TOMISLAV KRISTO/CROPIX
PRVA HNL

Video: Kakav preokret Gorice! Lovrić briljantno slomio Puljane, a onda se uključio i ‘joker‘ s klupe...

Gosti iz Istre poveli su u prvom poluvremenu, a onda se dogodio preokret u nastavku
Piše: Toni Roić, SNObjavljeno: 28. veljača 2021. 16:55

Preokretom u drugom poluvremenu trećeplasirana Gorica je prvi put ove sezone pobijedila i Istru 1961 rezultatom 2:1, te tako nastavila lov na vodeći dvojac Dinamo - Osijek. Puljani su u prvom poluvremenu ostavili vrlo dobar dojam i stekli prednost, ali u drugom poluvremenu su popustili i novim porazom ostaju zakovani za dno ljestvice.

S nekoliko novih igrača u početnom sastavu (Hara, Bande, Navarro, Joao Silva, Navarro) predstavila se Istra 1961 u Velikoj Gorici, te od uvodnih minuta utakmice pokazala da je došla u turopoljsku ravnicu s jasnom ambicijom osvajanja barem boda. Bez respekta i straha ušli su Puljani u dvoboj s trećeplasiranim klubom lige, nisu se povukli na svoju polovicu, već nastojali kroz igru prijetiti vrataru domaćina Baniću.

Tako je već u 2. minuti Navarro iz dosta teške pozicije, skroz iskosa, pogodio okvir vrata, a imali su gosti još nekoliko akcija koje su obećavale. Banić je imao odličnu obranu nakon jakog udarca Špoljarića, ali na početku 25. minute nije mu bilo spasa, kada ga je preciznim udarcem s dvanaestak metara matirao negdašnji igrač Ajaxa Hassane Boureima Bande. U toj akciji čak četiri igrača Gorice nisu uspjeli izbiti loptu, iako su to pokušavali.

Tek kada se našla u rezultatskom zaostatku, Gorica je odlučnije i energičnije krenula prema vratima Lučića, ali nije bilo lako probiti zgusnutu i pokretljivu formaciju Puljana. Najbolja prilika za izjednačenje došla je iz prekida igre, odnosno nakon kornera u 35. minuti, kada je Steenvoorden udarcem glavom loptu usmjerio u gredu. U 45. minuti Dieye je također imao dobru priliku, ali njegov udarac glavom s pet metara obranio je vratar gostiju Lučić.

Na početku drugog poluvremena trener domaćih Siniša Oreščanin izvadio je iz igre Hamada, a ubacio Josipa Mitrovića, da bi izjednačenje stiglo već u 50. minuti. Na ubacivanje Joeya Suka, odlično je reagirao Kristijan Lovrić i postigao svoj 15. pogodak u ovom prvenstvu. Time je kompletirao svih devet klubova lige, odnosno svima je postigao barem jedan gol.

Krenuli su domaći u ofenzivu tražeći i vodstvo, ali Puljani su im prodali dvije kontre koje su mirisale na gol, ali obrana i vratar Banić uspjeli su otkloniti opasnost na vrijeme. Strpljivo su Velikogoričani kroz posjed tražili pukotine u bloku Istre, te u 73. minuti nakon duge i precizne akcije došli do vodstva. Asistent je bio Mitrović, a strijelac glavom Ognjen Mudrinski, koji se opet pokazao kao zlatna rezerva jer je pet minuta prije toga ušao u igru. Srpskom centarforu bio je to sedmi gol ove sezone i prvi nakon 17. listopada prošle godine i gostovanja kod Dinama u Maksimiru.

U 84. minuti sve je moglo biti riješeno kada je Lovrić pucao iz slobodnog udarca sa 22 metra, ali greda je spasila goste i spriječila da se drugi najbolji strijelac lige izjednači s vodećim Ramonom Mierezom. Dvorneković je još postigao gol, ali je poništen zbog zaleđa, dok je posljednju priliku za izjednačenje propustio Hara, čiji udarac glavom u sudačkoj nadoknadi odlazi pokraj okvira vrata domaćih.

-----------------------------------------------------------------

GORICA - ISTRA 2:1 (Lovrić '51, Mudrinski 73'; Bande 25')

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 6. Pomoćnici: B. Križarić, Kečkiš. Četvrti sudac: Čuljak. Delegat: Doljanin. VAR: Bel. AVAR: Modrić.

