Ludo slavlje nakon pogotka Stipe Biuka
 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
NOVI MILJENIK NAVIJAČA

VIDEO: Hajduk već dugo nije imao ovakvu mladu zvijezdu! Donedavni kapetan juniora napravio šou na Poljudu

Hajduk je dobio novog, uzbudljivog, neodoljivog majstora zbog kojeg će se dolaziti na stadione...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2021. 22:39

Zašto nije igrao od početka sezone? Mnogi se to ovih dana pitaju gledajući fantastične partije mladog Stipe Biuka u dresu prve, najbolje momčai Hajduka. 18-godišnjak koji je donedavno oduševljavao kao kapetan juniora, u par je mjeseci postao najbolji igrač senirske momčadi, a o veličanstvenoj partiji koju je pružio protiv Gorice danima će se još pričati u Splitu, pa i šire.

Hajduk je razbio direktnog konkurenta za plasman u Europu sa 4:0, a mladi Biuk odigrao je svoju najbolju utakmicu u bijelom dresu, s golom i asistencijom koje se mogu nazvati - vrhunskim majstorijama.

Čudesna večer Tramezzanijeve momčadi počela je spektakularno.

Prvo je Vušković u 13. minuti zabio eurogol i najavio tešku večer za goste. Velemajstorski je izveo slobodni udarac s 20 metara nakon prekršaja na Livaji, a onda opalio desnom nogom preko "živog zida" i spektakularno od vratnice matirao Banića.

Bio je to znak za početak - 'Biuk showa'. Sjajni krilni igrač Hajduka se u 16. minuti prošetao po svojoj strani, izmiješao obranu Gorice, izvukao i vratara Banića s gola, a onda povratnom asistirao Kačanikliću koji sa 12 metara lijevom nogom šalje loptu u nezaštićenu mrežu.

A onda najljepši trenutak utakmice - opet u režiji neuhvatljivog Stipe. Hajduk je prvo u 23. minuti golom Livaje s 11 metara povisio na 3:0, a nova mlada zvijezda Hajduka pokazala je svu raskoš svog talenta krajem prvog dijela.

Gol kojim je podsjetio na Messija, iako su takve usporedbe često nezahvalne. Ispred klupe Gorice se prvo lagano oslobodio svog čuvara Muhammeda, potom se sjurio okomito prema kaznenom prostoru gostiju, ušao korak-dva, zaljuljao stopere i desnom nogom sa 14 metara precizno pogodio suprotni, lijevi donj kut. Fantastično!

Hajduk je u srijedu navečer dobio novog, uzbudljivog, neodoljivog majstora zbog kojeg će se dolaziti na stadione, i zapravo je šteta tek što u toj velikoj večeri nije oduševio i - pun Poljud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 04:03