MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
TRILER U TUROPOLJU

VIDEO: HD iščupao bod, Gorica propustila doći na vrh HNL-a! Lovrić opet promašio penal, pogledajte golove

Pet momčadi ovog je trenutka bodovno izjednačeno na vodećim pozicijama domaćeg nogometnog prvenstva.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 10. rujan 2021. 20:45

GORICA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:1 (Babec 65' / Štrkalj 73')

Velika Gorica Gradski stadion. Gledatelja 400. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Pomoćnici: Pataki i Sanja Rođak-Karšić. Četvrti sudac: Z. Lovrić. VAR: Bebek. AVAR: Pajić. Delegat: Rukavina.

GORICA: Banić - Dvorneković (od 83. Delfi), Steenvoorden, Jovičić, Keita - Pršir, Babec (od 83. Ngouali) - Šroler (od 46. Doka), Kalik (od 59. Mitrović), K. Lovrić - Stojanovski (od 59. Dieye). Trener: Krunoslav Rendulić

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Bagadur, Lukić, Vulikić - Majstorović, Roca (od 65. Vuco), Mioč, Franić - Viduka (od 72. Pasariček), Štrkalj (od 82. Perić), Petković (od 65. Turčin). Trener: Davor Mladina

Žuti kartoni: Pršir (22 - preoštar start), Steenvoorden (78 - preoštar start), Jovičić (90 - prigovor), Lukić (90 - nesportsko ponašanje).

Bez pobjednika 1:1 završio je dvoboj Gorice i Hrvatskog dragovoljca, koji će ostati upamćen i po premijeri ženske glavne sutkinje Ivane Martinčić. Gorica je imala neiskorišteni kazneni udarac, dva poništena gola i vodstvo, ali gosti su iz jedine ozbiljnije akcije u drugom poluvremenu ipak došli do izjednačenja i boda. Time su i prekinuli niz od sedam uzastopnih ligaških poraza u Velikoj Gorici iz vremena kada su oba kluba bili drugoligaši.

Gorici je pobjeda trebala za skok na prvo mjesto i očekivali su se valovi napada domaćina od prve minute, ali kako su se gosti iz Sigeta postavili u zgusnutoj formaciji s tri centralna braniča, nije njihove linije bilo lako probiti. Većina lopti išla je na lijevu stranu na Kristijana Lovrića, ali znali su to i njegovi suparnici, koji su nastojali poduplati blok i ne dopustiti mu individualna rješenja i udarce. Ipak, uspio je Lovrić u 10. minuti podvaliti idealnu loptu za Vlatka Stojanovskog, ali makedonski centarfor nije se snašao iako je bio sam pred vratarom Šubarićem. Dvije minute potom prvi udarac za Hrvatski dragovoljac uputio je glavom Tomislav Štrkalj, ali preslabo za ugroziti Banića.

Uspjeli su Sigećani primiriti početni pritisak Velikogoričana i odvesti igru u za njih mirnije vode, a u 29. minuti složili su dobru akciju po lijevoj strani, do lopte je na desetak metara došao Štrkalj, pokušao je iz okreta, ali lopta je otišla preko grede. Najbolju priliku u prvom poluvremenu Gorica ne koristi u 35. minuti, kada korner izvodi Lovrić, u skoku je najviši Matthew Steenvoorden, ali loptu upućenu glavom zustavlja greda. U nastavku akcije pokušao je i Kalik, ali njegov udarac odbija Šubarić. Nešto kasnije Lovrić je opet ubacio loptu pred vrata dragovoljaca, a Šrolerov udarac je izblokiran. Gosti su zadovoljni otišli na predah, dok Velikogoričani nisu u prvih 45 minuta uspjeli ubaciti u kontinuirano višu brzinu, iako su bili bliže vodstvu. No, dojam se brzo zaboravi, a samo rezultat pamti.

