NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
SLAVLJE GOSTIJU NA ŠUBIĆEVCU

Video: Fenomenalan gol bivšeg Dinamovca lansirao Bjelicu & Co. na vrh HNL-a! Na kraju je pomogao i VAR

Pobjedom u Šibeniku Bijelo-plavi su preuzeli vrh, ali s dvije utakmice viška u odnosu na pratnju.
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2021. 20:56

ŠIBENIK - OSIJEK 0:2 (Fiolić 18', Žaper 82')

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 740. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Marić, Mihalj. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Jović, AVAR: Krmar. Delegat: Podrug.

ŠIBENIK: Rogić – A.Jakoliš, Perić, Batarelo (od 85. Attys), Mina (od 88.Kvesić-) – Rak, Čurić – Sahiti (od 60. Torres), Marin, M.Jakoliš – Delić (od 60. Bačelić-Grgić). TRENER: Mario Rosas.

OSIJEK; Ivušić – Bartolec, Škorić, Lončar, Bočkaj – Nejašmić, Kleinheisler (od 71. Ndockyt) – Jugović (od 80. Žaper), Fiolić (od 46. Gržan), Hiroš (od 71. Pilj) – Topčagić (od 55. Daku ). TRENER: Nenad Bjelica.

ŽUTI KARTONI: Topčagić (29 – preoštar start), Bartolec (59 – preoštar start), Nejašmić (86 – preoštar start)

I peti put u zadnjih godinu dana Osijek je slavio protiv Šibenika, prekinuvši pobjednički niz Narančastih na Šubićevcu od 3 slavlja. Pritom i peti puta Šibenčani nisu uspjeli zabiti gol Bjeličinom sastavu. Prvoligaš s Drave nije pritom pokazao nadmoćnu igru, ali je rutinski znao doći do 3 boda, i ipak zasluženo odnio bodove sa Šubićevca.

Bjelica je prilično iznenadio neuvrštenjem Miereza u početnu postavu, Argentinac je završio na klupi, Bohara i Jurčevića nije bilo niti u zapisniku. Šibenik pak u standardnom sastavu. Na solidno ispunjenim tribinama Šubićevca tribinama je trajalo malo verbalno „mačevanje“ Kohorte i Funcuta. Do 16. minute bilo je to taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, bez preuzimanja većeg rizika. Ipak, Narančasti su pokazali da žele doći do prednosti, te su u dvije minute stvorili 3 kornera. U prva dva kreirali su tek gužvu, i natjerali Ivušića na intervenciju, pucao je Niko Rak ali lopta je na putu do osječkog gola pogodila gostujućeg braniča u glavu. Taj posljednji korner donio im je i najveću priliku, Marin je pucao s oko 12 metara ali ravno u Ivušića.

Na drugoj strani prvi udarac Osječana završio je u mreži Rogića. I, to na kakav način, majstorski, neobranjivo Fiolić je otkinuo paučinu iz Rogićevih rašlji. Kao da su se Bijelo-plavi pretplatili na eurogolove na Šubićevcu, u prošloj sezoni Kleinhesler je zabio prekrasan gol, ali ovaj Fiolićev je ipak ljepši.

Šibenik je nakon gol pritisnuo, još agresivnije na sredini, terena, na ivici prekršaja oduzeli su dosta lopti gostima, i pravili pritisak na osječki zadnji red. U 23. minuti Marin Jakoliš je naciljao glavu Delića, uslijedio je šut preko gola ali ionako je bilo zaleđe. U 27. je Fiolić podvalio za Topčagića ali ispred visokog napadača utrčao je vratar Rogić i spriječio opasnost. Na suprotnoj strani Marin Jakoliš aktivira svoj ubojiti dribling udesno, puca snažno ali neprecizno.

