CROPIX
SUBOTNJI DERBI HNL-A

VIDEO: HAJDUK NAKON ŠOKANTNOG PENALA I ISKLJUČENJA STIGAO DO POBJEDE Bijeli u četiri minute zabili dva gola, Tudor donio slavlje u zadnjim sekundama!

Hajduk je u 24. kolu HNL-a gostovao u Koprivnici kod Slaven Belupa i u dramatičnoj završnici slavio s 2:1. Utakmicu su obilježila dva crvena kartona, kapetanu Bijelih Josipu Juranoviću i debitantu Farmaceuta Matku Zirdumu, prvi pogodak iz jedanaesterca, a zatim čudesna završnica u kojoj je Hajduk uspio preokrenuti rezultat. Hajduk je ovom pobjedom zadržao šesto mjesto i samo tri boda manje od četvrtoga mjesta koje vodi u Europu.
Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2019. 12:01

SLAVEN B. - HAJDUK 1:2 (Jelić 57' p. / Jurić 89', Tudor 90'+3')

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Filipović - Zirdum, Nowak, Međimorec, Delić - Jajalo, Vidović, Puclin - Bogojević, Jelić, Menalo

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec - Juranović, Ismajli, Svatok, Bradarić - Jradi, Nejašmić, Palaversa - Caktaš - Gyurcso, Jairo.

Hajduk na krilima serije pozitivnih rezultata u dosadašnjem tijeku proljetnog dijela prvenstva (jedanaest bodova iz pet utakmica) stigao je u Koprivnicu po bod(ove), u tome su „bijeli“ uspjeli, oni su negativni rezultat od 0:1 iz 88. minute preokrenuli u pobjedničkih 2:1.

Po prvom dijelu utakmice Splićani nisu pokazali posebnu želju da dođu do vodećeg gola. Bijeli su – bez obzira na značajnu prednost u posjedu lopte (58:42 %) – igrali prilično mlako, sporo, uspavano. S druge strane domaćini su se dobro postavili u obrani, posebno su u veznom redu uspješno kontrolirali prostor, tako da Splićani nisu imali mogućnosti za razvoj navalnih akcija. Jedino što je vrijedno zabilježiti bili su udarci s distance, po dva sa svake strane, od kojih je najopasniji bio onaj Jradija u 28. minuti.

U nastavku druga slika, zaigralo se življe, agresivnije s razlogom, jer je Slaven Belupo došao do vodstva u 57. minuti iz kaznenog udarca, udarac s bijele toke pretvorio je Matej Jelić u gol. Elfer je skrivio kapetan Juranović, koji je s leđa faulirao Mateasa Delića, pa tako zaradio i isključenje. Gosti su se trgnuli, krenuli su u žustrije napade, ali je onda u 66. minuti stigla idealna prilika za domaćine da potvrde svoje vodstvo, koju nije iskoristio Menalo.

Kratko je trajala brojčana prednost na terenu za Slaven Belupo, jer je poslije desetak minuta svoju drugi žuti i isključenje zaslužio Matko Zirdum. Dvoboj se zaoštrio, u nekoliko navrata je baš zaiskrilo tako da su čak i dvojica igrača Tahiraj i Bongongui, koji su se zagrijavali, dobili žute kartone. Ipak do promjene rezultata nije dolazilo sve do finiša susreta.

Hajduk je u posljednjih dvadesetak minuta nizao napade. Pri kraju je trener „bijelih“ Oreščanin s terena povukao Ukrajinca Svatoka, poslao u napad Ivana Delića kako bi pokušao spasiti bod. I ta rošada je donijela izjednačenje, Delić je uputio centaršut u 88., a Stanko Jelić je nadskočio Karamarka u visini druge vratnice te glavom poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Ali to nije bilo sve, jer je gotovo u posljednjim sekundama igre, dakle u sučevoj nadoknadi vremena Fran Tudor dao gol za pobjedu „bijelih“, slično, ali s lijeve vratnice nakon Jairova nabacivanja.

Vodi Dinamo s 58 bodova, Hajduk je sada preskočio Goricu na petom mjestu s 37 bodova, a Slaven Belupo je sedmi s 22 boda.

Rezultati by SofaScore

SLAVEN B. - HAJDUK 1:2 (Jelić 57' p. / Jurić 89', Tudor 90'+3')

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Filipović - Zirdum, Nowak, Međimorec, Delić - Jajalo, Vidović, Puclin - Bogojević, Jelić, Menalo

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec - Juranović, Ismajli, Svatok, Bradarić - Jradi, Nejašmić, Palaversa - Caktaš - Gyurcso, Jairo.

---------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! Jairo je ubacio s lijeve strane u posljednjim sekundama utakmice, prebacio je na suprotnu vratnicu gdje se našao Tudor i glavom pogodio za veliki preokret!

90'+1' - Posljednja promjena u sastavu Slaven Belupa. Ušao je Plantak umjesto Puclina.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - GOOOL! Ivan Delić koji je ušao samo četiri minute prije pogotka sjajno je centrirao u šesnaesterac, a u skoku se najbolje snašao Stanko Jurić, koji je također ušao s klupe, i glavom pogodio suprotni kut za izjednačenje u Koprivnici!

85' - Posljednja promjena u sastavu Hajduka. Ušao je Delić umjesto Svatoka.

