Ante Cizmic / CROPIX
11. KOLO PRVE HNL

VIDEO: HAJDUK RUTINSKI SLAVIO PROTIV MOMČADI KOJA JE IZNENADILA DINAMO Jairo i Nejašmić razveselili splitsku publiku, pogledajte sve golove s Poljuda

Nogometaši Hajduka pobijedili su u 11. kolu Prve HNL na Poljudu momčad Varaždina s 2:0 i time zadržali prvo mjesto na prvoligaškoj ljestvici.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 14:25

HAJDUK - VARAŽDIN 2:0 (Jairo 22', Nejašmić 65')

HAJDUK (4-3-1-2): Posavec – Juranović, Ismajli, Simić, Čolina – Bradarić, Nejašmić (od 76. Jurić), Hamza (od 73. Eduok) – Caktaš – Jairo, Jradi

TRENER: Damir Burić

VARAŽDIN (4-2-3-1): Nevistić – Tkalčić, Prce, Adžić, Štefulj – Djou, Senić – Lisakovič (od 67. Fućak), Glavina (od 90. Glavica), Težak (od 56. Vuk) – Mehdikhani

TRENER: Borimir Perković

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 7.945. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Hajduk na stanku odlazi na prvom mjestu nakon šeste domaće pobjede u nizu ove sezone od otvaranja prvenstva. Trener Damir Burić tako je izjednačio rekord te je zajedno sa Stankom Poklepovićem i Lukom Bonačićem na diobi u toj kategoriji, a u idućem susretu na Poljudu može ih nadmašiti. Bijeli su protiv Varaždina bili uvjerljivi i igrali dopadljivo, stvorivši veliki broj prilika, razlika je na kraju mogla biti kudikamo veća, a gosti nisu imali nijednu ozbiljnu prijetnju. Ujedno je ovo Hajdukova deseta domaća pobjeda u prvenstvu u HNL-u kada se u obzir uzme i završetak prošle sezone.

Trener Burić u odnosu na prošli susret u Puli, ovaj put je koristio od početka Hamzu koji se vratio nakon odrađenih kartona, na lijevom boku zaigrao je Čolina, a starter s Drosine Jakoliš, počeo je susret s klupe. Prvu priliku na utakmici imao je Jradi nakon prodora po sredini pa je potom zapucao sa 18 metara, no Nevistić je loptu koja je išla u lijevi kut obranio. Ubrzo je Hajduk imao korner koji je izveo Juranović, lopta je došla do Jradija koji je pucao, a Caktaš je pokušao promijeniti smjer, no nije uspio, otišlo je van okvira vrata. Hajduk je pritiskao, pa je tako još jednom bio u mogućnosti za pogodak kada je u 16 minuti Jairo pokušao ubaciti pred vrata, no klizećim startom loptu, koja je bila namijenjena Caktašu, u korner je odbio Adžić. Malo nakon toga Juranović je dugom loptom našao Bradarića koji je uputio opasan centaršut u peterac, ali je Jairo pucajući glavom pogodio dobro postavljenoga Nevistića. Na drugoj strani je Senić probao sa 30 metara, no lopta je nakon doista snažnog udarca otišla metar-dva od vratnice. Potom je Hajduk u 21. minuti zasluženo poveo pogotkom raspoloženoga Jaira koji je i nakon gola imao uskoro još dvije situacije koje su mirisale na gol.

Tijekom prvoga dijela na polovici Varaždina, iza njihove zadnje linije pojavili su se golubovi, njih desetak, koje bi s terena često na drugu stranu otjerala akcija Hajdukovih igrača, a ujedno su bili i atrakcija za gledatelje. Veće uzbuđenje izazvala je u 41. minuti prigoda u kojoj je bio Caktaš nakon idealnog Nejašmićeva proigravanja, no njegov šut je obranio Nevistić. U posljednjoj minuti prvoga dijela Hajduk je lijepo pleo oko Varaždinova gola, a akciju je odličnim šutom završio Nejašmić, no Nevistić nije dao, kao ni u nadoknadi kada je pucao Jradi sa deset metara iskosa.

Odmah na startu drugoga dijela Hajduk je pogodio vratnicu kada je petom za Hamzu loptu ostavio Bradarić, povratnik u splitske redove koji je donio dodatnu dimenziju. Malo je falilo da Bradarić zabije iz slobodnjaka malo potom, kada je lopta otišla iznad grede. Sjajnu akciju odigrao je Hajduk u 58. kada je Čolina dao za Jaira, a on izbacio Caktaša u stopostotnu šansu, no najbolji strijelac lige u prošloj sezoni, pucao je pokraj vrata. Hajduk je došao do prednosti od dva razlike nakon pogotka Nejašmića, a poslije su šanse imali još Jradi, Jairo, Caktaš…

HAJDUK - VARAŽDIN 2:0 (Jairo 22', Nejašmić 65')

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Bradarić, Nejašmić, Hamza, Caktaš, Jradl, Jairo

VARAŽDIN: Nevistić, Prce, Adžić, Težak, Senić, Štefulj, Lisakovich, Tkalčić, Glavina, Guera, Mehdikhani

--------------------------------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - I Hajduk je obavio posljednju zamjenu. Ušao je Tonio Teklić, iz igre je izašao Jradi.

