se dogodio, u ovoj situaciji, sporni detalj. Jović je tu mogućnost iskoristio na način da je pustio akciju i na kraju ispravno priznao pogodak.

Druga je tema zašto su ga igrači Hajduka okružili, zašto su pomislili da je sudac poništio pogodak, jer Jović je pokazao na centar, ali hajdukovci, prije svih Toma Bašić, nisu shvatili što je uradio Jović. Izjednačujući pogodak Hajduka ni počemu nije sporan, jer da je kojim slučajem Said pao, promašio loptu ili da se dogodilo nešto treće, uvijek je Jović imao vremena pokazati na bijelu točku. Međutim, nitko se nije zapitao je li sudac Jović uopće i vidio Barišićevo igranje rukom? Zanimljivo, ali danas ipak nebitno pitanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 11:13