DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Mladi napadač dugo će pamtiti ovaj pogodak, Dragovoljac s igračem manje umalo šokirao goste!

U 14. kolu prve HNL pao je jedan od najljepših golova tekuće sezone
Piše: Davorin Olivari/Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2021. 17:07

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - ŠIBENIK 1:1 (Viduka 23' / Jakoliš 28' p.)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (3-4-3): Šubarić - Vulikić, Lukić, Ćosić - P. Mamić, Mioč, Roca (od 90.+2.), Majstorović - Franić, Perić (od 90.+3. Babin), Viduka (od 57. Petković)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Mina (od 86. Dasilva), Grdić, Batarelo, A. Jakoliš - Ćurić, Rak - M. Jakoliš, Marin, Attys - Delić (od 60. Cvetković)

Zagreb - stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 400. Sudac: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina)


Kako sve može pasti u vodu nakon jedne greške, krive procjene, neopreznosti... Sve što je trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina spremio za sudar sa Šibenčanima, pretvorilo se u prah i pepeo za nešto manje od pola sata kad je lopta koju je uputio Niko Rak u šesnaestercu pogodila u ruku Ricarda Bagadura. Bio je to jedanasterac za Šibenik, a stoper dragovoljaca je zbog drugog žutog kartona morao napustiti igru i otići u svlačionicu.

Do tog tragičnog trenutka za domaćine, momčad Davora Mladine bila je bolja, njihova nogometna ponuda bila je bolja, konkretnija, izražajnija...

Već od samog početka dragovoljci su visokim presignom stisnuli Šibenčane, koji se nisu baš snalazili s tom agresivnošću društva iz Sigeta. Nekoliko puta su izgubili loptu, bilo je i krivih dodavanja, uglavnom iz aviona se moglo vidjeti da bi prvi pogodak na utakmici mogao ući u šibensku mrežu.

GOL ZA 1:0

Tako je i bilo, Luka Viduka zabio je fenomenalan pogodak kakav zabijaju najveći nogometni majstori. Vidukino poentiranje svakako je bio najljepši događaj na utakmici, a sigurno će ući i u one najljepše ove sezone. Dugo će se još u mislima vrtjeti taj pogodak iz voleja kojeg je mladić zabio leđima okrenut Rogićevom golu. Kako li je samo opalila Lukina ljevica...

Šibenika zapravo nije bilo nigdje u tim trenucima, sve je kontrolirao Hrvatski dragovoljac. A onda se dogodilo ono s početka priče, domaćin je ostao s igračem manje, Šibenik je poravnao iz jedanaesterca, obrisi igre nakon toga postali su drukčiji.

GOL ZA 1:1

Šibenčani su tada sve svoje kapacitete prebacili u napad, željeli su što prije doći do drugog pogotka. Antonio Marin je recimo sjajno opalio s nekih dvadesetak metara, ali je Šubarić sjajno obranio. Nakon brze tranzicije igre, Šibenčani su također bili u prilici, ali se u odsutnom trenutku spetljao Marin Jakoliš. Međutim, valja napomenuti da niti s igračem manje domaćini nisu odustali od napada, probali su i oni zabiti svoj drugi pogodak, prde kraj prve dionice opasno je glavom pucao Čosić, zamalo kraj stative.

U drugom dijelu od samog početka Rosasova momčad je s igračem više stiskala, ali bez neke konkretnije prilike osim jednog udarca glavom Attysa kojeg je sjajno blokirao Čosić.

Dapače, izglednije situacije u prvih petnastak minuta nastavka imali su dragovoljci. Mioč je recimo izvrsno pucao s nekih dvadeset pet metara iskosa, Rogić se morao dobro protegnuti da zaustavi taj udarac. Nešto kasnije nakon prodora jučer jako dobrog Petra Mamića, Petković se našao u zgodnoj prilici, ali je pucao visoko preko gola. Onda smo vidjeli još jedan okršaj Attysa i Čosića, opet je pobjednik bio stoper domaćina.


KRAJ UTAKMICE!

90'+6' - STRAŠAN ZICER BRANI ŠUBARIĆ U DOSLOVNO POSLJEDNJOJ SEKUNDI! Jakoliš gura Dasilvu u šansu, Velšanin plasira i traži suprotan kut, a vratar HD-a čudesnom intervencijom spašava svoju momčad i donosi vrlo vrijedan bod! Kakva drama na samome kraju, sudac Zebec je odmah nakon toga odsvirao kraj...

90'+2' - Ušao je Vulikić umjesto Roce. Minutu kasnije nastup će zabilježiti i Domagoj Babin, izlazi Karlo Perić.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

86' - Ulazi Velšanin Cole Dasilva, izašao je Kolumbijac David Mina.

85' - Evo odmah i prve Đakovićeve intervencije - sigurno je pokupio prizeman Franićev pokušaj.

84' - I neće moći nastaviti Lovre Rogić. Mijenja ga Antonio Đaković.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

81' - KREĆE HD NA SVE ILI NIŠTA! Sjajan pokušaj Franića čupa Rogić ispod grede! No pritom se ozlijedio Rogić na golu i trenutno mu se ukazuje liječnička pomoć... čini se da je u pitanju skočni zglob.

