RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZNESEN NA NOSILIMA

Video: Hit-momčad jako blizu Osijeku i Dinamu! Pogledajte strašan sudar, jauci su odzvanjali stadionom

Nogometaši Gorice pobijedili su Lokomotivu s uvjerljivih 3:0 u utakmici 22. kola Prve HNL
Piše: Predrag Jurišić/SNObjavljeno: 20. veljača 2021. 16:48

LOKOMOTIVA - GORICA 0:3 (Steenvoorden 10', Matar 74', Mitrović 83')

LOKOMOTIVA (4-3-3): Santini – Cipetić, Papadopoulos, Osmanković (od 67. Cokaj), Pivarić – Petrak, Đira, Marić (od 76. Marin) – Aliyu, Kallaku (od 46. Chajia); Hadžić.

Trener: Jerko Leko.

GORICA (4-3-3): Banić – Muhammed, Moro, Steenvoorden, Krizmanić – Suk, Babec, Kalik (od 67. Mitrović) – Dvorneković (od 55. Hamad), Lovrić; Mudrinski (od 55. Dieye).

Trener: Siniša Oreščanin.


Potpuni su debakl doživjeli nogometaši Lokomotive u okršaju s Goricom, teški 0:3 (0:1) poraz ostavio je momčad s Kajzerice pri dnu ljestvice. Mudro su gosti nadigrali domaćina i prošetali Kranjčevićevom, ne dopustivši im praktički ni jednu jedinu pravu priliku za pogodak. Iako je trener Lokosa Jerko Leko računao da će njegova momčad biti svježija, budući da je Gorica u srijedu imala zahtjevnu utakmicu s Rijekom, to se na travnjaku nije vidjelo.

Ovom je pobjedom Gorica napravila veliki korak prema osvajanju treće pozicije, dok je pred Lokosima grčevita borba za prvoligaški ostanak. A slijede im tri uzastopna gostovanja – u Koprivnici, Šibeniku i u Puli...

Iako su Lokosi silovito krenuli i već u 20. sekundi Marić je zaprijetio dobrim udarcem sa 16 metara, taj je početni juriš zapravo bio gotovo sve što je domaćin napravio u prvome poluvremenu. Već nakon deset minuta bila je Lokomotiva u rezultatskom minusu, Cipetić je zaboravio na Steenvoordena i to je rano vodstvo nogometašima Gorice dalo samopouzdanje, ali i mogućnost da kontroliraju igru onako kako to oni žele.

To su, dakako, gosti i učinili, zgusnutom su sredinom zatvarali prilaze svojim vratima i svi su se pokušaji Lokosa razbijali već u prvom obrambenom bloku, 30-ak metara od vratara Banića. Tvrdoglavo se domaćin zabijao u sredinu u kojoj nije bilo prostora, pa su takvi jalovi pokušaji već u startu bili osuđeni na propast.

A svaki put kad je bio probijen gostujući bok, zaiskrilo je u kaznenom prostoru, no nije bilo realizacije nakon dobrih ubačaja Cipetića i Kallakua s desne strane. Lako je Gorica čuvala svoju prednost, a izdvojili smo samo još jednu prijetnju domaćina u prvom dijelu. Bilo je to u 23. minuti, tukao je Hadžić sa 25 metara, nakon solo-akcije, no tu je loptu Banić lako zaustavio. Igra Lokomotive s trojicom „radnika” u sredini očekivano je bila bezidejna, spora i bez točnih dodavanja, a jedini znalac u veznom redu, Kallaku, bio je odsječen na lijevom boku i tek je povremeno bio u kontaktu s loptom.

I baš je trener Lokosa, Jerko Leko, najprije iz igre izvadio Kallakua i u drugom je poluvremenu priliku dobio Chajia, koji je nekoliko utakmica bio „na ledu” zbog neodgovornosti u igri. No, problemi Lokosa ostali su isti, nije bilo upotrebljivih lopta prema naprijed, što nije bilo čudno s obzirom na radni vezni red u kojem nije bilo „umjetnika”. Kad nema u momčadi igrača oko kojeg se igra „vrti”, onda sve izgleda onako kako je i izgledalo u Kranjčevićevoj. A pokušaje preskakanja igre dugim loptama iz zadnje linije, obrana Gorice lako je i uspješno rješavala.

