ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
INFARKTNA ZAVRŠNICA

VIDEO: Kakva drama u derbiju sjevera! Slaven se spasio u sudačkoj nadoknadi i iščupao bod

Varaždinci su vodili do samog kraja, jedna je duga lopta i sjajno primanje Delića promijenilo sve.
Piše: Goran Čičin - Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2021. 17:37

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO 1:1 (Đurasek 42' / Delić 90+2')

VARAŽDIN Stadion Varteks. Bez gledatelja.

Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Tomas i Šarić. Četvrti: Lovrić. VAR: Vučković. AVAR: Krmar. Delegat: Stipković.

VARAŽDIN: Horkaš - Memija, Čelić, Pellumbi, Tkalčić - Guera Djou, Đurasek (od 80. Senić) - Boban (od 75. Postonjski), Posavec (od 80. Herrera), Peco (od 86. Stolnik) - Obregon. Trener: Zoran Kastel.

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Hyunwoo (od 87. Etoundi), Prce - Bosec (od 80. Bogojević), Lulić, Van Bruggen, Glavčić, Gamarra - Iličić (od 65. Krstanović), Knöll (od 87. Delić). Trener: Tomislav Stipić.

Imali su tri boda u džepu igrači Varaždina sve do sudačke nadoknade sjevernog derbija zahvaljujući vodećem pogotku Nevena Đuraseka, no Slaven Belupo je ipak uspio naplatiti brojne napade u drugom poluvremenu te je pogotkom bivšeg napadača Varaždina Ivana Delića stigao do zasluženog izjednačenja. Obje su momčadi zadržale dosadašnje pozicije na ljestvici s po jednim bodom više, a zadovoljniji ovakvim ishodom bili su gosti koji su u zadnji tren izbjegli poraz.

Prvo poluvrijeme pripalo je Varaždincima koji su bili konkretnija i bolja momčad u tom razdoblju. Zaprijetili su prvi put u 6. minuti, kad je Obregon lijepo uposlio Pecu koji je tukao iskosa s desne strane, no njegov udarac nije predstavljao problem za Filipovića.

Uzvratio je Hyunwoo, u 9. minuti nakon kornera je tukao iznad grede. Idealnu priliku imao je u 11. minuti Posavec nakon ubačaja Bobana, sa šest metara tukao je glavom iznad okvira. Prijeti i Obregon minutu kasnije, ali lopta odlazi daleko od vratiju.

Domaći kapetan Neven Đurasek često je bio u dodiru s loptom. U 19. minuti iz slobodnog udarca pogodio je u živi zid, potom je njegov pokušaj, također iz prekida, u 26. minuti uz manje probleme obranio Filipović.

Glavčić je u 29. minuti ubacio iz kuta, sam je na udarcu glavom bio Iličić, ali nije dobro zahvatio loptu. Prvi pokušaj u okvir gosti su imali u 35. minuti, Glavčić je tukao iz daljine, Horkaš je obranio.

I onda u smiraj prve dionice vodstvo domaćina. Bosec se zapetljao na suparničkoj polovici, izgubio je loptu okružen trojicom suparničkih igrača. Krenula je brza kontra, a odgovornost je preuzeo kapetan Đurasek koji je poentirao s ruba kaznenog prostora uz 'promatrače' Hyunwooa i Božića koji su se povlačili umjesto izlaska u blok.

Očekivalo se da će Farmaceuti u nastavku malo odlučnije krenuti prema suparničkim vratima, no i dalje je njihova igra u fazi napada bila dosta skromna i suzdržana, bezopasna za susjede. U 52. minuti Lulić je poslao loptu pored vratiju, da bi minutu kasnije Varaždinov desni bek Memija nakon solo prodora uputio opasan udarac, no Filipović je obranom pokrio propust svoje obrane. Još jedan domaći bljesak u 60. minuti, Đurasek je s 10 metara tukao, ali samo u blok.

Umjesto Iličića je od 65. minute ušao iskusni Krstanović, a gosti su u 70. minuti mogli do izjednačenja. Iz kuta je ubacio Glavčić Hyunwoo je na drugoj vratnici tukao glavom, no Horkaš je odlično obranio, pomogla mu je i vratnica.

