Dinamo - Rijeka
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
RIJEKIN JUNAK

VIDEO: KAKO SE DOGODIO SPEKTAKULARNI POGODAK KOJI JE ZALEDIO MAKSIMIR Junak otkrio: 'Nitko nije očekivao da ću pucati, stvarno mi je dobro sjela'

MAXWELL ACOSTY Junak i strijelac za pobjedu Rijeke u Maksimiru
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 30. travanj 2018. 23:55

Maxwell Acosty prometnuo se u junaka riječke pobjede na Maksimiru pogotkom za televizijske špice.

Udaljenost je bila nešto više od 20 metara, a Acosty iz koljena neobranjivo probio Livakovića.

Treći pogodak ovog proljeća, ukupno peti u cijeloj sezoni. Ispada da zabija na značajnim utakmicama, dva puta Dinamu, jednom Milanu.

- Jesam li zažmirio i pucao? Ma ne, pokušao sam proigrati Pavičića, ali nije prošlo, vratila mi se u noge i kada sam nakon okreta vidio prosto odlučio sam se na udarac. Ni golman Dinama nije to očekivao, pucao sam iz koljena, stvarno mi je dobro sjela - kaže tamnoputi Acosty.

Jednom zabio petom

Onaj iskreni, rekli bismo dječački, osmijeh nije skidao s lica.

- Pogledao sam gol nekoliko puta i da stvarno sam lijepo pogodio. Je li najljepši u karijeri? Igrajući za Latinu jednom sam zabio petom, taj ima posebno mjesto, ali ovaj je bio stvarno lijep pogotovo jer mi takvi golovi nisu neka specijalnost. Ovo nije moj tipičan pogodak, češće gađam unutarnjim dijelom stopala, nisam neki “bombarder”. Ali na treninzima radimo na završnici, pa i to dođe na naplatu, sada se možda i češće odlučim na udarac.

Iako je nakon jesenskog dijela uz njegovo ime stajalo još dosta upitnika, Acosty na proljeće sve više dobiva epitet pojačanja. Dojam je da veliku zaslugu ima rast na planu fizičke spreme, jer nije u redove nogometnog prvoligaša s Rujevice došao u optimalnom stanju.

- Kada imaš kontinuitet, kada imaš minutažu u nogama, onda je lakše i biti na pravoj razini. Sada imam mogućnost igrati stalno, zadovoljan sam jer održavam formu i nadam se da mogu tako nastaviti, svakako još i napredovati. Već do sada sam puno napravio, fizički i tehnički se unaprijedio otkako sam u Rijeci, hvala treneru i njegovim pomoćnicima na tome.

Idemo dobiti svaku

Zadovoljan je Acosty i putem kojim ide njegova riječka epizoda. Bijeli su otkupili njegov profesionalni ugovor od talijanskog Crotonea i iduća bi mu sezona mogla biti prilika za novu potvrdu igračkog potencijala.

- Sezona je za sada pozitivna i nadam se da će završiti na najbolji način. Naše je da pokušamo pobijediti u svakoj utakmici, a na kraju ćemo vidjeti što nam to donosi - poručio je Acosty.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 04:51