GORAN MEHKEK Cropix
VAR SOBA

VIDEO: ‘Loša vijest za Dinamo i HNL. Čujem da taj igrač napušta Maksimir, prerastao je ligu i spreman je za više‘

Derbi na Rujevici samo je potvrdio sve ono što se zadnjih tjedana pisalo i govorilo o njemu
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 22. svibanj 2023. 09:40

POGLEDAJTE VAR SOBU:


Sve se zna i uoči zadnjeg HNL kola. Tko je prvi, tko drugi, tko će u Europu, tko ispada...

- Malo neočekivano. Očekivali smo malo neizvjesnije zadnje kolo, ali tako je kako je. Sve što su klubovi napravili je objektivno i nema se tu što previše dodavati - u uvodu će Ilija Lončarević.

Dinamo je pobijedio Rijeku (1:2), uz pogodak odličnog Ivanušeca.

- Kad je Dinamo dovoljno motiviran onda mu nitko u ligi ne može parirati. Rijeka je imala dobrih razdoblja, ali Dinamo je bilo bolji. Ivanušec je svojom igrom stavio pečat na proljeće koje mu je najbolje u karijeri i koje je došlo nakon jedne duge krize. Koliko čujem, Ivanušec bi trebao biti jedan od onih koji će na ljeto napustiti Dinamo i to je uvijek loša vijest, kako za Dinamo tako i za HNL. Ali, on je s ovim igrama pokazao da je prerastao ligu i da je spreman za više. Posebno smo gledali i Frigana protiv Dinama. Nije zabio gol, ali još jednom je pokazao koliko je neugodan, koliko je dobar, uvijek spreman ući u šansu, stvoriti poziciju... Vidjet ćemo gdje će završiti. Šteta bi bila da ode iz HNL-a, ali šteta bi bila i da ga Dinamo, kao jedini HNL klub koji ga može kupiti, ne kupi - mišljenje je Roberta Šole.

- Luka je došao do toga, i to se vidi po svakom kontaktu s loptom, po svakom duelu, po svakom rješenju, da je sazrio u ovih godinu dana. On je sad kompletan, najvažnije mi je bilo vidjeti kako trči za loptom u šesnaesterac, za loptom koja je ispred njega. Mislim da bi se moglo razgovarati o tome je li on trenutno najbolji HNL igrač - nadovezao se Lončarević.

Gorica ostaje u elitnom razredu, Šibenik postaje drugoligaš.

- Početkom proljeća su rijetki to očekivali. Gorica je napravila možda i najveći kontinuitet ovoga proljeća. Imali su rupu jednu-dvije utakmice, ostale su bili na razini. Treba im skinuti kapu. Naravno, zaostatak ne bi uspjeli nadoknaditi da je Šibenik, da tako kažem, bio ‘normalan‘. Sopić je pokazao energiju, doveo momčad do samouvjerenosti i napravio posao koji graniči s jednim od onih nogometnih čuda - smatra Lončarević.

- Čanadi je trenerski puno toga napravio krivo. Je li išao u ‘obračune‘ s nekima po nekim privatnim linijama ili zbog nečeg drugog, to prepuštam njemu i ljudima u klubu, ali činjenica je da je nakon što je bio uvjeren da je poslije pobjede Šibenika u Gorici posao gotov, lagano krenuo s tim potresima kojima nije bilo kraja do zadnje utakmice. Njegova trenerska odgovornost je apsolutna. Imati deset bodova prednosti i u predzadnjem kolu doći do pet minusa je nešto što si ozbiljan trener, s tom momčadi, a Šibenik ima dobru momčad, ne bi trebao dopustiti - dodaje Šola.

Finale Kupa, Hajduk - Šibenik?

- Posebna utakmica i tu nema dileme. Jedni i drugi su završili prvenstvo. Ništa nije nemoguće, volio bih da imamo pravo finale. Naravno da je Hajduk favorit. Volio bih da se Šibenik vrati u život i da, ako ništa, barem malo zagorča Hajduku u tih 90 minuta - želja je Ilije Lončarevića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 20:58