GORICA: Banić 6 - Doka 6 (od 76. Muhammed -), Steenvoorden 6,5, Jovičić 6, Krizmanić 6 - Babec 6, Suk 6,5 - Špikić 6 (od 68. Dvorneković 6), Hamad 5,5 (od 46. Mitrović 6,5, od 90. Ngouali -), Lovrić 7 - Dieye 5,5 (od 68. Mudrinski 6,5).

Trener: Siniša Oreščanin 6,5

ISTRA 1961 (3-4-1-2): Lučić 6 - Šutalo 6, Bosančić 6, Joao Silva 5,5 (od 82. Guzina -) - Gržan 5,5, Bogojević 6, Perera 6 (od 82. Hujber), Navarro 6 - Špoljarić 6 (od 54. Lončar 5,5) - Hara 6, Bande 6,5 (od 69. Vuk -).

Trener: Danijel Jumić 6

Strijelci: 0:1 - Bande (25), 1:1 - Lovrić (50), 2:1 - Mudrinski (73)

Žuti kartoni: Jovičić (52 - preoštar start), Lovrić (54 - preoštar start), Perera (62 - preoštar start)

Crveni kartoni: -.

Igrač utakmice: Kristijan Lovrić

---------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Zaslužena pobjeda domaće momčadi koja nastavlja sjajan niz. Pali su i Puljani koji su igrali sjajno, ali nedovoljno za bodove.

90+3' - Hara je imao zadnju priliku na utakmici, glavom za poravnanje, ali ništa od svega, promašio je okvir gola za nekoliko 0+3' metara!

85' - Lovrić pograđa gredu iz slobodnog udarca! Bila je to njegova pozicija, čak malo i predaleko, nekih 25 metara, ali majstor pogađa okvir. Ipak, ništa od promjene rezultata.

73' - Goooool! Mudrinski! Samo pet minuta trebalo je Ognjenu Mudrinskom da se zahvali treneru za povjerenje! Mitrović je sjajno pronašao Mudrinskog koji je glavom nepogrešiv! Već sedmi njegov gol.

60' - Još jednom pokušavaju gosti. Naime, Lončar je probio lijevu stranu i ubacio u sredinu, Steenvorden blokira ubačaj, ali skreće loptu prema svojem golu, no Banić je na mjestu i brani. Umalo autogol!

57' - Blagojević je dobro pucao s nekih 20 metara malo iskosa sa desne strane. Nekih pola metra od okvira vratiju prozujala je ta lopta, nimalo bezopasno za Banića koji je ipak na mjestu.

52' - Umalo novo vodstvo za goste! Naime, Bande je pobjegao u kontru, imao je dobru poziciju za udarac, ali je tražio suigrača u sredini i domaćini su očistili...

51' - Goooool! Lopta je došla do Lovrića koji ne oklijeva i s ruba šesnaesterca silovito gađa u donji lijevi kut Lučićevog gola! Zasluženo poravnanje, kreće se od početka...

49' - Dieye se ušetao u šesnaesterac i nekoliko sekundi držao tu loptu pokušavajući se izboriti za što bolju poziciju, ali na kraju je ostao bez lopte.

47' - Slobodan udarac za Lovrića s nekih 20 metara s desne strane iskosa. Ubacio je nisku loptu u šesnaesterac, ali zapela je u šumi nogu i gosti to lagano raščišćavaju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

35. minuta - Najbolja prilika za Goricu! Nakon kornera lopta je došla do Steenvoordena koji dobro puca, ali lopta pogađa gredu

GOOOL 25. minuta - Istra je povela u Gorici! Navarro je ubacio loptu u sredinu s lijeve strane, a nakon slabe reakcije u obrani lopta je došla do Bandea koji zabija za vodstvo gostiju

24. minuta - Špoljarić je okušao svoj udarac, ali golman Gorice zaustavlja

18. minuta - Hara je pobjedao u kontru s Gržanom, dobro se otvorio, ali dodavanje prema Bandeu u konačnici nije bilo dobro

15. minuta - Gorica ima više od igre dok se gosti uglavnom koncentriraju na kontranapade

10. minuta - Nakon prve prilike gostiju Gorica je zagospodarila terenom, ali prave šanse domaćina još uvijek nema

2. minuta - Tek što se krenulo s centra odmah prilika! Navarro je prošao po lijevoj strani, zapucao iz teškog kuta i zatresao vratnicu

1. minuta - Počela je utakmica!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 16:04