screenshot HNTV
1. HNL

VIDEO: KEK I DRUŠTVO FURIOZNO U NASTAVKU PRVENSTVA Pogledajte fantastične pogotke na Rujevici: Bomba s 20 metara i sjajan slobodnjak u visokoj pobjedi

Nogometaši Rijeke nastavili su gdje su stali na kraju jesenskog dijela sezone, pobijedili Istru 1961 rezultatom 4:0 i trećom uzastopnom prvenstvenom pobjedom otvorili utrku za drugim mjestom.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. veljača 2018. 17:57

RIJEKA - ISTRA 4:0 (Puljić 32', Čolak 49', Črnic 56', Zuta 90')

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta – Bradarić, Pavičić – Kvržić (od 73. Acosty), Puljić, Heber (od 52. Črnic) – Čolak (od 84. Capan). Trener: Matjaž Kek.

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Ćorić – Prelčec, Prce, Zgrablić, Čuljak – Halilović (od 84. Kerić), Jakić – Maksimović (od 77. Burić), Vojnović, Ottochian (od 64. Colin) – Antunović. Trener: Darko Raić Sudar.

Jedna lasta ne čini proljeće, na Rujevici su dovoljno iskusni da ih uvjerljiv trijumf protiv suparnika koji je ove zime jedva krenuo u natjecanje ne bi zavarao, ali tri boda na proljetnoj premijeri najbolja su injekcija samopouzdanja uoči Osijeka pa dvostrukog sraza protiv Dinama. Naravno, prerano je za donositi bilo kakve zaključke pogotovo u kontekstu snage suparnika, ali Matjaža Keka sigurno će veseliti pristup njegove momčadi koja niti u jednom trenutku nije podcijenila suparnika i rutinski odradila posao.

Rijeka je očekivano napala od prve minute, pozicija na ljestvici, status favorita, individualna kvaliteta, fizička sprema, sve su to elementi koji su jučer bili debelo na strani Riječana čija dominacija niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Ipak, vidjelo se i da će trebati još vremena, čitaj utakmica i treninga, dok se ne podmažu potrebni mehanizmi.

Posebno se to jučer moglo vidjeti kada je riječ o fazi napada gdje je momčadi Matjaža Keka nerijetko nedostajala malo brža lopta ili kvalitetniji završni pas da već do poluvremena propisno napune mrežu Istre 1961. U nastavku je sve to nadoknađeno i nakon jeseni koju su obilježili odlasci Bijeli su u dobrom ritmu zakoračili u sezonu.

Posebno je aktivan bio Kvržić, sa Zgrablićem i Prceom se “tukao“ Čolak, podršku napadu davao je Puljić, ali lopta je najčešće bila u nogama zadnje linije u koju su se spuštali Bradarić i Pavičić kako bi sudjelovali u fazi kreacije.

Bilo je odmah nekoliko obećavajućih situacija, nešto između udarca i ubačaja Kvržića (2'), pokušaj Hebera (10') kojeg je blokirao Čuljak, do dalekometnom pokušaja Puljića (16') koji je otišao zamalo pored gola. Imala je Rijeka u toj fazi potpunu inicijativu, jedan zicer je zapucao Kvržić (18') nakon osvojene lopte i brze kombinacije Čolaka i Puljića, pa i sam Puljić koji je Bradarićevu loptu na pladnju poslao preko gola (28').

Bijeli su na kraju inicijativu naplatili iz situacije koja je najmanje obećavala, duga lopta Župarića, ne baš savršeno primanje Puljića i nedovoljno vremena za bolju reakciju Čovića skrojili su pogodak koji je otpustio kočnice kod riječkog prvoligaša i skinuo onaj karakteristični pritisak za domaće utakmice u kojima se treba probiti gostujući bunker.

Istra 1961 se do 32. minute dobro branila, pokretljiv dvostruki blok u kojem su krila Maksimović i Ottochian puno pomagali u fazi obrane dao je doprinos tome, a našli su način i za držati budnim Slugu poput jednog udarca Antunovića (4') odnosno još poneki prekid. Ipak, bilo je to nedovoljno da bi se ozbiljnije ugrozilo Bijele koji su početkom nastavka otklonili sve dvojbe oko pobjednika.

Najprije je premijerni pogodak u riječkom dresu postigao Antonio Čolak, onda je nakon lijepog prodora zabio Črnic i sve do kraja utakmice bilo je odrađivanje posla. Na kraju je točku na “i“ stavio ljubimac riječkih navijača Leonard Zuta koji je na dovođenje Marina Leovca, izravnog konkurenta za njegovu poziciju, odgovorio sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Rijeka niti u jednom trenutku nije ispuštala uzde utakmice iz svojih ruku, dojam je da je momčad Matjaža Keka povukla ručnu i kao nerijetko prošle sezone do kraja odradila utakmicu bez velike fizičke potrošnje. Ovog puta nije ni trebalo, protiv Osijeka u idućem kolu sigurno hoće.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 23:36