Damir Krajac / CROPIX
VJEŽBOM DO SAVRŠENSTVA

VIDEO: KOLIKO SU SAMO OVO UVJEŽBAVALI?! MODRI ODUŠEVILI ATRAKTIVNOM AKCIJOM U STILU MALONOGOMETAŠA Ovako su dinamovci izigrali obranu Rudeša...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2018. 20:59

Dinamo je u desetom kolu HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj nadigrao nogometaše Rudeša rezultatom 3:0. Bjelica je na travnjak poslao izmiješanu momčad, a od prve minute zaigrao je dvojac Gavranović-Budimir, kao i Šunjić-Ademi, što nije bio slučaj u ovosezonskim utakmicama.

Da trener Dinama može rotirati momčad do mile volje i pritom ostvariti poželjan rezultat, pokazao je Mario Budimir već u prvome poluvremenu. U 23. minuti napadač Dinama zatresao je mrežu na Gavranovićevu asistenciju, a vodstvo je povisio u 28. minuti kada je asistent bio Damian Kadzior.

Posebno je lijepa i uvježbana akcija bila za pogodak u 74. minuti. Dinamovci su izveli korner s desne strane, Kadzior je pronašao Šunjića na vrhu šesnaesterca koji sjajnom loptom pronalazi Gavranovića, a švicarski reprezentativac bježi obrani Rudeša i kratko dodaje Rrahmaniju kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi praznu mrežu. Ispala je cijela obrana Rudeša, a Dinamovci su zasluženo zabili i treći pogodak na utakmici.

"Nino Bule je glavni odgovorni za ofanzivne prekide, imaju puno akcija i od mene potpunu slobodu da ih kreira i izmisli. Za defanzivne je Rene Poms, isto ima slobodu kod svog rada. Kad je dobro - oni su odgovorni za to. Sretan sam zbog načina kako su postignuti današnji golovi", komentirao je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Modri su sada uvjerljivo prvi na ljestvici HNL-a, dok je Rudeš ostao na posljednjem mjestu sa samo dva boda u deset odigranih kola.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:59