ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
KOBNI ‘SLOBODNJACI‘

VIDEO: Lovrić s dva projektila probušio vratara madridskog Atletica, Karačićeva ‘bomba‘ ublažila poraz

Gorica je slavila u Kranjčevićevoj, vidjeli smo tri prekrasna pogotka u Zagrebu.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. rujan 2020. 18:36

LOKOMOTIVA - GORICA 1:2 (Karačić 89' / Lovrić 32', 85')

LOKOMOTIVA: Dos Santos - Mersinaj, Kolinger, Kovačić (od 66. Sammir) - Karačić, Cokaj (od 77. Kallaku), Đira, Marković - Petrak (od 56. Acquah), Majić (od 56. Ćuže) - Tuci (od 66. Budimir)

GORICA: Kahlina - Doka, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija - Špikić (od 58. Dvorneković), Mitrović (od 58. Suk), Lovrić - Mudrinski

KRAJ
Svaka čast Gorici, nakon četiri kola ima svih 12 bodova i jedina je koja prati Dinamo. Gorica je i večeras pokazala da ima čvrstu igru i - Kristijana Lovrića. Kada on ode, a trebao bi otići do kraja prijelaznog roka, Gorica će biti drastično oslabljena. Lokomotiva je i u ovoj utakmici pokazala koliko je slabija nego prošle sezone. Tomićeva se momčad kompletirala, ali i dalje igra mlak i napadački neopasan nogomet. Vidjet ćemo koliko će Tomiću i suradnicima trebati vremena da poslože momčad.

89' - 1:2 Karačić ⚽
Evo i trećeg pogotka nakon slobodnog udarca, ali ovaj put na strani Lokomotive. Karačić je namjestio loptu te opalio pokraj živog zida s nekih 23 metra. Kahlina kao da je malo zaspao i lopta je završila u mreži. Evo malo nade za Lokose.

85' - 0:2 Lovrić ⚽
Još jednom je Lovrić namjestio loptu te izveo slobodan udarac, ovaj put s 25 metara. Gađao je u suprotni kut, koji je pokrivao Dos Santos, ali je brazilski golman svejedno bio nemoćan. Pamtit će Dos Santos Lovrića...

75' - Gorica lako čuva prednost

Lokomotiva je nemoćna, raspala se i usredini terena. Gorica je imala nekoliko polukontri, ali bez prave završnice.

66' - Ušli Budimir i Sammir
Uveo je Tomić i dva super iskusna igrača Sammira i Budimira. U 20-tak minuta nastavka Lokomotiva je potpuno neopasna.

56' - Acquah i Ćuže ušli
Nije zadovoljan Goran Tomić igrom Lokosa pa je u igru uveo Acquaha i Ćužea ne bi li s njima bio opasniji u napadu.

53' - Promašaj Mudrinskog
Gorica je bolja i u nastavku. Mitrović je na rubu kaznenog prostora ukrao loptu Kovačiću, odmah ju je proslijedio Mudrinskom, a ovaj je u odličnoj poziciji zamalo promašio gol.

51' - Mitrović u dobroj prilici loše gađao
Prva je u nastavku zaprijetila Gorica. Mitrović je primio loptu u kaznenom prostoru te pucao, ali dosta loše.

POLUVRIJEME
Gorica je bila bolja momčad i zasluženo vodi. Kristijan Lovrić još je jednom pokazao klasu igrača koji odlučuje utakmice. Iz jednog je slobodnjaka pogodio vratnicu, iz drugog je zabio. Lokomotiva je ipak značajno slabija momčad u odnosu na prošlu sezonu, iako se kompletirala. Dos Santos nije pokazao ništa posebno, a dio stručnjaka će ga proglasiti krivcem za Lovrićev pogodak. No, to je doista bila nezgodna lopta, a i rano je još za bilo kakav sud o njegovim kvalitetama.

44' - Opet bitka na sredini terena

Gorica logično ne srlja, a Lokomotiva nije u stanju pritisnuti goste.

32' - 0:1 Lovrić ⚽
Slobodan udarac izveo je Lovrić, s ruba kaznenog prostora, ali dosta iskosa. Bio je to više ubačaj nego udarac, ali lopta je prošla sve igrače te na kraju iznenadila debitanta Dos Santosa.

28' - Karačić bio sebičan
nakon Gorice, red je došao i na Lokomotivu. Karačić je dugo vukao kontru 'četiri na dva', ali umjesto da proigra nekog, odlučio se za udarac s ruba kaznenog prostora. Lopta je otišla preko gola.

26' - Gorica opet prijeti
Taman smo napisali kako se ne događa ništa posebno, a onda je bljesnula Gorica, s dva kornera u nizu. nakon prvog stvorila se gužva pred vratima domaćih, ali je Kolinger spasio jako nezgodnu situaciju.

26' - Borba na sredini terena
Već desetak minuta nismo vidjeli niti jedan opasniji napad s obje strane, uglavnom se igra na sredini terena.

16' - Marković pucao, Kahlina obranio
Dobro je po desnoj strani sada prošao Cokaj, ubacio je pred vrata, a tamo je Marković s nekih 13 metara pucao glavom, ali je Kahlina bio siguran.

10' - Lokosi se probudili
u posljednjih nekoliko minuta Lokomotiva je bolja momčad. Karačić je imao jako dobru akciju po desnoj strani, ubacio je dobru loptu pred vrata, ali tam ose Tuci nije najbolje snašao.

4' - Lovrić u vratnicu iz slobodnjaka
Gorica je za sada puno opasnija. Slobodan udarac s gotovo 30 metara izveo je Lovrić, a lopta je odsjela na vratnici.

3' - Gorica u prvom opasnom napadu
Špikić je odlično prošao po desnoj strani, ubacio pred sama vrata, ali Mudrinski ipak nije došao do nje. Izborio je tek korner.

Lokomotiva je, možemo reći, došla k sebi. Momčad s Kajzerice pretrpjela je puno promjena ovog ljeta, prvo odlasci pa COVID-19, međutim, u reprezentativnoj stanci Goran Tomić uspio je kompletirati Lokose.

- Nekako nam je ova pauza došla u najboljem trenutku, svi koji su bili u samoizolaciji su se vratili treninzima, nemamo ozlijeđenih - kaže Goran Tomić uoči utakmice s Goricom koja će biti veliki ispit za aktualnog doprvaka.

- Nemojte nijednu raniju utakmicu uspoređivati s ovom, pa niti onu u završnici prošle sezone, kad smo odigrali jako dobru predstavu u Kranjčevićevoj, i mi i oni. Jednostavno, Gorica je, praktički, ista momčad, dok smo se mi jako promijenili - govori Tomić, kao da želi Goričanima u njedra gurnuti status favorita.

- To ne, u Kranjčevićevoj nitko nije favorit protiv nas. Dobro smo radili u stanci i želimo to i pokazati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:27