Srećko Niketić / Hanza Media
DERBY DELLA UČKA

VIDEO: ISTRA ZAUSTAVILA RIJEKU I SPASILA PRVENSTVO Pogledajte kiks lidera u Puli nakon kojeg u Dinamu i dalje tinja nada u osvajanje naslova

Istra i Rijeka remizirali su u Puli 1:1 u sklopu 29. kola Prve HNL. Rijeka tako sedam kola prije kraja ispred drugoplsiranog Dinama ima pet bodova prednosti.
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2017. 12:37

ISTRA - RIJEKA 1:1 (Gržan 58'-11m / Gorgon 39')

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ivušić– Miloš, Mitrevski, Žižić (od 82. Gojković), Pavić – Paracki, Puclin – Gržan, Lucio (od 80. Stepčić), Roce (od 38. Prelčec), Solomon.

Trener: Marijo Tot

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta (od 80. Črnic) – Bradarić, Mišić – Vešović, Andrijašević, Gorgon (od 89. Matei) – Bezjak (od 65. Gavranović).

Trener: Matjaž Kek

--------------------------------------------------------------------------

Riječani su iz Pule, unatoč velikoj nadmoći i brojnim prilikama, izvukli samo bod, pa sada vode s pet umjesto sa sedam bodova ispred Dinama, koji je ranije poražen od Hajduka u Zagrebu s 0-2.

Rijeka je povela u 39. minuti kada je Bezjak skrenuo ubačaj Ristoskog, a Alexander Gorgon glavom s pet metara pogađa mrežu domaćina.

Valja reći kako je kod Rijekinog gola došlo do zanimljive situacije. Vešović je centrirao s desne strane i pomoćni sudac Modrić je odmah mahnuo zastavicom.

Akciju je, međutim, nastavio Bezjak, koji je vratio unatrag loptu Gorgonu. Austrijanac ju je zakucao u mrežu, a sudac Jović svirao je, prema očekivanom zaleđe. No, tada je nekoliko igrača okružilo Modrića i stalno ga uvjeravati kako je pogodak regularan. Sudac Jović je odmah krenuo, činilo se, da raščisti gužvu.

Tada je uslijedio obrat jer je pomoćni sudac Modrić očito promijenio svoju odluku. Pokazao je zastavicom prema centru i potrčao u sprintu u istom pravcu. Takvim je potezom očito iznenadio i suca koji je ostao na mjestu i u čudu gledao svog pomoćnika kako se udaljuje… Gotovo komična situacija iz kuta promatrača, ali nimalo smiješna Puljanima. Kontroverza ovog pogotka svakako će biti još jedna vruća tema za poznate HNL 'repove'…

U 58. minuti Istra je izjednačila iz kaznenog udarca nakon što je Gorgon igrao rukom u svom šesnaestercu. Šime Gržan je bio siguran s "bijele točke" za 1-1. Rijeka je potom propustila nekoliko velikih šansi koje su propustili Andrijašević i Gavranović, ali do pobjede nad tvrdom Istrom nije uspjela.

Rijeka vodi s 73 boda ispred Dinama (68), Osijeka (56) i Hajduka (53), dok je Istra 1961 ostala peta s 33 boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:33