ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
POVRATAK U KREŠIMIROV GRAD

Video: Legenda HNL-a ušla u završnici i riješila šibensku premijeru! Pogledajte bombu za pobjedu

Pogotkom Leona Benka Varaždinci su stigli do vrijednih bodova na praznom Šubićevcu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2020. 19:21

ŠIBENIK - VARAŽDIN 0:1 (Benko 89')

ŠIBENIK: Labrović – Pajić, Pandža, Bilić, Anočić – Bulat, Španja, Čurić – Sahiti (od 64' Jurić), Rak (od 88' Kvesić) – Prince (od 90' Laća).

VARAŽDIN: Zelenika – Tkalčić, Stolnik, Rodin, Urata – Senić (od 78' Grgec), Đurasek – Mehdikani (od 65' Petković), Delić (od 46' Kolarić), Drožđek – Obregon (od 88.Benko).

U prvom prvoligaškom susretu na stadionu Šubićevac nakon više od 3.000 dana, Šibenik je izgubio od Varaždina sa 0-1.

Posljednju utakmicu u Prvoj HNL Šibenik je na svom stadionu igrao u svibnju 2012. protiv Osijeka, a završilo je 1-1. Nakon toga navijači šibenskog kluba morali su čekati čak osam godina kako bi se Prva HNL vratila na Šubićevac.

Na njihovu žalost, prvoligaška premijera završila je porazom od Varaždina. Pogodak odluke zabio je Leon Benko u 89. minuti susreta sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Domaćin je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 84. minuti isključen Španja zbog drugog žutog kartona.

Za Varaždin je to bila prva pobjeda sezone nakon domaćeg poraza od Gorice (1-5), dok je Šibenik upisao i drugi poraz nakon što je na Rujevici izgubio 1-2 od Rijeke.

KRAJ: Pobjeda Varaždina u Šibeniku. Zabio je Benko u 89. minuti s ruba kaznenog prostora, kreće veliko varaždinsko slavlje.

90' Benko je nakon gola dobio i žuti karton. Mladi, 17-godišnji Laća ulazi umjesto Princea. Pred nama su tri minute dodanog vremena.

89' GOOOOL! Leon Benko zabija! Sjela mu je, fantastično je iz daljine probio sav šibenski blok. Nisu uspjeli domaći izbiti loptu nakon prekida. Rodin je propustio za Benka koji para mrežu Labrovića za 0:1.

88' Žuti i za Princea. Dvije zamjene smo vidjeli. Benko je zamijenio Obregona kod gostiju, a Kvesić mijenja Raka u taboru narančastih.

84' Crveni karton za Šibenik! Španja je faulirao Obregona na sredini igrališta, uz lijevu aut-liniju Zakasnio je šibenski veznjak na loptu, promašio je i dohvatio Obregona... Pejinu nije preostalo ništa drugo nego pokazati Španji drugi žuti karton.

82' Želja je Varaždinaca na ulasku u završnicu pritiskom, ofanzivnom agilnošću nekako doći do vrata Labrovića. No, organizirana je obrana domaćih u dvostrukom bloku, neće im biti lako proći...

78' Grgec je zamijenio Senića kod Varaždinaca, a žuti karton zaradio je Bulat za goste. Igra polako postaje sve nervoznija...

75' Nezgodna situacija pred Zelenikom. Jurić je uzeo loptu Petkoviću, a onda je Rak promašuje u cijelosti. Stolnik je odradio dobar posao u obrani kako bi prevario Raka prije njegova nesuđenog udarca.

73' Trenutni omjer udaraca je 12:9 za Varaždince. Četiri gostiju, a tri domaćih završila su u okviru gola. Ali, ni jedan se nije upisao na semafor na Šubićevcu.

70' Posjed lopte i dalje je na strani gostiju, i to sa 60-40 u postotku. No, priliku je sada opet imao Prince, ali Zelenika je bio spreman. Od svega, samo korner za Šibenik, no volej šibenskog napadača lako je mogao završiti iza njegovih leđa.

66' Kao što smo i najavili, i Toplak i Rendulić su zamijenili. Deni Jurić je ušao umjesto Sahitija za domaće, a Toplak je uveo Petkovića umjesto Mehdikhanija.

Inače, Španja je upravo zaradio žuti karton.

