Slavlje Gorice protiv Hajduka
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SUDAČKA ANALIZA

Video: ‘Greške na štetu Dinama, a penal za Goricu protiv Hajduka nije postojao, ovo nikako nije kažnjivo‘

Batinić je, koji je inače "dobro sudio", kaže Strahonja, ali je napravio grešku oko penala
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2020. 21:55

Mario Strahonja tradicionalno je ponedjeljkom analizirao ono što se događalo za vikend u HNL-u. I čini se da je imao što za prigovoriti sucima u emisiji Stadion (HRT)...

Gorica je preokretom došla do pobjede 2:1 protiv Hajduka, a prema Strahonji, Batinić je, koji je inače "dobro sudio", kako kaže, napravio grešku koja je donijela Gorici - penal. Nejašmić je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, a onda na rubu šesnaesterca srušio Darka Čanađiju. Batinić prvo nije ništa sudio, a onda se javio VAR. Sudac je nakon gledanja snimke dosudio penal. Sve se to dogodilo u 55. minuti...

"Glavni sudac nije ništa svirao. Igrač Hajduka ispravno gazi u prostor, nije nagazio suparničkog igrača i nije išao džonom. Napadač je uputio loptu prema golu i nagazio igrača Hajduka. Nakon što je nagazio tlo, igrač Gorice je nagazio njega po nozi. VAR se uključuje kod očiglednih situacija. A VAR sudac mora vidjeti da ovo nije očigledno. Svi su gledali je li unutra ili nije.", rekao je Strahonja i onda zaključio temu:

"Kad pogledate bolje vidite da ovo nije kažnjivo i da ovo nije penal"

Situaciju s VAR-om je pojasnio...

"VAR se uključio, a iz ove perspektive se nikako nije trebao uključiti jer se uključuje kod jasnih i očiglednih situacija, a VAR sudac je to trebao procijeniti."

Komentirao je i 100. minuti kad je Hajduk dobio šansu izjednačiti. Mudrinski je u svome kaznenom prostoru udario nogom Jaira. Opet je VAR morao reagirati.

"Ovo je čisti penal. Sudac je postupio prema pravilima", rekao je Strahonja.

Komentirao je pobjedu Dinama protiv Varaždina 2:1, a i tamo je bilo grešaka...

"Stolnik je trebao dobiti žuti karton zbog prekršaja nad Petkovićem, a nakon toga je napravio prekršaj i nad Tolićem zbog čega je tada dobio žuti. Ovo je bilo čisto povlačenje igrača da nešto ne napravi u napadu. Školski prikaz".

Dinamo je mogao zabiti i treći gol...

"Teška procjena za suca. Igrača je lopta pogodila u tijelo, pa je nastavila u gornju ruku, koja je kažnjiva i zaustavila je loptu", zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 03:33