Strateg domaćih Rendulić na početku drugog dijela ubacuje Doku umjesto Šrolera, a Dvornekovića podiže na desno krilo, ali i dalje se većina najvažnijeg događala preko lijeve strane. Najprije je Keita ubacio za Stojanovskog, koji zamalo kasni stići loptu i ubaciti je u mrežu, da bi u 56. minuti lagano poentirao nakon prodora i centaršuta Lovrića, ali nakon duge provjere VAR je dosudio zaleđe. Bila je to zadnja akcija Stojanovskog na utakmici jer ga je zamijenio Dieye, a u 62. minuti opet akcija po lijevoj strani donosi Gorici kazneni udarac. Keitu je u prodoru prekršajem zaustavio Majstorović, ali Kristijan Lovrić nije iskoristio jedanaesterac, prizemni udarac u donji desni kut odlično je amortizirao vratar Šubarić.

Ipak, Hrvatskom dragovoljcu nije bilo suđeno izdržati stalni pritisak domaćih, pa u 64. minuti stiže prizemni ubačaj Lovrića s desne strane, lopta je prošla sve i na drugoj stativi došla do Hrvoja Babeca, koji je usmjerava u mrežu. Naplatila je Gorica trud i inicijativu, ostala visoko pritiskati tražeći i drugi pogodak, ali u 74. minuti Sigećani su složili polukontru po lijevoj strani i nakon ubacivanja Franića ostao je nečuvan Tomislav Štrkalj i iz blizine vratio rezultat u egal.

U 78. minuti zamalo dva autogola nakon što su gosti izbijali loptu iz svog peterca, ali završavalo je kornerima, dok je Dieye ubrzo i poentirao, ali kao i Stojanovski iz nedozvoljene pozicije. Iz 15. kornera Gorice na utakmici Lovrić je pucao direktno, ali je Šubarić bio budan i odbio loptu, da bi i HD u 90. minuti imao slobodan udarac na 23 metra, ali Lukić je pucao samo u živi zid. U sudačkoj nadoknadi Lovrić je pucao u vanjski dio mreže, pa potom i u Šubarića, nije to bio njegov dan i Gorica je ostala bez planirana tri boda.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Završeno je bez pobjednika u Velikoj Gorici. Novi bod za goste, Gorica je na diobi prvog mjesta, ali s još četiri momčadi.

90+4' Dobar udarac Pršira je blokiran, a u nastavku akcije Lovrićev pokušaj je skrenut, odbijeno je od Bagadura, međutim Šubarić s time nije imao problema.

90' Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade, žute kartone dobili su Jovičić s jedne i Vulikić s druge strane.

87' Izravno je sada Lovrić zaprijetio iz kornera, odbio je to Šubarić baš do njega, a onda je iz novog pokušaja pucao pored vrata.

83' Delfi umjesto Dvornekovića, Junior umjesto strijelca Babeca. Da se ispravimo, bila je tiha provjera ove maločašnje situacije, no zaleđe je ostalo na snazi.

81' Gol, ali poništen! Ovoga puta je jasno da je Matar bio u zaleđu nakon ubačaja Keite. Sada pomoć VAR-a neće biti potrebna. Karlo Perić će sada zamijeniti strijelca Štrkalja.

77' Steenvoordenu javna opomena, u međuvremenu je Pasariček zamijenio Viduku.

73' GOOOOOL! Ali, evo HD-a! Pasariček, Franić i na koncu strijelac Štrkalj. Brza, munjevita akcija gostiju za 1:1.

71' I dalje traju napadi Gorice, neće domaći htjeti stati samo na jednom pogotku.

67' Dvije izmjene napravio je Davor Mladina, u igri su Turčin i Vuco. Vidjet ćemo mogu li gosti odgovoriti.

65' GOOOOOL! Babec! Ipak je Gorica zabila, nakon toliko muka, gužve i problema. Na teži način došli su domaći do vodstva. Ubacio je Lovrić, prošlo je to kroz peterac i došlo do Babeca koji je s druge vratnice zakucao u mrežu.

