RANKO SUVAR/CROPIX
Opravdali status favorita

Video: Lokomotiva pobijedila neugodne Varaždince i došla do važnih bodova, pogledajte sve golove

Nogometaši Lokomotive slavili su protiv Varaždina 2:0 u Kranjčevićevoj i stigli do 17. trijumfa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. lipanj 2020. 17:55


LOKOMOTIVA - VARAŽDIN 2:0 (Tuci 45', Jakić 85')

LOKOMOTIVA: Grbić - Gluhaković, Kovačić, Kolinger, Čeliković - Petrak (od 46. Jakić), Cokaj - Kastrati, Tolić, Uzuni - Tuci (od 72. Rakić). Trener Goran Tomić.

VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić, Novoselec, Rodin, Mamić (od 72. Špičić) - Senić, Đurasek (od 59. Kolarić) - Petković (od 46. Mehdikani), Posavec (od 46. Glavina), Drožđek (od 72. Glavica) - Obregon, Trener Samir Toplak


Vrijednu su 2:0 (1:0) pobjedu ostvarili nogometaši Lokomotive protiv Varaždina i tako su ostali u utrci za drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Odigrali su Lokosi dobru utakmicu, vidjeli smo niz lijepih i tečnih akcija, kao i pregršt prilika, no „šepala” je realizacija domaćih, pa je utakmica dugo bila u vodama neizvjesnosti, iako su Zagrepčani ostavili kudikamo bolji dojam.

Na kraju su stvari ipak legle na svoje mjesto i Lokomotiva samouvjereno ulazi u uzbudljivu završnicu prvenstva...

90+5 Kraj, Lokomotiva je druga


Na kraju ipak rutinska pobjeda Lokomotive, koja je mogla rezultatski biti i veća. Imali su 'lokosi' puno prilika, zabili tri gola, jedan je poništio VAR, sasvim dovoljno za povratak na drugo mjesto. Barem do srijede navečer.

90+3 VAR poništio fenomenalan gol Tolića


Fenomenalna golčina Tolića! Uzuni je primio jednu dugu loptu, lijepo je primirio i opet dugom loptom proigrao Tolića. Fenomenalno je lažnjakom izbacio iz igre Varaždinova braniča, i majstorski pogodio suprotan kut. Remek djelo! Ali, javila se VAR soba, Pejin je otišao pogledati snimku i ponišitio gol. Jedan igrač Lokomotive, Uzuni je stigao pred gol, prilikom Tolićeva udarca bio je u zaleđu i u vidnom polju vratara. Minimalno, ali dovoljno da Pejin poništi jedan od najljepših golova nastavka prevenstva.

89' Novoselec 'nokautirao' Rakića


Dobru je utakmicu odigrao Novoselec, dobio je i ovaj duel, zračni. Ali, bio i odveć čvrst, stradao je u tom sudaru Rakić, završio na zemlji. Prigidao se, nastavlja igru.

85' 2:0 - Jakić ⚽


Kad neće ući ziceri, onda uđe nešto ovakvo, neobično. Prvo, Tolić je uklizao oko aut-crte i osvojio loptu. Ona je došla do Jakića na dvadesetak metara iskosa. Jakić je vidio Uzunija kako utrčava u šesnaesterac, želio ga proigrati. No, Uzuni nije stigao, ali je lopta, iako spora i ne odveć zahtjevna, zbunila Nevistića i završila mu u mreži. Eto, Lokomotiva je sad ipak prelomila susret, teško se sad Varaždinci mogu vratiti.

81' Tolić opet opasan iz slobodnjaka


Tolić, slobodan udarac s dvadesetak metara iskosa. Ubačaj ili udarac, Kolinger malo zakasnio, lopte prošla kraj vratnice. Sad je Lokomotiva već promašila puno, ne bi bilo čudno da joj se osveti, da Varaždinci kazne te promašaje, domaćini su već trebali prelomiti susret.

77' Lokomotiva niže kornere


Sedmi pa onda i osmi korner za Lokomotivu. Onom sedmom prethodio je ubačaj Kastratija s desne strane, u zadnjem trenu je Novoselec izbacio loptu izvan terena.

72' Toplak iskoristio sve adute s klupe, Glavica odmah dvaput zaprijetio


Samir Toplak napravio je svih pet zamjena, a jedan od igača s klupe, Glavica, čim je ušao odmah je dvaput zaprijetio. Prvo je pucao glavom, od zemlje, Grbić lagamo obranio, a onda je Glavica pucao i nogom, Grbić opet bio siguran. Odmadh vatra i na drugoj strani, Uzuni i Rakić su pucali, jedan za drugim, ali blokirala je gostujuća obrana.

