GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

Video: Istra razbijena u HNL-klasiku u Kranjčevićevoj, Lokosi sav posao napravili već do poluvremena

Po dva pogotka u ekstremnim vremenskim uvjetima zabili su Dabro i Aliyu za veliku pobjedu Lokomotive
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. kolovoz 2021. 17:43

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 4:0 (Dabro 20', 49', Aliyu 31', 45')

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Santini – Cipetić (od 84. Vranjković), Soldo, De Haas, Milićević – Marić, Cokaj (od 84., Maleš) – Aliyu, Kačavenda (od 72. Hoxha), Pivarić (od 54. Stojković) – Dabro (od 72. Artistico). Trener: Silvio Čabraja.

ISTRA 1961 (4-1-4-1): Lučić – Navarro, J. Silva (od 46. Galilea), Matić, Marin (od 63. Daničić) – Perera – Tomić (od 63. Serderov), Blagojević (od 63. Perković), Mlinar (od 46. Mišković), Bande – Iličić. Trener: Gonzalo Garcia.


Lakše nego su očekivali nogometaši Lokomotive svladali su Istru 1961 čak 4:0 (3:0), ostvarivši tako treću uzastopnu pobjedu i opet su prenoćili na vrhu ljestvice. Lokosi su iskoristili sve „poklon-bonove” Istre, Marko Dabro i Ibrahim Aliyu potopili su Puljane, obojica su po dvaput tresli mrežu gostiju, materijaliziravši tako dobru igru svog sastava.

Lokosi su bili neusporedivo bolji i opasniji, Istra je samo prividno nudila izgled ravnopravnog suparnika, samo kad je lopta bila na sredini travnjaka. A čim su Zagrepčani krenuli prema naprijed, otvarale su se goleme praznine u obrani gostiju, obrambeni je red Puljana početnički griješio, Lokosi su to jedva dočekali i nezaustavljivo trpali, trpali, trpali...

U vrijeme početka utakmice, Zagreb je patio pod vrelinom i sparinom 36 stupnjeva Celzija... Strašni dani, uvjeti apsolutno nenogometni, no igrači Lokomotive i Istre ponudili su zanimljivu predstavu, s mnogo truda i trke. Agresivno su Lokosi ušli u dvoboj, pa je Aliyu u prve dvije minute čak dvaput zaprijetio Lučiću udarcima iz daljine, ali bez konkretnog učinka. Puljani su brzo došli k sebi, pokazali su da nisu u Kranjčevićevu došli igrati „bunker” i inzistirali su na posjedu lopte.

Imali su ga, ali nisu ga uspjeli u prvom dijelu pretopiti u nešto rezultatski opipljivo. Prijetio je tek Bande u nekoliko navrata, brzinom i driblinzima „mučio” je desnu stranu Lokosa, no domaći su ga nogometaši ipak uspjeli „dupliranjem” zaustavljati.

A Zagrepčani su prijetili sa svoje lijeve strane, koju je u nekoliko navrata, u koprodukciji s pokretljivim Pivarićem, probijao lijevi branič Lokosa, Ivan Milićević. I nakon takva dva silovita prodora, Milićević je odlično centrirao, a nakon tih ubacivanja visokih lopta, poentirali su Dabro i Aliyu u 20. i 31. minuti.

Kontrolirala je Lokomotiva igru, visokim je presingom ometala goste u organizaciji napada i strpljivo je čekala svoju priliku za novi udar prema vratima Lučića. I dočekala ju je u posljednjoj minuti prvoga dijela, nakon „poklon-paketa” Silve Aliyu je postavio visokih 3:0 za domaćina! Lokosi su, eto, u prvih 45 minuta zabili gotovo sve što su mogli, iskoristivši tako nevjerojatne, nižerazredne pogreške gostiju.

Spomenimo da je u prvom dijelu sudac Pejin opravdano podijelio čak pet žutih kartona, sva tri Lokosima zbog neoprezne igre. Čak je Kačavendin karton provjeravao i VAR, „mirisalo” je sucu u VAR sobi Belu na crveni karton, no pregledavanjem video-zapisa, Pejin je dobro procijenio da u neopreznom udaranju Navarra laktom u punom trku, nije bilo Kačavendine namjere. Ali, zato je bila očita namjera srditog Blagojevića, koji je gadno „poderao” Pivarića, potom je „davio” De Haasa. Dobio je žuti karton, a bilo je još kakvih elemenata za VAR provjeru za isključenje, no Bel se ovaj put, zanimljivo, nije oglasio...

Još jedan pogodak Dabre u 49. minuti pogurnuo je demoralizirane goste do ruba ponora, nemilosrdno su Lokosi kažnjavali svaki „kiks” Puljana. Visoku su prednost domaćini lako čuvali do kraja, igrali su jednostavno, prepuštajući Istri „davljenje” lopte na sredini travnjaka, zatvorivši sve prilaze svojim vratima, ispred kojih se dosađivao kapetan Krševan Santini. Ipak je domaći vratar jednom morao reagirati, u sudačkoj je nadoknadi uspješno zaustavio pokušaj Serderova s tri metra, nakon ubacivanja Daničića...


Prijenos uživo:

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 4:0 (Dabro 20', 49', Aliyu 31', 45')

KRAJ: Gotovo je u Zagrebu, Lokomotiva je upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0 po užasno velikoj vrućini.

90+2' Možda i najbolja prilika za Istru. Oštro je Daničić ubacio, nije Serderov uspio zabiti, hvata Santini.

90' Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

84' Još dvije promjene kod Lokomotive. U igru će Maleš i Vranjković, a iz igre Cipetić i Cokaj.

83' Iličić pokušava za Istru, lagano to kupi Santini koji danas nije imao previše posla.

79' Novi prodor Miličevića po lijevoj strani, ovoga puta to je završilo daleko od Aliyua od strane dvostrukog asistenta iz prvog poluvremena.

75' Lokomotiva drži loptu u posjedu, kao da i jedni i drugi čekaju kraj ovog susreta.

71' Umjesto Dabre koji je maločas pucao preko gola u igru ulazi Gabriele Artistico. Kačavendu će pak zamijeniti Arber Hoxha.

68' Tek što je ušao u igru, Daničić je kod Istre požutio zbog prigovora. Utakmica je rezultatski, naravno, odavno gotova, ostaje za vidjeti hoće li nas akteri dvoboja možda počastiti još kojim pogotkom.

65' De Haas ruši Bandea i dobiva javnu opomenu.

63' Umjesto Blagojevića sada ulazi Perković. No, nije to sve. Serderov umjesto Tomića, a Daničić umjesto Marina. Tri izmjene kod Istre...

59' Ukazuje se pomoć Blagojeviću, jednom od najiskusnijih igrača na terenu. Problemi s lakšom ozljedom ubrzo su sanirani.

57' Prvi kakav-takav pokušaj Istre.... Navarro gađa u ruke Santinija nakon početka akcije kojeg je s nekoliko dobrih poteza oplemenio Bande.

54' Još jednom je Cipetić probao proći po desnoj strani, pao je i nije bilo prekršaja... Kod Lokomotive ulazi 17-godišnji Luka Stojković, izlazi Pivarić.

51' Nevjerojatnu je efikasnost danas pokazala domaća momčad. Uzalud su, barem zasad se tako čini, bile i te dvije Istrine promjene.

49' GOOOOL! Četvrta lopta je u Lučićevoj mreži. Cipetić je projurio po desnoj strani i ubacio u sredinu, a tamo Dabro potpuno sigurno poentira za 4:0.

46' Kreće drugi dio dvoboja, bit će i promjena u sastavima. Ulazi Galilea umjesto Mlinara, odnosno Mišković umjesto Silve kod Istre.

POLUVRIJEME: Uvjerljivo vodi domaća momčad nakon prvih 45 minuta u Kranjčevićevoj.

45' GOOOOL! Evo i 3:0 za Lokomotivu. Opet Aliyu, ali nakon kakve pogreške. Istra je imala aut u visini svog kaznenog prostora, Silva je preslabo vratio za Lučića, to je presjekao Aliyu i zabio. VAR je to gledao, ali pogodak je priznat.

42' Lokosi održavaju prednost i svoju inicijativu na terenu. Ostaje nam vidjeti hoće li se Puljani dignuti u drugom dijelu.

38' Malo će se lakše igrati u nastavku utakmice, sada je gotovo čitavo igralište u hladu.

35' Bande pokušava iz velike udaljenosti, samo ćemo to notirati... Lopta je za skupljače.

32' I nakon drugog gola je zaiskrilo, sada je kapetan Istre Blagojević bio malo nervozan. Smirit će se tenzije. Ali, žestoko je srušio Pivarića, a onda i rukama obuhvatio grlo De Haasa.

31' GOOOOL! Aliyu za 2:0! Opet ubacuje Miličević, a Aliyu je sam na drugoj vratnici, otamo neometano zabija za povećanje vodstva domaćih.

29' Cooling break u Kranjčevićevoj. Sunce nesmiljeno prži, morao je sudac Pejin posegnuti za ovim elementom kako bi se igrači malo osvježili.

26' Sjajna akcija za Lokomotivu, Cipetić prebacuje do Pivarića, a u petercu ispred Dabre izbacuje Matić u korner.

24' Žuti karton za Navarra, Cokaj je uputio loptu iz slobodnog udarca, nije bilo opasnosti za Lučićev gol.

22' Dabro je nakon gola dobio žuti karton, ali ne zbog skidanja dresa već zbog prekršaja na Pereri u sljedećoj akciji.

20' GOOOOOL! Povela je Lokomotiva. Sjajan ubačaj Miličevića s lijeve strane, skrenuo je Dabro ovu loptu, dodirnuo je i zabio.

18' Ovo su Istrine minute u posjedu lopte, podigla se malo obrana momčadi koja je danas u crvenim dresovima.

15' Nema crvenog kartona! Gledao je to Pejin i procijenio da je žuti za Kačavendu dovoljna kazna.

13' Žuti karton za Kačavendu. Malo je pretjerao pa je laktom pogodio Navarra. Provjeravalo se to u VAR-sobi, išao je to sudac Pejin i gledati...

12' Korner Cokaja s prve vratnice izbacuje Blagojević, Istrina kontra preko Bandea vrlo je brzo zaustavljena.

9' Baš ništa nismo vidjeli od igre do sada. Sve skupa djeluje pomalo uspavano, vremenski uvjeti su ekstremni, uoči utakmice u Zagrebu je izmjereno 36 stupnjeva.

6' Duel Cipetića i Mlinara, morat će se ukazati pomoć veznjaku Istre. Žuti karton za desnog braniča domaćih.

2' Prvi pokušaj Aliyua odlazi pored vrata Lučića, nije ovo bilo naročito opasno za goste.

18.55 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 11:25