64' NEMA GOLA! Šubarić brani jedanaesterac Lovriću... Pročitao mu je stranu vratar HD-a.

62' Jedanaesterac za Goricu! Majstorović ruši Keitu, sutkinja Martinčić odmah je pokazala na bijelu točku.

59' Umjesto Stojanovskog ušao je Matar Dieye, a Mitrović je zamijenio Kalika.

56' Gol, ali poništen! Zabio je Vlatko Stojanovski. Prvi njegov pogodak u dresu crvenih bi to bio... Lovrić je povukao po lijevoj strani, ubacio, a makedonski napadač lagano je zatresao mrežu. Provjeravao je sve i VAR, a onda je dosuđeno da gola ipak nema...

54' Novi ubačaj Dvornekovića, Bagadur izbacuje u korner. Lijepo je Gorica oduzela loptu, no i dalje joj nedostaje pravi zadnji pas, završni potez...

50' Prejaka lopta Doke za Dvornekovića, ulovio je to Šubarić bez problema. Doka je zauzeo svoje mjesto na desnom beku, Dvorneković je pomaknut više prema naprijed.

image
MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

46' Kreće drugi dio dvoboja. Kod Gorice ide i prva promjena. U svlačionici je ostao Šroler, a umjesto njega na terenu je Albi Doka.

POLUVRIJEME: Kako smo i naveli, golova nema, rezultat je istovjetan početnom.

42' Babecov ubačaj na glavu Kalika završio je bezopasnim udarcem za Šubarića. Sve je izvjesnije da ćemo na odmor bez pogodaka.

39' Sjurio se Lovrić karakteristično po ljevoj strani, ubačaj je odbijen do Šrolera čiji udarac ostaje u bloku.

36' Greda! Spasio je okvir gola sada Šubarića nakon ovoga udarca iz kuta, mreža i dalje miruje.

35' Ne daju gosti prostor u sredini terena, pojačali su i momci u tamnim dresovima agresivnost. Gorica zasad samo broji kornere...

29' Stišću domaći, stežu pomalo obruč oko Šubarića, aktivan je i trener Rendulić pored klupe. Očekuje se ofenziva do poluvremena... Skok Babeca nakon jednog kornera nije iznjedrio neki kvalitetan pokušaj.

23' Štrkalj! Opasni su sada bili gosti, nakon ubačaja po lijevoj strani lopta je propuštena napadaču HD-a, no njegov udarac odlazi pored gola.

21' Autoritativno na terenu djeluje sutkinja Ivana Martinčić. Sada je Jurici Prširu pokazala javnu opomenu. Nagazio je Mioča kojem se sada mora ukazati pomoć.

image
MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

18' Dva vezana prekida imala je Gorica, Lovrićevi ubačaji nisu pronašli nikog od crvenih u kaznenom prostoru gostiju, rezultat je i dalje nepromijenjen.

12' Dobar ubačaj Majstorovića, rodila se i prilika za Dragovoljac... Igra je zakratko prekinuta zbog prekršaja Kalika na Petkoviću kojem treba i liječnička pomoć.

10' Sjajna prilika za Goricu! Ali, kako je Lovrić ovdje gurnuo loptu Stojanovskom. Ispala je čitava obrana HD-a, no bilo je zaleđe... Nije zastavica bila u zraku, vratar Šubarić uhvatio je taj pokušaj, ali VAR bi se svakako uključio.

7' Bez prilika u uvodu utakmice, uz terensku inicijativu Velikogoričana. Pokušaj dodavanja Dvornekovića za Šrolera, lopta je bila prebrza.

4' Prva prilika za Goricu, udarac je uputio Lovrić, ali pomoćna sutkinja Rođak - Karšić označila je zaleđe.

2' Miran početak dvoboja. Podsjetimo, završi li ova utakmica neodlučeno, čak pet momčadi imat će 13 osvojenih bodova na ljestvici. Samo, nemaju svi jednak broj odigranih susreta.

20.00 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:36