U 66. minuti, u duelu s Kalikom, na travi je ostao ležati srednji branič domaćina Osmanković, njegovi su se bolni krici čuli i na tribini. Iznešen je na nosilima s travnjaka, zamijenio ga je Cokaj, a na poziciju srednjeg braniča preseljen je Petrak.

Nastavili su se jalovi pokušaji Lokosa, gosti su se lako branili i strpljivo čekali svoju priliku. I dočekali su je u 74. minuti, kad je Dieye povećao vodstvo na 2:0 i utakmica je praktički bila odlučena. A pobjedu gostiju još je samo potvrdio Mitrović pogotkom sedam minuta prije kraja...


90+4' - Završila je utakmica. Gorica je slavila s 3:0 i došla do 13- ovosezonske pobjede.

89' - Utakmica je rezultatski praktički riješena i Gorica će upisati nova tri boda i približiti se vodećem dvojcu, makar privremeno.

83' - GOOOL! Zabio je Mitrović za 3:0 vodstvo Gorice. Santini je obranio udarac Lovrića, ali ne i Mitrovića nakon odbijanca. Matar je proigrao strijelca.

74' - GOOOL! Gorica je povećala prednost, zabio je džoker s klupe Matar. Pucao je ljevicom prizemno i zabio u dalji kut.

66' - Prekid u Kranjčevićevoj. Nakon kontakta sa Kalikom ležati je ostao Osmanković čiji su se jauci čuli s travnjaka. Očito je kako je Osmanković jako neugodno prizemljio.

62' - Lokomotiva je zaprijetila Gorici nakon lijepog prodora i uabcivanja Cipetića s desne strane, ali u sredini nije pronašao svoju metu i Gorica se opet uspjela obraniti.

58' - Lijepa kontra Gorice, ali pogriješio je u dodavanju Hamad koji je ušao u drugom poluvremenu. Ipak je Gorica izborila korner, ali Lovrićevo ubacivanje nije bilo precizno.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

52' - Lijepo je po lijevoj strani prošao Lovrić, uputio je loptu prizemno u sredinu gdje je bio Dvorneković koji je pao, ali nema gola.

47' - Pokušaj Lokomotive na početku nastavka. Petrak je pucao glavom nakon ubacivanja s desne strane, ali bio je to lak posao za vratara Banića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Izmjena u Lokomotivi, Chajia je zamijenio Kallakua.

45+2' - Završilo je prvo poluvrijeme. Gorica na odmor odlazi sa prednošću 1:0. Prvu i rekli bismo jedinu priliku u poluvremenu gosti su okrunili pogotkom.

42' - Opasna igra Mudrinskog koji je nogom u glavu pogodio Petraka. Kažnjen je žutim kartonom.

37' - U Kranjčevićevoj se igra borbeno, čvrsto, a u prilike se dolazi jako teško.

29' - Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Lokomotive. U tijeku je provjera VAR-a, a gleda se igranje rukom Pivarića. Procijenjeno je da nema osnove za nasjstrožu kaznu.

19' - Prošao je lijepo Cipetić po desnom boku, ubacio oštro u sredinu, ali tamo nema nikoga.

14' - Problemi za Kristijana Lovrića kojem se ukazuje liječnička pomoć. Čini se da mu je nastradala desna ruka i liječnici mu je zamataju. Lovrić je pokazao palac gore i vratit će se u igru.

10' - GOOOL! Gorica vodi 1:0, zabio je Steenvoorden glavom nakon ubacivanja Lovrića iz kornera.

5' - U prvim minutama Lokomotiva je opasnija momčad. Nakon ubacivanja Pivarića sada su gosti izbacili u korner. Gosti su se uspjeli obraniti.

1' - Prva prijetnja već u 17. sekundi, pucao je Marić, ali lopta odlazi u korner.

1' - Krenula je utakmica u Kranjčevićevoj. Igrat će se po lijepom i za doba godine toplom vremenu. Dobar dio dana u Zagrebu je bilo 15ak stupnjeva Celzijusevih.

15.40 Stigli su sastavi za današnju utakmicu. Siniša Oreščanin odlučio se na potpuno izostavljanje Darija Špikića za današnju utakmicu. Moro je u obrani umjesto Keite, trećeg u sredini terena pored Kalika i Suka igra Babec, a iza Mudrinskog su Lovrić i Dvorneković, Matar će krenuti s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 18:30