Anthony Kalik je zabio dva gola Slaven Belupu za prekid crnog niza Gorice

 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NOVA UZBUĐENJA U HNL-U

VIDEO: Gorica prekinula crni niz, bivši igrač Hajduka na rođendan u ludoj utakmici potopio Slaven Belupo

U prvoj utakmici 15. kola Prve HNL Gorica je kao gost svladala Slaven Belupo sa 2-1 (1-1)
Piše: Sportske novosti/Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. studeni 2021. 18:47

SLAVEN BELUPO - GORICA 1:2 (Laušić 43' / Kalik 45', 62')

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Čović - Bogojević, Van Bruggen, Soldo, Utin - Caimacov (Od 61. Monjac), Marina (od 73. Hadžić), Laušić (Od 73. Mlinarić) - Zvonarek (Od 87. Zirdum) - Zapata (Od 61. Kocijan), Krstanović

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita - Sarić (Od 25. Pršir), Babec - Delfi (Od 78. Delfi), Kalik (Od 85. Janković), Fruk (Od 85. Dvorneković) - Dieye (Od 78. Stojanovski)

__________________________________________________

Gorica je izašla iz mini-krize, uspjela je osvojiti sva tri boda na gostovanju u Podravini. Igrači Slavena Belupa podigli su samopouzdanje pobjedom protiv Hajduka u prošlom kolu, no te bodove nisu uspjeli potvrditi protiv suparnika koji im u Koprivnici već tradicionalno stvara dosta neugodnosti. Imali su Farmaceuti vodstvo, ali su ga prelako ispustili. Tko zna što bi bilo da su na odmor otišli s prednošću, no Gorica se vratila u pravi trenutak.

Anthony Kalik je na originalan način proslavio 24. rođendan, zabio je oba gola Gorice za preokret i pobjedu. Drugi slavljenik baš i nije imao razloga za zadovoljstvo, Ivan Krstanović upisao je poraz u svom 300. nastupu u Prvoj HNL. Goričani su se na ljestvici izjednačili s Hajdukom, dok su Koprivničanci i dalje u nezavidnoj situaciji, no s tri boda više od fenjeraša Hrvatskog dragovoljca.

Obje momčadi imale su po par izostanaka. U redovima Gorice pojavio se Covid-19, a izostao je njen najbolji pojedinac Lovrić, dok je Slavenu uz ranije ozlijeđene otpao Glavčić koji je osjetio zatezanje pa se s njim nije htjelo ulaziti u rizik.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično siromašno kad je sadržaj u pitanju sve do završnih minuta u kojima su pala čak dva pogotka. Prije toga je domaćin djelovao dosta uspavano i rezervirano u pokušajima napadačkih akcija, no istodobno je bio dosta čvrst otraga te je malo toga dopustio suparniku iz Velike Gorice.

Prvu situaciju imali su gosti u 4. minuti, Delfi je povukao kontru nakon pogreške Utina, ali je potom uputio slabu loptu na drugu stranu. Dvije minute kasnije Zapata je ukrao loptu Doki i tukao u vratara Kotarskog.

Domaći igrači i trener Zekić od početka nisu baš bili zadovoljni prosudbama sudaca, Kulušić se odmah razmahao kartonima, ali nije se baš držao kriterija, Babec je recimo za hrvački zahvat prošao 'lišo'.

Pršir je sredinom prvog dijela zamijenio ozlijeđenog Sarića te je ubrzo servirao odličnu priliku Dieyeu, koji je s tri metra promašio okvir domaćih vratiju. Ubrzo nakon toga još jednom zaprijetio je napadač Gorice, ali je tukao ravno u Čovića.

Zvonarek je u 36. minuti kombinirao s Laušićem, no budući igrač Bayerna zaustavljen je u kaznenom prostoru Gorice. Krstanović je u 40. minuti tukao s 18 metara ljevicom, ali po sredini gola, bez opasnosti za Kotarskog.

Onda su stigle uzbudljive završne minute, a na scenu su prvo stupili Slavenovi mladići. Zvonarek je uposlio Marina Laušića koji je zabio drugo kolo zaredom, nakon Hajduka na red je došla i Gorica.

Potom su Farmaceuti podsjetili da se još nisu riješili svojih 'dječjih bolesti', ostavili su Kalika samog na korneru i Gorica se ekspresno vratila u igru.

Odličnu priliku za novo vodstvo imao je Laušić u 59. minuti, ali je Kotarski izvrsno zaustavio njegov vrlo opasan pokušaj. Odmah je to Gorica naplatila na drugoj strani, tri minute kasnije vrlo jednostavna akcija Keite i Kalika rezultirala je vodstvom gostiju.

