ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
A TREBAO IM JE SAMO BOD...

Video: Najmlađi strijelac u povijesti HNL-a u epskom finišu sezone poslao Varaždince u drugu ligu

Dramatičan rasplet u Koprivnici, pregledavao se i VAR u posljednjim sekundama susreta...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2021. 20:11

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 1:0 (Zvonarek 88')

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Čović – Apau (od 90. Vuić), Van Bruggen, Prce – Bogojević (od 78. Bosec), Lulić, Mlinar (od 78. Božić), Glavčić (od 46. Zvonarek), Goda – Knöll (od 69. Delić), Krstanović

VARAŽDIN (3-5-2): Zelenika – Senić, Novoselec, Pellumbi – Peco, Elezi (od 72. Boban), Postonjski (od 85. Benko), Đurasek, Vuk (od 34. Urata) – Obregon, Herrera

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)


Varaždin je napustio prvoligaško društvo nakon poraza u susjednoj Koprivnici. Trebao je Kastelovoj momčadi samo bod u ludoj završnici, ali do izjednačenja nisu stigli. Da ironija sudbine bude veća po Varaždince, presudio im je Lovro Zvonarek koji je svojim prvijencem u drugom nastupu postao uvjerljivo najmlađi HNL strijelac, zabio je sa 16 godina i 14 dana.

Domaćin je posljednje kolo dočekao rasterećen, a trener Stipić odlučio se za početnu postavu bez vratara Filipovića, stopera Božića i Parackog te veznjaka Bačelića Grgića, umjesto njih krenuli su Čović, Apau, Van Bruggen i Mlinar.

Kastel je svoju momčad postavio u 3-5-2 sustav s Obregonom i Herrerom u špici. U prvih dvadesetak minuta igralo se bez većih uzbuđenja, da bi u 22. minuti nakon kornera lopta došla do gostujućeg kapetana Đuraseka koji je tukao s 25 metara i pogodio vratnicu, a čini se da je i Čović tu imao svoje prste...

Potom je udarac isprobao Peco, ali tukao je iznad gola. Nervoza pomoćnog trenera Varaždina Jerteca kulminirala je u 29. minuti nakon duela Apaua i Herrere, sudac Bebek mu je u roku od par sekundi zbog prigovora pokazao dva žuta kartona pa je morao preseliti na tribinu. Leonard Vuk morao je pak napustiti travnjak u 34. minuti, stradao je u sudaru glavama s Apauom, a zamijenio ga je Urata.

Varaždinci su u 41. minuti tražili kazneni udarac nakon pada Herrere, VAR je rekao 'ne'. Prva konkretna prilika za Slaven tek u 42. minuti, Lulić je s desne strane ubacio u sredinu, na loptu su išli Knöll i Krstanović, ali su napravili prekršaj na Seniću.

U 3. minuti nadoknade prvog poluvremena Urata je probio lijevu stranu i pronašao Obregona čiji je udarac blokirao Apau, a u nastavku akcije Herrera nije bio precizan.

Krstanović je nakon sat vremena igre zatresao mrežu, no bio je u zaleđu. Varaždinci su bili uvjereni da su došli u prednost u 62. minuti nakon ubačaja Pece i Herrerine realizacije, no nakon dugačke provjere VAR je utvrdio da se Peco u početku akcije nalazio u zaleđu.

Gol Zvonareka:

U 80. minuti nije priznat ni gol Zvonareka zbog zaleđa u kojem je prije toga bio Delić. Zvonarek ipak zabija dvije minute prije kraja osnovnog dijela susreta, a u 10 minuta sudačke nadoknade najbolju priliku propustio je Benko čiji je pokušaj netko od domaćih izbio s gol-crte.

U 10. minuti nadoknade Bebek je na VAR-u pregledavao mogući prekršaj na Seniću, ali je ocijenio da nema elemenata za kazneni udarac.


Izjave trenera:

Tomislav Stipić, trener Slavena Belupa:

- U ovim trenucima nisam najbolji sugovornik, jer malo suosjećam i s Varaždinom. Kad vidim koliko su ljudi uložili energije i truda, i na kraju ispadnu iz lige ovdje u Koprivnici, moram pripaziti i na svoje riječi. Jako me veseli što nismo primili gol, pobijedili smo 1:0, to su najljepše pobjede, a mali Lovro Zvonarek postao je najmlađi strijelac HNL-a svih vremena. U sezoni s toliko uspona i padova ovo je baš kao šlag na tortu. Bio sam tu za ekipu cijelu sezonu, nadam se da ćemo ovako nastaviti.

Zoran Kastel, trener Varaždina:

- Cijela sezona je na kraju ovisila o jednoj utakmici, o tom jednom golu, o tom jednom bodu. Nismo uspjeli, čestitam Slavenu na pobjedu. Mi smo žalosni, tužni. Nemam što zamjeriti dečkima, dali su sve od sebe. Situacija u kojoj smo se nalazili bila je opterećenje. Pokušali smo skinuti taj teret s igrača, da igraju opušteno i rasterećeno, ali je važnost utakmice učinila svoje. Imali smo nekih situacija, nismo uspjeli zabiti.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:16