Zeljko Hajdinjak / CROPIX CROPIX
23. KOLO PRVE HNL

VIDEO: LOKOMOTIVA RUTINSKI SLOMILA NAJSLABIJU MOMČAD LIGE Pogledajte kako je novi opasni strijelac HNL-a nastavio veliku seriju

U prvoj utakmici 23. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost svladala Varaždin sa 2:0 uz treći pogodak zaredom raspucanog Uzunija.
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 21. veljača 2020. 18:49

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0:2 (Uzuni 7', Karačić 38')

VARAŽDIN – Stadion Varteks. Gledatelja oko 1.788.

VARAŽDIN (4-2-3-1): Nevistić - Tkalčić, Stolnik, Senić, Mamić - Guera Djou (od 46. Bajandouh), Kolarić - Petković (od 74. Drožđek -), Teklić (od 46. Glavina), Posavec - Benko

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić - Karačić, Kovačić, Kolinger, Marković - Cokaj, Jakić - Kastrati, Uzuni (od 90. Petrak), Tolić (od 69. Budimir -) - Tuci (od 62. Atiemwen).

Momčad Varaždina po hladnom i vjetrovitom vremenu dočekala je petoplasiranu Lokomotivu s nadom da će oploditi pozitivan rezultat iz prošlog kola. Od prvog zvižduka imali su domaćini glasnu potporu vjernih navijača, kojih se na tribini skupilo blizu 1800.

Međutim, već od početka nije krenulo prema željama Varaždina. U 2. minuti gosti imaju slobodan udarac s 19 metara, ali Tolić pogađa živi zid. Lokomotiva je ubrzo povela i to već u otvorenju utakmice, kada je Uzuni kaznio neenergičnu reakciju domaćih igrača pred svojim vratima.

​Nakon udarca Kastratija gosti su dobili prvi korner. Izveo ga je s lijeve strane Karačić, na prvoj vratnici Kolarić je kratko odbio loptu do Uzunija, koji je posprema u mrežu. Bio je to njegov novi pogodak jer je i prošle jeseni zabio u Varaždinu.

Uzuni je tako zabio i treći pogodak zaredom u nastavku prvenstva, a ukupno je sada na brojci 6.

Pogodak je utjecao na daljnji tok, Lokomotiva je i dalje držala visok pritisak i jednostavno nije dala domaćem srednjem redu da predahne i odigra neku smisleniju akciju.

Sredinom prvog dijela nekoliko pokušaja Varaždina, prvo preko Posavca, zatim Petkovića, a na kraju se okušao i Guera Djou, međutim, sve bez ikakva učinka, što više gosti su povećali vodstvo za novi hladan tuš. Bilo je to u 38. minuti i zahvaljujući tome Lokomotiva je s velikim kapitalom otišla na odmor.

Pritisak Lokomotivina srednjeg reda donio je pogrešku domaćina, uslijedila je akcija s desne strane, čak trostruko proigravanje. Lopta je došla do Karačića koji je šalje tik uz samu vratnicu u varaždinsku mrežu.

​Na početku drugog dijela Toplak se odlučio za dvije promjene, umjesto Teklića i Petkovića na travnjak su ušli Bajandouh i Dominik Glavina i odmah je, unatoč prvoj prilici Lokomotive, stanje na terenu dobilo potpuno drugačiju sliku. Pogotovo od 60. minute kada su uslijedili naleti domaćina u valovima. Gotovo da je teško pobrojiti sve izgledne situacije koje su napadači Plavih imali pred vratima Lokosa. Međutim, iz svih ovih situacija vratar Grbić izlazio je kao pobjednik i zahvaljujući dobrim dijelom i tome što su udarci bili upućeni u njegovo naručje.

Dva puta Benko, pa Posavec, Dominik Glavina, te na kraju i Kolarić, nisu uspjeli pronaći put do mreže gostiju i barem počasnog pogotka.Tomić je s druge strane izvukao dvojicu napadača i na njihovo mjesto uveo Atiemwena i Budimira, računajući valjda da će imati prostora u brojnim jurišima Varaždina. S druge strane, Toplak je uveo Drožđeka kao zadnji adut. Međutim, sve je ostalo bez promjene, štoviše u sudačkoj nadoknadi Kastrati je promašio gotovo nevjerojatnu priliku za povećanje prednosti.

Tomić: ​Naše najbolje poluvrijeme

​Goran Tomić s razlogom je pohvalio igru Lokomotive u prvih 45 minuta.

- Taj dio odigrali smo zaista fantastično, mislim da je to naše najbolje poluvrijeme u dosadašnjem tijeku prvenstva. Odigrali smo točno onako kako smo se dogovorili i planirali. Stali smo jako visoko, uz dva pogotka mogli još koji puta pogoditi mrežu Varaždina. U nastavku domaćin je preuzeo igru, mi smo se kod vodstva 2:0 nekako nesvjesno povukli, ali srećom Grbić je imao svoju večer jer da smo primili pogodak, moglo se sve zakomplicirati - kazao je trener gostiju Tomić.

Trener Varaždina Samir Toplak naglasio je ono što se jako dobro vidjelo s tribine.

- Dva potpuno različita poluvremena. U prvom dijelu nije nas nigdje bilo, zapravo bili smo nevidljivi, pogotovo vezni red i mogli smo još i lošije proći. Za drugo poluvrijeme mogu reći da predstavlja obrazac na kojem možemo graditi naše planove. Nažalost, Teklić je morao iz igre zbog visoke temperature, a k svemu tome još nas nije išla realizacija. Imali smo puno prilika i zaista je šteta što nismo barem smanjili zaostatak i doveli utakmicu do rezultatske neizvjesnosti - kazao je Toplak. (ih)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 04:26