Rastao je gostujući pritisak prema kraju susreta. Krstanović je u 74. minuti vrhunski proigrao Lulića koji je promašio zicer, ljevicom je iz blizine pogodio vratnicu. Festival koprivničkih promašaja nastavio je Knöll koji se u 82. minuti našao sam ispred Horkaša, ali je tukao vrlo slabo i promašio okvir gola.

Gosti su u završnih par minuta sve karte bacili u napad, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade stigla i nagrada preko Stipićevih jokera. Etoundi je asistirao, a Delić lijepo pogodio za konačnih 1:1.


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ: Završilo je 1:1 u Varaždinu. Nisu domaći izdržali s vodstvom, vrijedan je ovo bod za Tomislava Stipića i Farmaceute.

90+2' GOOOOOL! Izjednačenje u Varaždinu! Zabio je Ivan Delić. Kakav zgoditak džokera s klupe! Etoundi je primio dugu loptu, proslijedio do Delića koji je zabio.

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

89' Probao je Lulić iz daljine, lak posao za Horkaša.

86' Varaždinci se i dalje brane, sada će biti još jedan veliki set izmjena. Stolnik ulazi umjesto Pece, a u Slavenu dvije izmjene. Izlaze Knöll, Kim i a ulaze Delić i Etoundi.

82' Knöll! Uh, kakvo proigravanje Gamarre, propao je međutim volej Austrijanca iako nije bilo zaleđa, bio je Knöll neprecizan i pucao preko gola.

80' Senić ulazi umjesto Đuraseka, a umjesto Posavca u igri je Herrera. Mijenjaju i gosti, Bogojević je ušao umjesto Boseca.

79' Pao je Knöll u kaznenom prostoru, okrenuo se pored Čelića, ali nema ozbiljnijeg prekršaja da bi to bio kazneni udarac.

77' Razdoblje predaha, usljedit će nove promjene s obje strane.

75' Umjesto Bobana ulazi Postonjski, prva promjena u VŽ-redovima.

74' Vratnica! Lulić je pogodio okvir gola nakon krasnog dodavanja Krstanovića, Varaždin je u jako jako teškom periodu, no i dalje ima prednost.

71' Kakva obrana Horkaša! Korner za Slaven s desne strane, Kim je s druge stative odapeo glavom, ali vratar Varaždina spašava siguran pogodak.

70' Dvadeset je minuta do konca dvoboja. Završi li ovako, Varaždin će na ljestvici preskočiti Slaven Belupo i Istru. I jedni i drugi imaju utakmicu manje. Istra igra sutra protiv Osijeka, a Slaven će u srijedu na Poljudu odraditi zaostali dvoboj 21. kola.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

66' Odmah je Glavčić iz kornera našao Krstanovića, odlazi njegov udarac pored vrata. Uspio se izvući od pratnje čuvara, no i dalje čeka svoj 105. pogodak u HNL-u.

65' Prva izmjena na današnjoj utakmici. Ući će Ivan Krstanović umjesto Miroslava Iličića.

63' Ostao je na travnjaku kratko u bolovima Božić koji je primio jedan nezgodan udarac. Sve će biti u redu s iskusnim stoperom Slavena.

59' Igra se sada sve otvorenije, Boban i Peco su aktivni na krilnim pozicijama, malo ubacuje jedan, malo drugi... Pogodak visi u zraku, reklo bi se.

55' Memija! Kakav slalom varaždinskog braniča. Odigrao je nakon toga i dupli pas s Posavcem, istrčao pred Filipovića koji sjajno brani njegov prizeman udarac. Opet su u nastavku akcije tražili penal gosti, Guera Djou je srušio Iličića, suci nisu ni trepnuli.

53' Lulić! Nije to bilo loše, pustila ga je domaća obrana da prodre skroz do ruba kaznenog udarca. Bilo je to nešto između udarca i ubačaja za Iličića koji nije bio daleko od lopte, ali je nije zahvatio.

51' Uh, sada se malo ražestilo, Bosec je završio na travnjaku nakon čvrstog ulaska Tkalčića. U akciji prije toga došlo je i do pada u šesnaesteru Varaždina, nije bilo sudačke reakcije nakon pada Boseca i starta Đuraseka.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

48' Na središtu igrališta vidno je rukom igrao Van Bruggen, sudac Bel nije se oglašavao. Nitko nije protestirao, igra se dalje.

