GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
BORBA ZA JESENSKU TITULU

Video: Modri u 25 minuta riješili Slaven i popeli se iznad Hajduka, pogledajte golove

Dinamo je s 3:0 na Maksimiru svladao Slaven Belupo, a već u srijedu ide na gostovanje u Pulu
Piše: Tomo Ničota/SNObjavljeno: 12. prosinac 2021. 19:05

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0 (Andrić 13', Oršić 19', 25')

DINAMO (3-4-1-2): Livaković - Theophile (od 46. Lauritsen), Perić, Šutalo - Ristovski, Ademi (od 61. Bulat), Mišić, Špikić (od 46. Franjić) - Ivanušec (od 70. Tolić) - Oršić, Andrić (od 46. Jurić)

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Sušak - Bosec, Božić, Utin (od 67. Mlinarić), Goda - Kocijan (od 87. Hlevnjak), Caimacov, Kvržić (od 21. Van Bruggen) - Glavčić (od 67. Laušić), Hadžić (od 67. Monjac), Zapata

ZAGREB - stadion Maksimir. Gledatelja: 2.049 Sudac: Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina)


Nakon mnogo muke u HNL-u, posebno u Maksimiru, gdje nisu pobijedili u četiri susreta zaredom u svim natjecanjima, Modri su odigrali pravu, ozbiljnu utakmicu, prekinuli taj nevjerojatan niz, uvjerljivo pobijedili Slaven Belupo (3:0). A i nakon šest domaćih utakmica napokon nisu primili gol!

Dinamo se izjednačio s Hajdukom, u srijedu igra zaostalu utakmicu u Puli, tom pobjedom probili bi Zagrepčani na drugo mjesto, a iduće nedjelje mogu protiv Dragovoljca dohvatiti i prvu poziciju uoči zimske stanke. Tko bi rekao, nakon poraza od Rijeke i Hajduka, da će Dinamova stvarnost izgledati tako optimistično, u tjedan dan puno se toga promijenilo.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

'Londonska terapija' je uspjela, pobjeda protiv West Hama potpuno je preporodila Dinamo, koji je sve riješio već nakon 25 minuta. Nekoliko odličnih i odlučnih akcija, raspoloženi napadački dvojac Andrić-Oršić i priča je bila gotova.

Ne pamtimo ove sezone tako goropadne Modre, koji su ijednu utakmicu prelomili tako brzo. Čak i u onih 8:0 s Dragovoljcem bilo je neizvjesnije, sve do 45. minute bilo je 1:0. Zapravo, baš je Slaven Belupo u Koprivnici, u Dinamovih 1:4 osjetio kako izgleda Dinamo u punoj snazi, tamo su Modri igrali slično, 0:3 je bilo u 50. minuti. Sad im je za takav doseg trebalo dvostruko manje vremena.

Istina, Slaven je u Zagreb došao jako oslabljen, teško je i nabrojati na koga sve Zekić nije mogao računati, takva momčad od samog starta nije mogla parirati domaćinu, ali, kako je Dinamo igrao pitanje je bi li Koprivničani prošli bolje i da su bili kompletni(ji).

Već u četvrtoj minuti probio je bok Špikić, odigrao povratnu loptu, Oršić se nije najbolje snašao, ali se odmah vidjelo da je nadahnut, raspoložen. Dinamo je dominirao, sve se odvijalo na polovici gostiju, bilo je samo pitanje kad će Slaven kapitulirati. Nije se dugo čekalo, u 13. minuti Komnen Andrić je glavom dočekao i sproveo u mrežu precizan ubačaj Ristovskog. Dinamo je otključao Zekićevu momčad i dalje je sve išlo lagano.

Za šest minuta već je bilo 2:0, zabio je Oršić, a šest minuta kasnije još je jednom poentirao Oršić za 3:0. Tri pogotka u dvije utakmice, očito mu je onaj eurogol u Londonu donio sigurnost i samopouzdanje, a dobro se se snalazi i na ovoj, drugačijoj poziciji, gdje nije toliko na krilu, već u napadu, bliže vratima. Nakon tog trećeg gola javili su se i navijači sa Sjevera, pjevajući o 'pet komada'.

Odmah na poluvremenu Željko Kopić napravio je tri izmjene, Lauritsen, Franjić i Jurić usšli su umjesto Theophilea, Špikića i Andrića. Igrači Slavena pokušali su visokim presingom zaskočiti 'dinamovce', natjerati ih izvan zone komfora, Dinamo je i dalje kontrolirao utakmicu, istina, možda u kojoj brzini niže, ali svjededno su mogli povećati prednost.

Ivanušec je s 20-ak metara pucao malo pokraj vratnice. Onda je i Livaković osjetio loptu, Hadžić je pucao, Dinamov vratar se samo zagrijao, uhvativši loptu bez problema. Zatim je Dinamo imao kontru, Ivanušecom udarac završio je u bloku...

Dobio je Kopić i luksuz da u 60. minuti na klupu pošalje kapetana Ademija i odmori ga za susret u Puli, uglavnom, sve što je htio, dobio je Dinamov trener u ovoj utakmici.

Do kraja nije bilo nekih velikh uzbuđenja pred gostujućim golom, osim Bulatova udarca preko grede, i Lauritsenova u zadnjoj minuti pokraj gola. Dinamo je još malo spustio gas, ali i mirno priveo susret kraju. Iako, mogli su gosti smanjiti i možda vratiti neku dramatiku u dvoboj.