81' - Druga promjena u sastavu Slaven Belupa. Ušao je Karamarko umjesto Menala.

80' - Žuti karton dobio je Bassel Jradi zbog prekršaja na Menalu.

77' - OVO SE NE DOGAĐA ČESTO! Nastalo je naguravanje kod igrača Hajduka i Slaven Belupa kraj aut-linije koji se zagrijavaju. Žute kartone dobili su Bongongui i Tahiraj koji nisu ni ušli u igru nego su tek na zagrijavanju!

70' - Mijenjaju i Farmaceuti, ušao je Mateus Lima umjesto strijelca Mateja Jelića.

69' - Druga zamjena u momčadi Hajduka, izašao je Ante Palaversa, a zamijenit će ga Stanko Jurić.

68' - JOŠ JEDAN CRVENI, OVAJ PUT ZA SLAVEN BELUPO! Matko Zirdum, debitant na ovoj utakmici, srušio je Frana Tudora i zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton!

66' - Sijevnula je kontra Slavena, Jelić je dobio loptu na desnoj strani i poslao povratnu do Menala koji loše puca i lopta odlazi pored gola.

62' - DVOJBENA SITUACIJA! Jajalo je s leđa srušio Nejašmića točno ispred suca Jovića koji je dosudio prekršaj, ali žuti karton nije pokazao iako je to bio oštriji faul nego onaj Josipa Juranovića. Juranović i Oreščanin na klupi nisu se mogli načuditi tom potezu zagrebačkog suca, Caktaš je došao prosvjedovati sucu te je dobio žuti karton zbog prigovora.

60' - Prva promjena u sastavu Hajduka. Ušao je Tudor umjesto Gyurcsa.

57' - GOOOL! Siguran izvođač je Matej Jelić i Koprivničani vode 1:0!

56' - JEDANAESTERAC ZA SLAVEN BELUPO I CRVENI KARTON ZA KAPETANA BIJELIH JOSIPA JURANOVIĆA! Mateas Delić je pao u duelu s Juranovićem, kontakta za najstrožu kaznu je bilo, no čini se da je sudac Jović možda prestrogo isključio kapetana Hajduka.

52' - Prilika za Slaven! Menalo je dobio loptu na vrhu šesnaesterca, okrenuo se prema golu, a Ismajli ga je srušio u trenutku upućivanja udarca. Ismajli je dobio žuti karton, ali na kraju od tog slobodnjaka Jajala nije bilo ništa, lopta se odbila od živog zida.

50' - Prilika za Hajduk. Probao je Bradarić s ruba šesnaesterca, bilo je to nešto između udarca i centaršuta, no lopta je otišla iznad gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bijeli su krenuli agresivnije u susret, zaprijetili su nekoliko puta, no obrana Koprivničana zasad djeluje vrlo smireno i disciplinirano. Vratari su se na objema stranama istaknuli solidnim intervencijama iako pravih prigoda nije bilo. Igra se svodi na udarce izvana te na pokušaje kontri.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Jović šalje igrače u svlačionicu.

40' - Vrlo 'mršavo' poluvrijeme u Koprivnici. Bijeli djeluju za nijansu konkretniji, ali nema pravih prilika u napadu ni na jednoj ni na drugoj strani.

33' - Sada je 'požutio' i Matko Zirdum zbog povlačenja za dres Jradija, prekršaj je napravljen u zoni udarca.

31' - Hajdukovci su opet zagospodarili terenom, sada su lijepo kombinirali Jairo i Jradi, a zatim je Caktaš opalio, no samo preko gola.

28' - Prilika za Hajduk. Jairo je stvorio probleme obrani Slavena na lijevoj strani, a zatim je poslao povratnu do Jradija koji puca s vrha šesnaesterca, ali Filipović je uspio ukrotiti taj udarac.

23' - Uzvraćaju napokon i Bijeli. Caktaš je pronašao Bradarića na lijevoj strani koji odmah ubacuje u peterac, a ondje su u prilici bili Jairo i Jradi, obojica su išla na loptu, no spetljali su se te je propao i taj pokušaj Hajduka.

19' - I opet prijete Farmaceuti! Nakon jednoga kornera lopta se odbila do vrha šesnaesterca gdje je natrčao Puclin i lijepo gađao, ali Posavec je izvrsno postavljen i brani taj pokušaj.

16' - Prilika za Slaven Belupo! Delić je ubacio s lijeve strane za Jelića, napadač Slavena odmah je opalio iz voleja s desetak metara, no njegov je udarac bio neprecizan i nije bilo veće opasnosti za vrata Hajduka.

9' - Prvi žuti karton na utakmici već u ranoj fazi susreta dobio je Vinko Medimorec zbog prekršaja na Bradarića koji je jurio u kontru.

5' - Hajdukovci su krenuli agresivnije u susret, od prve su minute uspostavili inicijativu na terenu, no zasad u Koprivnici većih prilika.

2 - Prilika za Hajduk. Jairo je proigrao Jradija koji s desne strane šalje loptu u šesnaesterac. Došlo je opet do Jaira koji je pocao s 13 metara, ali zapelo je u bloku.

1' - Počela je utakmica u Koprivnici!

---------------------------------------------

14.55: Igrači su istrčali na koprivnički stadion. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba. Sve je spremno za početak!

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 09:48