46' Počeo je drugi dio susreta, nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Pogotkom Nevena Đuraseka vode domaći, mogao bi to biti pogodak koji će odlučiti mnogo toga u borbi za ostanak.

45' Čeka nas još jedna minuta sudačke nadoknade.

42' GOOOOOL! Vodi Varaždin! Baš je Đurasek zabio, povukao je sam kontru i s kakvih dvadesetak metara zabio pored ukopanog Filipovića.

41' Slobodan udarac za Đuraseka, blokirao je Gamarra taj pokušaj ubačaja s lijeve strane.

39' Vjetar pojačava pred kraj prvog dijela, ali ne i tendencija momčadi da zabiju vodeći pogodak. Nedostaje pokoji pokušaj za popunu reporterskih bilježnica.

35' Opasnu je loptu sada uputio Glavčić iz velike daljine, bio je to prvi udarac u okvir za goste. Horkaš je obranio, no bilo je nezgodno. Lopta je odskočila blizu njega.

32' Novi žuti karton, sada ga je za Varaždince dobio Maks Juraj Čelić. I on može konkurirati za dvoboj s Goricom u sljedećem kolu. Otvorenim đonom prema Glavčiću išao je domaći stoper, nije bilo dvojbe za suca Bela.

29' Glavčić ubacuje iz kuta s desne strane, Iličić je pucao glavom no nije bio odveć precizan. Mogla je ovo biti puno opasnija situacija za VŽ-vrata.

27' Đurasek je pucao, nezgodno za Filipovića, no vratar Farmaceuta uspio ju je nekako uloviti.

25' Prvi žuti karton na utakmici, zaradio ga je Kim, stoper Slavena. Moći će igrati u idućem kolu, nema još suspenzije. Bit će ovo slobodnjak iz dobre pozicije za domaće.

23' Ubačaj Obregona s lijeve strane prenio je Boban na drugu vratnicu, tamo nije bilo nikog pa je propala još jedna potencijalna šansa Varaždina.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

20' Ne gledamo utakmicu s previše kombinatorike, no sve skupa još uvijek možemo podvesti pod početak utakmice. U obje momčadi ima pojedinaca kojima ne treba puno za preokrenuti tijek događaja na terenu.

17' Preselili su se sada gosti s dosta igrača u polovicu Varaždina, Obregon je probao povući jednu kontru po lijevoj strani, no nije uspio do kraja u svome naumu, zaustavio ga je Kim.

13' Pucao je sada i Obregon, lopta prelazi preko noge. Minute u kojima domaći žele doći do prednosti.

12' Kakva prilika za Posavca! I dalje je 0:0, sjajan prodor Bobana po lijevoj strani, sjajno je poslužio Posavca koji u naletu ne zahvaća loptu dobro pa je i neprecizno upućuje prema Filipoviću.

10' Novi korner Glavčića, Horkaš je začas ostao u praznom prostoru u nemogućnosti za odboksa loptu, Kim je na posljetku uputio udarac nogom iz okreta, otišlo je preko gola.

7' Nakon prvog kornera na utakmici, sudac Bel označio je Kimov prekršaj u napadu. Odmah u nastavku Peco puca na drugoj strani, ali Filipović zaustavlja taj udarac u prvi kut. Bilo je to dobro proigravanje Obregona.

5' Fina lopta Božića za Lulića u prostor, ali dobru akciju Slavena spasio je Pellumbi pravovremenom reakcijom.

3' Drže domaći posjed u prvim trenucima susreta. Vremenski uvjeti zasad su dobri, ali prognozira se kiša u nastavku.

18.00 Utakmica je počela.

17.30 Ovo je današnja postava koprivničke momčadi.

16.45 Stigli su sastavi za današnju utakmicu. U redovima domaćih Čelić je zaigrati na stoperu umjesto najavljivanog Stolnika, dok je Gabrijel Boban dobio prednost ispred Herrere. S druge strane, Miro Iličić će startati dok će Ivan Krstanović u ovaj ogled krenuti s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:40