BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
‘NE MOGU TO PRIHVATITI‘

Video: Mamić odgovorio na podbadanje Nenada Bjelice - ‘To da Dinamo nema srce jednostavno nije istina!‘

‘Mi se u Krasnodar ne idemo braniti, nego idemo pobijediti‘, najavio je trener Dinama.
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 15. veljača 2021. 15:49

Dinamovi nogometaši u ponedjeljak ujutro testirali su se na COVID-19, Uefin protokol nalaže nalaze testiranja tri dana prije svake utakmice. Nakon jutarnjeg treninga, pak, u novom balonu s umjetnom travom u Maksimiru organiziran je tzv. Media Day. Rijetka prilika da se uhvati uživo i Zorana Mamića, jer nakon pobjede nad Osijekom bio je samo pred tv-kamerama.

- Pobjeda je uvijek dobra, ali naša momčad ima dovoljno samopouzdanja, svjesnosti kakvu kvalitetu ima i za što je sposobna. No, lijepo je pobijediti u derbiju izravnog konkurenta.

Nenad Bjelica je komentirajući nastavak borbe za naslov naglasio Dinamova milijunska ulaganja u pojačanja i Osijekovo srce...

- Morate njega pitati što je mislio pod time da smo mi uložili ovoliko ili onoliko, ali ja mogu reći da smo igrali sa srcem, da se to vidjelo na terenu, a čak i one koje smo izgubili smo igrali sa srcem. Jedino smo zasluženo izgubili protiv Šibenika, za nju priznajem da nismo bili pravi, iako su i neke sudačke odluke bile protiv nas. No, trka sprintevi, dueli i posjed u svim ostalim utakmicama bili su takvi da ne mogu prihvatiti tumačenje da Dinamo nema srce, jer to jednostavno nije istina.

Slijede dva sraza s ruskim predstavnikom Krasnodarom, prvi dvoboj u četvrtak u 18.55 u gostima.

- Svjesni smo nakon grupne faze kvalitete suparnika, ali i svoje kvalitete, znamo što nas čeka i na kojoj razini trebamo biti da bismo egzistirali. Putokaz su nam naše utakmice u skupini i one protiv Osijeka, Gorice, Hajduka: kompaktno, agresivno i koncentrirano i onda je Dinamo sposoban za dobar rezultat, za veliki rezultat.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Modri nemaju kalkulantski pristup da je najvažnije zabiti gol u gostima.

- Jasno, mi se u Krasnodar ne idemo braniti, nego idemo pobijediti. Naravno da će se nešto pitati i domaćina, vidjet ćemo što će se sve odvijati na terenu, ali cilj je dobiti utakmicu.​

Krasnodar je nakon Nove godine igrao samo pripremne dvoboje, što je nova Mamić saznao?

- Puno toga. Ponavljam da su bolji, raznovrsniji od CSKA, poglavito u ofenzivnom dijelu, jako su rastrčani i kombinatorni, jaki individualci, morat ćemo biti blizu jedan drugome da nas kroz svoju individualnu kvalitetu plus ono što ih krasi kao momčad ne stvaraju probleme. Pojedinačno, Berg, gdje god je igrao zabijao je puno golova, neće ni protiv mene imarti milosti, ako mu damo priliku, pa Brazilci u vezi... Možda im je obrana, momčadski, nešto slabija, ali zato što završavaju napade s puno igrača, pa se to da iskoristiti - poručio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 21:35