88' - Posljednja promjena u sastavu Varaždina, ušao je Glavica umjesto Glavine.

81' - Sijevnula je kontra hajdukovaca, Caktaša je Prce povlačio za dres i ometao, lopta je došla do Jradija koji šutira po golu, no uspio je izboriti samo korner. Prce je zbog svog poteza zaradio žuti karton.

76' - Još jedna promjena u momčadi Hajduka. Čini se da strijelac drugoga pogotka Darko Nejašmić ima nekih problema sa zadnjom ložom i mora izaći iz igre, a zamijenit će ga Stanko Jurić.

73' - Prvi put mijenja Damir Burić. Izlazi Barry Hamza uz veliki pljesak s tribina, u igru će Samuel Eduok.

70' - I opet prijete hajdukovci, sada je opalio Caktaš s petnaestak metara, no samo pored vratnice.

67' - Druga promjena u sastavu Varaždina. Ušao je Fućak umjesto Lisakovicha.

65' - GOOOL! Popustila je obrana Varaždina... Hamza je ubacio s lijeve strane, a Nejašmić je bio najviši u skoku i sjajno pogodio glavom!

- Danas je 7945 gledatelja na Poljudu, od toga 736 na Obiteljskoj tribini.

58' - Fantastična akcija hajdukovaca! U tri dodavanja izbačena je cijela obrana Varaždina, Čolina je dao za Jaira koji sjajnim potezom izbacuje Caktaša u stopostotnu šansu, ali veznjak Bijelih s 12 metara pogađa malo pokraj vrata.

55' - Prva promjena kod Varaždina. Umjesto Karla Težaka u igri je Leonard Vuk.

47' - Sjajna šansa za Hajduk! Hamza je u solo-prodoru nanizao nekoliko igrača Varaždina, odigrao dupli pas s Bradarićem i zatim opalio s vrha šesnaesterca, bio je to dobar šut, no lopta se odbila od vratnice!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Splitu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajduk je uvjerljivo bolja momčad na terenu i prednost za Bijele mogla je biti kudikamo veća. Najbolji pojedinac gostiju zasigurno je vratar Ivan Nevistić koji je najzaslužniji što je u njegovoj mreži zasad završila samo jedna lopta.

45' - Fenomenalan udarac Darka Nejašmića i još bolja Nevistićeva obrana! Hajdukov veznjak se varkom oslobodio svog čuvara i sjajno potegao s dvadesetak metara, išlo je to pod samu gredu, a Varaždinov se vratar još jednom istaknuo bravuroznom intervencijom!

42' - Strašna šansa za Bijele! Caktaš se sjurio sam prema golu Varaždina i šutirao s desetak metara, ometao ga je sleđa Adžić, a Nevistić fantastično brani taj zicer!

33' - Mogao je Hajduk imati i veće vodstvo. Jairo je ponovno bio u prilici, izbio je sam pred vratara Nevistića, ali vratar Varaždina stigao je ranije na tu loptu.

25' - Hajduk i dalje napada, sada je Caktaš imao sjajnu priliku, ali obranio je Nevestić njegov udarac

22' - GOOOL! Hajduk vodi 1:0, zabio je Jairo! Juranović je napravio više od pola posla, prošao je sam po desnoj strani, ubacio u peterac, a nakon malo karambola, Jairo je loptu uspio ubaciti u mrežu s nekoliko metara.

15' - Na terenu zasad igra samo jedna momčad. Hajduk stalno prijeti, a sada je lopta zamalo slučajno završila u mreži. Jairo je ubacio s desnog boka, netko u obrani Varaždina ju je okrznuo u prolazu, a vratar Nevistić se bacio i zaustavio je ispred gol-crte.

8' - Velika prilika Hajduka - lopta je nakon kornera s desne strane stigla do usamljenog Caktaša na drugoj stativi, a ovaj s dva metra od gol-linije puca pored gola.

2' - Hajduk je krenuo napadački! Jairo se našao u stopostotnoj prilici nakon duplog pasa sa Jradijem, ali bilo je zaleđe, prerano je utrčao.

1' - Utakmica je počela. Na Poljudu danas sudi Marin Vidulin iz Kanfanara.

14.30: Stigli su sastavi uz jedno iznenađenje u momčadi Hajduka. Jakoliš koji se iskazao u Puli u prošlom kolu i nagovijestio da bi se mogao ustaliti u prvih 11, ostao je na klupi. Umjesto njega, trener Damir Burić se odlučio na sustav 4-3-1-2, pa je u prvom sastavu ponovno Hamza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:31