80' - ŠTO JE SADA PROMAŠIO PETKOVIĆ! Izvrsno su Dragovoljci odigrali kontru, Roca je gurnuo Petkovića u šansu, a napadač HD-a izbija sam pred Rogića i... ništa! Promašio je čitav gol! Bila je to prava stopostotna šansa, mogao je pitati Rogića u koju će stranu, bili bi to iznimno vrijedni bodovi, no neshvatljivo je loše šutirao džoker s klupe.

78' - Mijenja opet Rosas. U igri je Carlos Torres umjesto gotovo nevidljivog Attysa.

78' - Nova šansa HD-a s igračem manje! Petkovićev je udarac prohujao pored gola gostiju...

77' - Probao je i Roca iz daljine, ovo je bio precizniji pokušaj od onog prethodnog Lukićevog, no rezultat je i dalje 1:1.

73' - Novi grubi prekršaj na Marinu, novi žuti karton - dobio ga je Ćosić.

72' - Nakon dugo vremena prilika za HD. Lukić je opalio isprve s ruba šesnaesterca, bilo je to silovito, ali neprecizno.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

68' - Antonio Marin je više vremena proveo ležeći na travnjaku nego igrajući... nakon još jednog izborenog slobodnog udarca, kratku akciju odigrali su Šibenčani, a Jakoliš šalje loptu preko gola.

62' - Strašna šansa za Šibenik! S pet metara Attys nije uspio poentirati jer mu je požrtvovno uklizao i blokirao Ćosić!

60' - Evo odgovora Marija Rosasa. Izlazi Ivan Delić, ući će Alexander Cvetković.

58' - Dalekometni pokušaj Benedikta Mioča izvrsno brani Lovre Rogić!

57' - Prva zamjena na susretu. Ušao je Vinko Petković umjesto strijelca Luke Viduke.

56' - Prva akcija tek nakon deset minuta. S petoricom su Šibenčani zaprijetili protiv četvorice HD-a, a na kraju Delić glavom šalje pored gola... pritom je i napadač gostiju bio u nedozvoljenoj poziciji. Zasad se prednost od igrača više zapravo ni ne vidi.

46' - Vraćamo se u Kranjču. Nema promjena u sastavima, Dragovoljac će s igračem manje nastojati izvući povoljan rezultat do kraja dvoboja.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Sjajno je Hrvatski dragovoljac otvorio susret, prijetili su domaći od samog starta te zasluženo poveli u 23. minuti kada je fantastičan pogodak postigao Luka Viduka. No, samo četiri minute kasnije sve je palo u vodu... Dotad nevidljivi Šibenčani izborili su jedanaesterac koji je u gol pretvorio Marin Jakoliš, a ujedno je i jedan od najboljih pojedinaca Ricardo Bagadur dobio crveni karton. Do kraja nije bilo promjene i na predah se otišlo u egalu 1:1.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

45'+1' - Mamić gađa s ruba šesnaesterca, odlazi i taj pokušaj pored gola.

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

44' - Nisu stali Dragovoljci, Franić je solo-prodorom izborio korner, međutim Šibenik je umrtvio igru, s igračem više im se ne žuri te samo čekaju predah...

37' - Prijeti sada Marin iz daljine, a Šubarić sjajno brani!

35' - Probija Jakoliš još jednom iz kontre lijevi bok, a blokira Lukić. Zatim isti taj Lukić iz rekontre probija desni bok, pretrčao je stoper HD-a cijeli teren, a od bloka odlazi to u korner!

33' - Osokolio se Šibenik nakon izjednačenja... Jakoliš je zavrnuo neugodan ubačaj u peterac, prebacio i Šubarića, no nije stigao na drugu vratnicu Ćurić!

image
DAMJAN TADIC/CROPIX Cropix

28' - GOOOL! Jakoliš je siguran egzekutor - lopta u jednu, Šubarić u drugu stranu i evo izjednačenja u Kranjčevićevoj!

26' - JEDANAESTERAC ZA ŠIBENIK! Bagadur je laktom zaustavio jedan udarac Nikole Raka, a sudac Zebec pokazao na bijelu točku... I CRVENI KARTON ZA BAGADURA! Provjerava se situacija u VAR sobi.

25' - Roca je nagazio Marina, eto i njemu žutoga kartona.

23' - GOOOOL! I to kakav - golčina! Jednu 'svijeću' u šesnaestercu dočekao je snalažljivi Luka Viduka te poluškaricama pogodio iza nemoćnog Rogića... Kruna je to izvrsne igre Dragovoljca u prvome dijelu, zasluženo vode 1:0!

20' - Šibenika u ovoj fazi susreta nema niti na mapi... Mamić je sada centaršutom tražio Karla Perića, a pravovremen je na toj lopti bio vratar Rogić.

16' - Zasad je prvo ime HD-a Ricardo Bagadur, ovog puta u negativnom kontekstu - zbog 'body-checka' na Antoniju Marinu prvi je igrač sa žutim kartonom.

13' - Još je jednom Bagadur u prvome planu, no ovog puta nije uspio naciljati okvir gola...

7' - Pogodak, ali poništen! Ricardo Bagadur glavom je zabio nakon kornera, ali je igrač Hrvatskog dragovoljca bio na putu lopti do gola. Dirala ga je, a bio je u nedopuštenoj poziciji. VAR je to provjeravao, ali to je bilo jasno i putem TV-snimke.

15.00 Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina.


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 15:34