U 31. minuti sporna situacija, Topčagić je s leđa srušio Marina, svi šibenski igrači su skočili tražeći žuti karton, što bi visokom centarforu bio drugi jer je samo 2 minute ranije požutio nakon neopreznog starta na Rogiću. Ali, sudac Čuljak očito nije imao hrabrosti pokazati isključujući karton gostujućem igraču nakon samo pola sata. Zato je kasnije u nekoliko navrata tolerirao oštrije šibenske startove na Topčagiću kao vjerojatnu kompenzaciju…

Nastavio je Šibenik pritiskati i u drugom dijelu, Osijek po 3-4 minute nije mogao doći do lopte, stješnjen u svom prostoru. Ali, teško je i domaćin dolazio do čistih šansi. Iz jedne polukontre mogao je Hiroš povećati prednost, ali njegov udarac s oko 12-13 metara je bio lagan plijen za Rogića. Bilo je opasno pred golom domaćih i u 68., kada je nakon prodora Hiroša po desnoj strani Gržan na povratnoj lopti loše pucao. Zabili su gosti u 82. (Žaper) ali gol je poništen zbog zaleđa. No, nakon VAR pregleda ipak je priznat gol i Osijek je riješio dvoboj na Šubićevcu.

PRIJENOS UŽIVO

KRAJ: Pobjeda Osijeka na Šubićevcu! Bijelo-plavi su, istina s dvije utakmice više od Dinama, Hajduka i Rijeke preuzeli vrh HNL-a.

90+3' Žuti karton za Antonija Jakoliša, bit će to novi slobodan udarac za Osijek.

90' Čeka nas još čak pet minuta sudačke nadoknade.

86' Žuti karton za Nejašmića, kod Šibenika je ušao Attys, a sada ulazi i Kvesić.

82' GOOOOL! Dugo je to VAR gledao, ali Žaper je na kraju ipak mogao proslaviti pogodak. Fino je predriblao čuvara tek nakon što je ušao u igru. Gledalo se to tri-četiri minute... Pomoćni sudac je podigao zastavicu, ali njegova je odluka poništena.

81' Dobro je popunjena glavna tribina šibenskog stadiona, ugodna je i kulisa...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

80' Pruža se pomoć Jugoviću koji se čini možda i teže ozlijeđenim. Pridigao se, ali mu liječnici pomažu da izađe s terena. Umjesto njega ulazi Mihael Žaper.

76' Ulazimo polako u završnicu dvoboja na Šubićevcu. Osijek čuva svoju prednost s početka dvoboja. Zaista je Fiolićev pogodak bio iznimka koja potvrđuje pravilo o ovoj utakmici. Ili smo možda samo previše očekivali...

71' Dakle, umjesto Kleinheislera ulazi Ndoyckt, a Pilj će zamijeniti Hiroša.

68' Gržan! Dobro ga je Hiroš pronašao i gurnuo u finu poziciju iz koje je bivši napadač Istre pucao, ali neprecizno. Bjelica priprema set novih promjena. Ući će Pilj i Ndoyckt.

66' Period igre bez igre. Ponavlja se razdoblje s početka utakmice koje smo komotno mogli prespavati... Nešto su sada Antonio Jakoliš i Torres probali na brzinu organizirati, no nije im baš pošlo za nogom.

60' Žuti karton za Bartoleca, a aktivna je postala i šibenska klupa. Ulazi Stipe Bačelić Grgić, a igru će i Torres. Izlaze Delić i Sahiti.

56' Daku mijenja Topčagića kod gostiju. Hoće li i ovoga vikenda donijeti pozitivan pomak svojim ulaskom?

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

54' Opet Antonio Jakoliš nezgodno ubacuje na drugu stativu, Ivušić to čita i kupi ispred nadolazećih napadača domaćih. Pritišće Šibenik polako, a Bjelica priprema novu promjenu.

50' Hiroš! Ide to ravno u Rogića, nakon dobrog posla Gržana po desnoj strani. Dobio je loptu Hiroš u noge i s ruba šesnaesterca opalio, ali dosta nisko i lagano za šibenskog vratara.

48' Slobodni udarac za Ćurića nije prouzročio nikakvu opasnost za Ivušića koji je "svijeću" pred svojim vratima lagano pokupio.