68' Grbićeva prva intervencija, Rakić umjesto Tucija


Evo prvi put u akciji i Grbića, Lokomotivina vratara. Drožđek je pokušao s dvadesetak metara, Grbić je bez previše problema uhvatio loptu. Igra se već dugo bez prekida, napadač lokosa Rakić već pet minuta stoji uz aut-crtu i čeka izmjenu. Sad je faul, prekid, ulazi Rakić umjesto strijelca Tucija.

62' U Kranjčevićevoj 683 gledatelja


Igra se brzo s jedne strane na drugu, moglo bi tu biti još pogodaka, ne treba otpisati ni Varaždince, koji pokušavaju napasti, otvaraju time i dosta prostora Lokomotivi za kontre. Inače, u Kranjčevićevoj su, službeno, 683 gledatelja, što je više i od nekih utakmica prije korone kad nisu postojala ograničenja.

59' Pejin prekinuo kontru 'lokosa', Jakić puca preko gola


Čudna odluka Tihomira Pejina. Nakon kornera Varaždina, Jakić je uzeo loptu i krenuo u kontru, međutim, Pejin je prekinuo akciju dosudivši faul Varaždinaca. Bunili su se domaćini, ali ubrzo došli do šesnaesterca, Uzuni je spustio loptu, Jakić pucao preko gola.

56' Uzuni promašio veliku priliku!


Kastrati sjajno razigrava i namješta prilike suigračima, prije svih Uzuniju. Opet mu je na pladnju dao zicer, Uzuni je bio pred golom, Nevistić je izletio, Uzuni gađao donji kut, ali pogodio vanjski dio mreže. Zasad Uzunija baš i ne ide...

54' Kolinger, s flasterom na nosu, pucao glavom


Duga je bila lopta Kastratija na drugu stativu, činilo se da će lopta izići iz terena, no dohvatio ju je Lokomotivin kapetan Kolinger i pucao glavom, ipak nedovoljno opasno. Inače, Kolinger igra i dalje s flasterom na nosu, to je posljedica još iz utakmice s Hajdukom, kad je zabio gol.

48'. Uzuni opet nije svladao Nevistića, Cokaju žuti


Prijeti Lokomotiva, ide po drugi gol. Kastrati je proigrao u šesnaesterac, Uzuni je uklizao na loptu, uspio ju zahvatiti, ali preslabo da bi svladao Nevistića. Koju sekundu kasnije, Cokaj je zbog faula na centru dobio žuti karton.

46' Tri promjene na startu drugog dijela


Krenulo je drugo poluvrijeme, s tri nova igrača. Toplak je u igru ubacio Mehdikanija i Galvinu umjesto Petkovića i Posavca, dok je Tomić umjesto Petraka stavio Jakića.

45+1' Kraj prvog dijela, Lokomotiva opet druga


U najboljem trenutku za Lokomotivu zabio je Tuci i barem privremeno vratio Lokomotivu na drugo mjesto ljestvice. Zabio je Tuci pomalo sretno, ali time se iskupio za veliki promašaj nešto ranije kad je s nekoliko metara promašio prazna vrata. Sigurno mu je laknulo! Varaždinci su se dobro držali, imali priliku Novoselca, kad je Kolinger izbio loptu s gol-crte, međutim, Lokomotiva je ipak bila opasnija, konkretnija i zasluženo vodi. Posebno je raspoložen Marko Tolić, razigrava od prve minute, pogodio je vratnicu iz slobodnjaka, teško ga je zaustaviti... Dobra vijest za Varaždince stiže iz Koprivnice, na poluvremenu Slaven protiv Istre vodio 3:0 pa se mogući poraz u Kranjčevićevoj ne doima trenutno tako strašnim.

45' 1:0 - Tuci ⚽


Lokomotiva je ipak uspjela zabiti. neoprezni su bili Varaždinci, u želji da postignu gol, krenuli su u kontru, ali izgubili loptu i odgovorila je Lokomotiva. Opet je Tolić bio nezaustavljiv za Mamića na desnoj strani, ušao u šesnaesterac uz gol-aut crtu, odigrao na peterac i, zapravo, pogodio Tucija, koji je postavio nogu i ugurao loptu u mrežu. Maloprije je promašio, sad je zabio pa taj veliki promašaj valjda neće dugo pamtiti.

44' Obregon izborio Kolingerov karton


Opet kontra Varaždinaca, Obregona je teško čuvati, da bi ga zaustavio, Kolinger je morao napraviti prekršaj za žuti karton.

43' Samo Grbić na svojoj polovici


Dosađuje se i dalje Ivo Grbić, svi igrači osim njega su na polovici Varaždina. Ali, gostujuća obrana drži pozicije, Lokomotiva teško dolazi do opasnih situacija.

37' Slobodan udarac za 'lokose', Tolić u vratnicu, veliki promašaj Tucija!


