Duel Pilja i Markovića
 SCREENSHOT: HNTV
GLASAJTE U ANKETI

VIDEO: Je li Osijek oštećen? Pogledajte usporenu snimku situacije koja je cijelu Slavoniju digla na noge!

Osječani su tražili jedanaesterac, no Strukan nakon tihe provjere VAR-a nije pokazao na bijelu točku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2020. 10:14

Nema nikakve sumnje. Lokomotiva je po dojmu cijele sezone i igri u velikom okršaju u Osijeku zaslužila 2:1 pobjedu i drugo mjesto HNL-a, no jedna je situacija ipak ostavila dvojbu, pogotovo iz perspektive navijača Osijeka. Veznjak Osijeka Marin Pilj pao je u 60. minuti u kaznenom prostoru nakon duela s Markovićem, a usporena snimka sugerira da je u toj situaciji možda bilo kontakta za jedanesterac.

Osječani su tražili penal, no Strukan nakon tihe provjere VAR-a nije pokazao na bijelu točku.

Procijenite sami je li splitski sudac Duje Strukan trebao dosuditi najstrožu kaznu i zatim glasajte u našoj anketi! Dogodilo se to kod rezultata 1:1:

Lokomotiva je povela u 54. minuti golom Kristijana Jakića. Uzuni je s lijeve strane pucao, Ivušić odbio loptu do posve slobodnog Jakića koji je iz peterca pogodio za vodstvo. Situacija je bila upitna, međutim nakon VAR provjere, Strukan je pokazao na centar. Pogledajte prvi pogodak:

Osijek je izjednačio svega tri minute kasnije preko Mirka Marića. Talys je dobro centrirao s pozicije lijevog krila, a Marić zabio s 8-9 metara. Pogledajte gol:

U 88. minuti gosti su stigli na korak do pobjede. Nakon ubačaja s desne strane i 'flipera' u kaznenom prostoru, lopta se od Lončara odbila u vlastitu mrežu. Pogledajte i taj gol:

U drugoj minuti sudačke nadoknade Uzuni je zabio za 3:1, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Do konca utakmice Osijek je pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio i moglo je početi veliko slavlje zagrebačkih nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:59