46' Kreće nastavak dvoboja. Vidjet ćemo hoće li Šibenčani popraviti igru i realizaciju, bilo je dosta zvižduka s tribina na kraju prvog dijela. Umjesto strijelca Fiolića, Bjelica na teren šalje Gržana.

POLUVRIJEME: Nema sudačke nadoknade, suđen je kraj prvog dijela.

42' Sva nastojanja domaćih za pogotkom ugase se na vrlo dobro posloženoj obrani Osijeka. Škorić i društvo zasad nemaju previše problema kad je riječ o duelima.

39' Posjed lopte je na strani domaćih, ubacuje sada Ćurić u kazneni prostor, no izbacuje Škorić.

34' Čeka se odgovor Šibenčana. Mogu li ga isproducirati do poluvremena? Još jednom je Marin Jakoliš to dopremio do ruba kaznenog prostora gostiju, no pas prema Deliću nije prošao.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

31' Uh, sada je Topčagić opet nezgodno uklizao, odmah su domaći tražili i drugi žuti karton zbog starta nad Antonijom Marinom. Bilo je to s leđa, jako riskantan start, a na sredini terena. Sudac Čuljak odlučio je pustiti sve bez kartona.

29' Jakolišev udarac s ruba kaznenog prostora otišao je daleko od Ivušićeva gola. Nije to bila loša solo-akcija igrača Hajduka na posudbi u Šibeniku, ali nedostajao je završni dodir koji bi jače zaprijetio gostima. U nastavku je požutio Topčagić zbog prekrjašaja u napadu na Rogiću.

27' Dobra Rogićeva reakcija nakon Hiroševih proigravanja, bio je prvi na jednoj lopti i spriječio moguću neugodnost za svoju momčad.

23' Bio je ovo dobar pokušaj Delića glavom, ali nakon ubacivanja Marina dosuđeno je zaleđe. Zastavica je podignuta.

20' Zaista, pogodak Fiolića valja pogledati još jednom. Udarac je bio savršeno odmjeren, a lopta neobranjiva za Rogića. Prva opasnost pred njegovim golom kažnjena je.

18' GOOOOOOL! Fiolić zabija! Kakav pogodak... Nevjerojatan gol, ovo je bilo s preko 20 metara. Lopta je preletjela Rogića. Iz ničega je ovo bilo, iskorištena je greška šibenske obrane, pometena je paučina.

18' Antonio Marin! Nakon kornera lopta se odbila do fantazista šibenske momčadi koji si je lijepo spustio loptu ali i pucao ravno u Ivušića.

16' Prva kakva-takva opasnost pred golom Osijeka, najprije Jakoliš pogađa u lice Nejašmića, a onda Rak gađa u blok Fiolića. Malo, malo uzbuđenja, ali ne sumnjamo u to da bi pogodak pokrenuo stvari.

13' Imao je sada dosta prostora na desnoj strani Antonio Jakoliš, no nije njegov ubačaj bio dobar. Igrači se još očito nisu dovoljno zagrijali za pravu akciju.

10' Traje borba u sredini terena, sad su Šibenčani Fioliću namjestili prvo zaleđe u današnjem dvoboju.

7' Još uvijek nema većih uzbuđenja na Šubićevcu, Ivušić je dvaput imao loptu u svojim rukama, ali ne nakon nekih akcija koje bi ušle u reporterske bilježnice.

4' A Šibenik? Duo Marin - Marin je ubojit, kao i braća Jakoliš. Podcijeniti Delića s njima u kompletu također baš i nije mudro. Kako god, očekujemo dobar, zanimljiv dvoboj.

2' Pa da vidimo. Kako će Osijek bez Miereza? Zabijao je Šibenčanima mnogo puta, a važan je kotačić u Bjeličinoj momčadi čak i onda kada mu golgeterski ne ide.

19.05 Utakmica je počela!

18.15 Poznati su sastavi za zanimljiv okršaj na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:30