Screenshot
SLIJEDI NIZ TEŠKIH ISPITA

VIDEO: Hajduk je zahvaljujući njima trojici vratio nadu u titulu, klizeći start iz svlačionice postao hit

Hajduk je pobjedom u Jadranskom derbiju opet probudio nadu navijača i vratio dobro ozračje u ekipu
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 22. studeni 2021. 12:20

Hajduk je pod dramatičnim okolnostima došao do nove vrijedne pobjede u Jadranskom derbiju na Rujevici, one koja vraća nadu navijačima "bijelih" da nisu uzaludni snovi za borbu za naslov prvaka. Raspoloženje navijača Hajduka tijekom utakmice dijametralno se mijenjalo, najprije nakon vodstva golom Marka Livaje i navještaj eventualnog novog trijumfa, na Rujevici s 1:0, trećeg po redu, onda su domaćini preokrenuli rezultat u svoju korist na 2-1, i prema svemu je izgledalo da će Hajduk teško izbjeći poraz, a onda u završnici, u prvom redu zahvaljujući VAR-sucu u 84. minuti, iz jedanaesterca je Livaja izjednačio, nakon čega je uslijedilo čudo u 98. minuti - pobjeda Hajduka, gol Jana Mlakara.

Tako se ponavljaju dramatični raspleti na utakmicama Hajduka i Rijeke, jednu pobjedu na Rujevici od 1:0 izborili su Splićani golom Mije Caktaša u sudačkom vremenu, u 94. minuti, s druge strane uspjeh u Splitu za Rijeku od 3:2 donio je Nino Galović u 93. minuti.

Igrači Hajduka euforično su proslavili pobjedu, najprije se na terenu radovali s Torcidom, onda se raspjevali u svlačionici, uz zaista nesvakidašnju paradu tim-menadžera Stjepana Badrova, koji je u znak sreće izveo klizeći start (snimio Jani Atanasov).

VIDEO UKLIZAVANJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Tri su Hajdukova sudionika obilježila Jadranski derbi - kao prvi, logično, novi trener Valdas Dambrauskas, jer je njegova momčad igrala brže i agresivnije, a posebno je zapažen pobjednički potez trenera koji je odmah nakon drugog primljenog gola izveo stopera Nikolu Katića i na teren poslao napadača Mlakara, kasnije strijelca trećeg gola.

"Takve utakmice velika su stvar za hrvatski nogomet", rekao je Dambrauskas pa dodao:

"Mi nismo bili bolja momčad, iako smo pobijedili. Ponekad je u nogometu potrebna sreća. Mi smo naporno radili u pripremi te utakmice, pogotovo na mentalnoj razini. Dobra je bila naša reakcija nakon 1:2. Na kraju smo imali sreće, ali to dolazi i od pripreme Jana Mlakara, koji je postigao pobjedonosni gol."

Preostale dvije zapažene uloge imali su vratar Lovre Kalinić i dvostruki strijelac Livaja. Evo što je rekao Livaja:

"Kad su oni poveli s 2:1 mi smo pokazali karakter, to da možemo i da znamo. Eto tako, kao u posljednjih dvadesetak minuta na Rujevici, moramo i inače djelovati. U derbijima se nikad ne gleda kako igraš, najbitnije je pobijediti."

Hajduk čeka niz teških ispita do zimske stanke, ali kako se najavilo, još u doba trenera Jensa Gustafssona, serija utakmica protiv najjačih baš može dati pozitivne rezultate, kako kao dokaz dokaz kvalitete, tako i spremnosti momčadi. Sada je na programu Istra 1961 u Splitu, zatim Lokomotiva za Kup, Dinamo, pa opet Lokomotiva, sve tri u Zagrebu, i na kraju derbi protiv Osijeka na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:51