64' Još jednom Tkalčić ubacuje, gađa Đuraseka u sredini koji je dobro skočio, ali nije pogodio. Na zagrijavanju su mnogi igrači obje momčadi, uskoro bi mogao uslijediti veliki val izmjena.

61' Potežu sada Čurić, a onda i Bulat, dosta daleko je to bilo od Zelenike a na putu do njega iskazao se blok. Pokušat će i Varaždinci nekom polukontrom. Gol kao da "visi" u zraku, no onih pravih udaraca danas smo vidjeli razmjerno malo, s obzirom na ukupan sadržaj utakmice.

58' Još jednom Drožđek! Ovoga puta je udario sa zemlje, desnicom, prizemno, Bacio se, ispružio Labrović, no lopta ipak nije pogodila okvir njegova gola. Ovo se doima najboljom prilikom momčadi Samira Toplaka čiji suradnici i danas marljivo rade...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

56' Tkalčićevu loptu u sredinu Bulat je odbio u korner, a njega je izveo Urata. Opet je to išlo na prvu vratnicu. Nikakvog problema domaći nemaju s raščišćavanjem ovakvih situacija, dapače, brzo nakon njih i jurnu u kakvu kontru...

54' Pruža se pomoć Bulatu nakon sudara s Rodinom. Kapetan Šibenika bio je prvi na lopti, izgledalo je dosta neugodno, no igra ipak nije dugo bila u prekidu.

52' Ubačaj iz kornera za Šibenik. Išlo je to na prvu stativu, Ćurić je skrenuo do Bilića koji je nogom iz razornog udarca šalje preko gola. Pbregon potom krade Anočiću na drugoj strani, nije bilo opasnosti za Labrovića.

49' Krasna prilika za Drožđeka. Mehdikhani je ubacio poluvisoku loptu, išao je Drožđek na nju glavom no nije je dobro zahvatio. Nije ga dobro sačuvao Bilić, umaknuo mu je, no imala je domaća momčad sada dosta sreće.

47' Domaći su otvorili agilno, Pajić još jednom prolazi Uratu i ubacuje zanimljivu loptu pred Zelenikin peterac, no vratar Varaždina dobro čita igru.

Krenula je i pirotehnička podrška šibenskih navijača, akcija traje na obližnjim zgradama.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

46' Počinje drugo poluvrijeme. Samir Toplak je u igru ubacio Kolarića umjesto Delića.

POLUVRIJEME: VAR je pregledao situaciju, nije bilo osnova za kazneni udarac. Nakon jedne minute sudačke nadoknade u kojoj je Obregon vrlo lako mogao iz okreta prevariti Labrovića, igrači odlaze u svlačionice.

45' Sad se varaždinska mogla zatresti. Nakon kornera je Čurić bio dobro postavljen ali nedostaje mu preciznosti. Rodin je imao ruku na Pandži u njihovom duelu, sudac Pejin se konzultirao s VAR-om...

43' Nije bilo loše ovo što smo vidjeli u prvom poluvremenu. Prijetili su i jedni i drugi. Drožđek i Prince mogli su se već upisati u strijelce, ali mreže na Šubićevcu uz zvuk cvrčaka i dalje miruju.

40' Traži si Obregon prostora za iskazivanje svog napadačkog potencijala. Bio je to njegov ubačaj slijeva, no Bilić je očistio ispred Drožđeka. Uslijedila su dva vezana kornera za goste.

37' Jedan Pajićev ubačaj ponovo nije našao nikog u sredini. Hoće li Rendulić s klupe u nastavku ubaciti jednog klasičnog napadača koji će u sredini ovakve prilike moći i završavati?

Bulat je nekoliko trenutaka poslije pao u kaznenom prostoru, nije bilo ni jedanaesterca, ali ni protesta...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

34' Još jednom je Prince došao u priliku nadmudriti Zeleniku. Vratar Varaždina istrčao je nakon dodavanja Anočića prema Princeu, ovaj je pokušao povratnom za Bulata, no ni taj pokušaj nije bio precizan. Dojam je da i jednima i drugima nedostaje koncentracije i mirnoće u završnicama njihovih akcija.

33' Pandža je ispucao jednu loptu, a igrač Hajduka na posudbi u Varaždinu Ivan Delić dobio je jedan udarac prilikom tog ispucavanja. S njime je ipak sve u redu.