Napravio je Zekić promjene, tražio je novu energiju za povratak iz minusa. Skoro se to dogodilo u 74. minuti kad je Bogojević uposlio Hadžića koji je s desetak metara glavom pogodio gredu. Nova opasnost u 79. minuti, Bogojević je tukao nakon prodora, no Kotarski je obranio.

Monjac je u 87. minuti opasno tukao iz slobodnog udarca s velike udaljenosti, Kotarski je loptu izvadio ispod grede i izbacio u korner. Posljednju priliku imao je Zirdum u drugoj minuti sudačke nadoknade, ali glavom je promašio okvir gola i ostalo je 1:2.

__________________________________________________

PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Kraj! Slaven Belupo - Gorica 1:2!

90+3 - Povukao je Slaven Belupo kontru, a Zirdum opalio glavom, ali pokraj gola.

87 - Izašao je Zvonarek, a ušao Zirdum (Slaven Belupo).

85 - Nove izmjene kod Gorice. Izašli su strijelac dva gola Kalik i Fruk, a ušli Janković i Dvorneković.

82 - Žuti karton je dobio Kalik (Gorica).

79 - Probao je sada Bogojević. Dobro je pucao, ali još bolje brani Kotarski.

78 - Dvostruka izmjena i kod Gorice. Izašli su Dieye i Delfi, a ušli Stojanovski i Mitrović.

75 - Žuti karton dobio je Jovičić (Gorica).

74 - Bogojević je pronašao Hadžića koji gađa glavom, ali njegov udarac pogađa u gredu!

73 - Dvostruka izmjena kod Belupa. Izašli su Marina i Laušić, a ušli Hadžić i Mlinarić.

62 - GOOOL! Ponovno zabija slavljenik Kalik! Gorica vodi 2:1 u Koprivnici. Keita je ubacio s boka, a Kalik glavom zakucao u gol!

61 - Dvostruka izmjena kod Slaven Belupa. Izašli su Zapata i Caimacov, a ušli Kocijan i Monjac.

59 - Fantastičan prodor Laušića koji je došao do sredine šesnaesterca i špicom opalio po golu, ali brani Kotarski!

58 - Žuti karton dobio je Albi Doka (Gorica).

55 - Iako je završnica prvog dijela donijela dosta uzbuđenja, sada se sve smirilo i opet gledamo pomalo dosadan susret u Koprivnici.

46 - Počeo je drugi dio!

45 - Gotovo je prvo poluvrijeme! Nismo gledali gotovo ništa, a onda je završnica prvog dijela donijela totalnu ludnicu i dva gola u razmaku od samo dvije minute.

45 - GOOOL! Zabija sada i Gorica! Odmah iz idućeg napada i kornera koji je uslijedio Kalik zabija glavom za 1:1. Kaliku je danas i rođendan pa se tako počastio na najbolji način!

43 - GOOOL! Slaven Belupo vodi 1:0! Domaćini su poveli iz prvog pravog napada. Krstanović je spustio za Zvonareka koji je predao loptu Laušiću koji ju je od odbijanca pospremio u mrežu!

41 - Žuti karton dobio je Pršir (Gorica).

33 - Igra se uglavnom odvija na sredini terena. Niti jedna ekipa ne može doći do završnice, a kada i uspiju, onda su neprecizni. No, to je i normalno jer je u zadnjih sedam utakmica ovih ekipa palo sedam golova.

26 - Pršir je već u prvoj akciji uposlio Dieyea koji puca s pet metara, ali pokraj gola.

25 - Sarić je izašai iz igre, a ušao je Pršir (Gorica).

17 - Sada je požutio i Laušić (Slaven Belupo). Grubi su domaći nogometaši u uvodnim minutama, a sudac to ne tolerira.

15 - Žuti karton dobio je najprije Bogojević, ali sudac mu je poništio karton i dao ga Zvonareku koji je i počinio prekršaj (Slaven Belupo).

10 - U prvih 10 minuta nismo vidjeli previše uzbuđenja. Pokušavaju obje ekipe, ali još kao da se zagrijavaju pa nema izglednih šansi.

5 - U današnjoj utakmici igra čak pet mladih reprezentativaca Hrvatske. Kod Slaven Belupa je tu Laušić, dok Gorica ima Kotarskog, Krizmanića, Pršira i Fruka.

1 - Počeo je susret u Koprivnici!

___________________________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:57