Sanjat će Tuci ovaj promašaj! Tolić je sjajno izveo slobodan udarac s 18 metara, Nevistić je uspio dotaknuti loptu, obiti je u vratnicu. Odbijanac je došao pred noge Tucija, ispred njega prazna mreža i nikoga od Varaždinaca, ali uspio je promašiti. Bilo bi otrcano reći - poput Sivonjića, jer ipak nije takav 'zicer', ali da je bilo teže promašiti nego pogoditi to je svojim izrazom lica priznao i Tuci.

32' Tuci prijeti, ali lak zalogaj za Nevistića


Brza akcija Lokomotive, Kastrati je proigrao Tucija, on je bio malo iskosa, pucao prema Nevistiću, koji je lakoćom zaustavio udarac.

28' Varaždinci stigli do prvog kornera, Kolinger spašava s crte!


Kratka stanka za osvježenje zbog vrućine bolje je došla Varaždincima. Brza je bila kontra, iz kojega su gosti dobili korner. A iz njega došli do velike prilika. Novoselec je pucao glavom, Grbić je već bio svladan, ali je Kolinger s gol-crte izbacio loptu u teren i spasio Lokomotivu. Koja je krenula u kontru, ali Varaždinci su se navrijeme vratili.

23' Obregon grubo faulirao Uzunija, zaradio žuti karton


Najviše spominjeno Uzinija, sad je on bio žrtva grubog starta na centru igrališta. Uklizao mu je Obregon i zaradio žuti karton, Uzuniju su pomagali fizioterapeuti, kratko je ležao, a onda ipak nastavio igru.

21' Nevistić brži od Uzunija, ostao ležati...


Tolić je prošao po desnoj strani, tamo ima dosta prostora. Dodao je na prvu stativu, tamo je bio Uzuni, ali je Nevistić dobro reagirao, bacio se Uzuniju pod noge i pokupio loptu. Pritom ga je očito Uzuni malo zakačio, Nevistić je ostao ležati nekoliko trenutaka. Grbić, s druge strane zasad nema posla.

18' Varaždinci se brane i vrebaju kontru


Stežu domaćini obruč oko varaždinskog šesnaesterca, čak se ponekad i previše poigravaju, izgubili su loptu i gosti su krenuli u kontru. Čeliković je zaustavio Petkovića, nije dobio žuti karton. Ova kontra nije uspjela, ali to je očito varaždinski recept. Novi korner za Lokomotivu, već treći.

14' Kastratijev volej nije bio prijetnja


Prekid za Lokomotivu, nakon nekoliko odbijanaca, lopta je došla do Kastratija, koji je iz voleja pucao, daleko od stative. Varaždin je oko jedne minute bio s igračem manje, Obregon je, naime, popravljao kopačku uz aut liniju. Lokomotiva nije iskoristila igrača više.

11' Nevistić zaustavlja Kovačića


Bio je korner za Lokomotivu, u skoku najviši Kovačić. Pucao je glavom, ali Nevistić je uz paradu zaustavio taj udarac. Sve se više toga događa pred golom gostiju.

9' Uzuni sad opasniji, ali i neprecizan


Ovo je već bila bolja prilika, Uzuni je opet imao šansu, bilo je opasno, u šesanestercu. Odlučio je pucati, Tkalčić mu se bacio pod noge i omeo mu koncentraciju, nema ni kornera. Ali, Lokomotiva preuzima dominaciju.

7' Prvi pokušaj, Uzuni daleko preko gola


Nema nekih posebnih uzbzđenja zasad, ipak vidjeli smo prvi pokušaj. Ali, loš pokušaj. Uzuni je s vrha šesanesterca pucao visoko preko gola Nevistića.

1' Počeo je susret, Varaždin može već sutra osigurati deveto mjesto


Počeo je susret, Lokomotiva je prva u napadu. Inače, Varaždin s današnja tri boda i ne uspije li Inter sutra pobijediti Dinamo u Zaprešiću može već čeitiri kola prije kraja matematički osigurati deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije. Iako, ovih 10 bodova viška ispred Intera dobra su zaliha.

Sammir nije na klupi, ali jesu Jakić i Mersinaj


Premda je bilo naznaka da bi Sammir mogao danas dobiti određenu minutažu nakon ozljede, od toga ipak ništa. Sammir nije niti na klupi, ali su ramo Mersinaj i Jakić, inače važne kariker Lokomotivina pohoda na drugo mjesto. No, Tomić vjeruje da ih može odmoriti i bez njih u prvih 11 riješiti Varaždin.

Drožđek ipak igra, s dodatnim motivom


Iako je bio upitan za utakmicu, Domagoj Drožđek ipak je u startnih 11 Varaždina. Radi se o igraču koji je na posudbi iz Lokomotive.

- Ako zabijem gol, neću ga slaviti - rekao je u najavi susreta Drožđek.

No, jasno je da će imati dodatan motiv, pokazati 'svome' klubu nikad ne škodi, možda se na ljeto vrati na Kajzericu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:29