30' Dobra prijetnja Varaždina. Obregon se okrenuo, a onda i ubacio za Delića. Njegov je pokušaj bio blokiran, pa je probao Drožek, a potom i Senić koji ne pogađa okvir gola.

27' Dosuđen je žuti karton Pandži, a kontru je povukao Drožđek koji je unatoć njegovom prekršaju ostao na nogama. Povukao je Drožđek, ali i sam išao završavati akciju udarcem koji je bio neprecizan.

25' Imat će Šibenik sada i udarac iz kuta, Rak i Sahiti skuhali su gustu kašu pred vratima već dosta spominjanog Zelenike. Uspjela je i ovo neutralizirati varaždinska obrana s njime na čelu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

21' Blizu je Šibenik bio još jednom. Rak je prošao po lijevome boku, čekali su Prince i Sahiti u sredini, a potonji je uklizao u Zelenikina rebra već nakon što je čuvar mreže gostiju pokupio loptu. Šteta za dvije dobre šibenske prilike.

20' Sada još bolja šibenska prilika. Rak spušta loptu za Princea koji s petnaestak metara gađa pod Zelenikinu gredu. No, vratar Varaždina pokazao je zašto je svojedobno bio treći vratar reprezentacije na SP-u u Brazilu.

19' Prva prilika Varaždinaca. Tkalčić je pokušao iz velike udaljenosti, no lopta je završila na obližnjem pomoćnom igralištu, poslana visoko preko gola Labrovića...

16' Nije ova utakmica krenula po zamislima Samira Toplaka, to jest na način na koji se nadao strateg Varaždinaca. Njegovi nogometaši nisu puno pokazali u igri prema naprijed. Pokušava se, no zasad bez uspjeha.

13' Još jedan dobar prolazak Pajića po desnoj strani, sjajno ubacivanje za Princea koji ipak nije uspio pucati prema vratima Zelenike. Bila je to dobra prilika u najavi za Šibenik, igra se zaista vrlo aktivno na početku ovosezonske HNL-premijere na Šubićevcu.

11' Pada sad Mehdikhani na ulasku u kazneni prostor domaćih, sudac Pejin nije niti pomislio pokazati na bijelu točku. Može Iranac biti sretan što nije dobio kaznu za simuliranje.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

8' Nezgodan start Mehdikhanija na Španju na središtu igrališta. Ipak, nije bilo ozljede igrača Šibenika pa se utakmica odmah nastavila. Sada su i gosti izašli iz svoje polovice, traži se onaj zadnji pas kojim bi se probila obrana narančastih.

5' Za očekivati je dvoboj u kojem će obje momčadi aktivno tražiti pogodak, svijesni njihovih napadačkih kvaliteta. Zelenika je sada obranio pokušaj Pajića koji je prošao s desne strane.

3' Drže Šibenčani posjed na početku dvoboja, pokušat će s brzonogim krilima napraviti višak u napadačkim akcijama. Gostima zaasd paše igra na kontre.

1' Počela je utakmica na Šubićevcu. Najzagriženiji navijači domaćih pronašli su svoje pozicije s kojih mogu pratiti ovu utakmicu. Ona se, naravno, po epidemiološkim mjerama, igra bez publike na tribinama.

Prvoligaški nogomet vratio se u Šibenik, na Šubićevcu će se danas odigrati prva utakmica u Prvoj HNL nakon 3031 dana. Na startu povratničke sezone Šibenčani su pokleknuli na Rujevici, ali sada ih već u 2. kolu u domaćoj premijeri čeka puno važniji, ali po mnogima i teži dvoboj. Na Šubićevac dolaze Varaždinci, koji su na otvaranju teško stradali doma od Gorice. Toplakovi igrači doći će stoga isprati gorak okus.

- Sigurno nešto što nama otežava posao jer Varaždin nije zaslužio izgubiti od Gorice, a naročito ne onako uvjerljivo. Ali, mi se fokusiramo samo na sebe - veli Nediljko Labrović, vratar Šibenčana.

Ulovili smo ga dok je obavljao kućanske poslove, ali u subotu ga čekaju nešto drugačiji poslovi - kako ukrotiti prodore Obregona, udarce Drožđeka, Petkovića, Benka…

- Ha, ha ulovili ste me baš… A, što reći, dobri su svi ti igrači koje ste nabrojali, ali ne bih nikoga posebno isticao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:38