Laušić je s 15-ak metara pogodio gredu, potom je Zapata nakon odličnog solo-prodora loše pucao, a pljesak je zaradio i Livaković za paradu nakon još jednog jakog udarca Laušića. Koprivničani ipak nisu pali bez ispaljenog metka, ali kasno su se probudili.


KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Lauritsen je za kraj promašio novu šansu i to je to, neće više biti vremena za promjenu rezultata... Zebec svira kraj!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' - Ući će i Filip Hlevnjak na mjesto Matea Kocijana.

84' - Prekrasna obrana Dominika Livakovića! Sjajan Laušićev šut s dvadesetak metara Dinamova je 'jedinica' ukrotila lijepom paradom i hvatanjem lopte u ruke!

82' - Bulat još jednom silovito šutira, odlazi i taj udarac preko grede.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

80' - Slaven sve karte baca u napad! Zapata se lijepo driblingom riješio Lauritsena, sjurio se u šesnaesterac, a onda napravio potez previše i prebacio gol... Mogla je završnica biti i bolja, ali pohvale je za solo-prodor zaslužio Kolumbijac.

76' - TRESE SE GREDA! Zapatu i Boseca dinamovci su uspjeli zatvoriti, no nakon Laušićeve bombe sretno ih je spasio okvir Livakovićeva gola!

70' - Iz igre će Luka Ivanušec, na njegovo mjesto ide Marko Tolić.

67' - Evo i prve Zekićeve reakcije. Ulaze Mateo Monjac, Mihael Mlinarić i Marin Laušić umjesto Hadžića, Utina i Glavčića.

66' - Bulatov projektil na Mišićevo proigravanje proletio je pored gola!

61' - Kapetan Arijan Ademi odigrao je svoje za danas, zamijenit će ga Marko Bulat. Zekić još ne mijenja.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

58' - Ivanušec si je driblingom otvorio dobru poziciju, no i njega su blokirali gosti. Zebec je potom provjeravao jedan detalj iz te akcije s VAR sobom, međutim otklonjena bilo kakva sumnja.

56' - Utin blokira bombu Ristovskog. Nemaju Farmaceuti ideje kako parirati Modrima...

54' - Evo i prvoga pokušaja Slaven Belupa na utakmici! Nedim Hadžić je isprobao svoj udarac s oko 25 metara, išlo je to ravno u Livakovića.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

52' - Potegao je Ivanušec s dvadesetak metara i nije to uopće bilo loše, prohujao je njegov udarac pored gola!

46' - Vraćamo se na Maksimir. Na trostruku promjenu odlučio se Kopić. U svlačionici će ostati Komnen Andrić, Kevin Theophile-Catherine i Dario Špikić, a priliku dobivaju Deni Jurić, Rasmus Lauritsen i Bartol Franjić. Zoran Zekić u nedostatku boljih rješenja ostaje pri početnoj postavi.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Modri su vrlo brzo došli do prednosti i u prvih 25 minuta potencijalno osigurali pobjedu u Maksimiru. Andrić i Oršić ranim su pogocima donijeli vodstvo koje bi Dinamo do kraja dvoboja rutinski trebao očuvati.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

45' - Neće biti sučeve nadoknade, igrači odlaze na predah.

42' - Utin se našao u dobroj poziciji, ali iz zaleđa. Bijesno je napucao loptu za što je dobio samo usmenu opomenu suca Zebeca.

39' - Šutalo ruši Caimacova pa i on ulazi u sučevu bilježnicu.

34' - Evo napokon i dobre reakcije Slavenove obrane... Ristovski po već tko zna koji put prolazi desnom stranom i dobro centrira, Ademi je u skoku, no zadnja linija Farmaceuta uspijeva omesti Dinamova kapetana.

26' - Bosec je prvi igrač sa žutim kartonom.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

25' - GOOOL! Prvi je Oršićev udarac Sušak uspio obraniti, no u nastavku akcije Mišić i Ristovski izigrali su neopreznu obranu Farmaceuta, a za završni Oršićev udarac nije bilo rješenja... u 25. minuti Modri vode već s tri pogotka prednosti!

21' - Sada je ušao Van Bruggen umjesto Kvržića, dvije minute prekasno...

19' - GOOOL! Kapetan Arijan Ademi iskoristio je nepažnju koprivničke obrane i pronašao Oršića koji klasičnom 'špicom' probija Sušaka za 2:0 Dinama! Nije pomoglo ni to što Kvržićeva izmjena nije bila obavljena...

17' - Čini se da se ozbiljnije ozlijedio Zoran Kvržić i da neće moći nastaviti... Ukazuje mu se pomoć, dugo to traje.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

13' - GOOOL! Sjajno je Ristovski ubacio za Andrića koji okružen dvojicom braniča glavom trese mrežu za vodstvo Dinama u Maksimiru! Bio je ovo prvi udarac u okvir gola i odmah je napadač Modrih pronašao način kako smjestiti loptu iza leđa Sušaka...

10' - Dinamo je očekivano nametnuo svoju igru, međutim Farmaceuti zasad vrlo dobro stoje.

4' - Špikić je zakuhao jednu izglednu situaciju, no Oršića su dobro zatvorili gosti iz Koprivnice.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Glavni je sudac Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina.


>>> Stigli su sastavi! Za Dinamo će danas zaigrati tri stopera, a u sastavu je Mišić, ali i Theophile-Catherine koji je opet dobio prednost nad Lauritsenom.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 04:46