VLADO KOS/CROPIX Cropix
POSEBNA ŽELJA ZA EURO

VIDEO Nenad Bjelica poslao jasnu poruku izborniku Daliću: ‘Nadam se da će netko biti na njegovom spisku‘

Press konferenciju uoči posljednjeg gostovanja Osijeka u sezoni održao je Nenad Bjelica
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2021. 14:02

Rezultatski rasterećeni Osječani koji su pobjedom protiv Šibenika (3:0) osigurali drugo mjesto, idu na noge Lokomotivi (subota, 19.05).

"Lijepo je opet pobijediti, pa sve što se događalo poslije ima veću dimenziju. Zadovoljni smo posljednjom utakmicom koju smo pobijedili. Pokazali smo kvalitetu i moral u trenucima kada se realno za ništa rezultatski ne borimo osim za svoj imidž", rekao je Bjelica u uvodu i čestitao pionirima i juniorima Osijeka koji su ušli u finale Kupa Hrvatske.

Pohvalio je Bjelica učinak svojih igrača u posljednjem kolu protiv Šibenika i objasnio zašto se odlučio za sustav 4-4-2.

"Mi još nismo tako krenuli, na to su nas primorale sve ozljede s jedne strane, a s druge strane sam gledao igrače koji su u najboljoj formi i koji najbolje treniraju. S jedne strane ne možeš izostaviti Miereza koji je najbolji strijelac prvenstva, a s druge ni Santinija koji sjajno trenira i sjajno se ponaša. Onda tražiš rješenje da obojica igraju...Sigurno je da će taj sustav i u budućnosti biti naša opcija. Ja nisam rob sustava i sustave prilagođavam igračima koje imamo. Ali ponavljam nije sustav taj koji dobija utakmice, već igrači i energija koju smo imali", rekao je Bjelica.

Lokomotiva?

"Siguran sam da čemo kraj odigrati na najbolji način. Mi želimo pobjede i popraviti već postavljene rekorde. Mi želimo šest bodova i pobjede. Sada želimo pobjedu protiv Lokomotive koja se pod Samirom Toplakom osjetno podigla. Mi želimo pobijediti zbog sebe samih i završiti sezonu na najbolji način. U zadnjih nekoliko sezona nitko nije osvojio ovoliko bodova koliko mi imamo sada. Isto tako razlika prema Dinamu u zadnjih nekoliko sezona nikad nije bila tako mala i neznatna. Isto tako razlika prema Hajduku i Rijeci nije bila tako velika. Na to smo ponosni", objasnio je Bjelica.

Planovi za sljedeću sezoni i transferi?

"Na početku priprema nadam se da neću imati sve što bi značilo da je netko od naših na reprezentativnim pripremama. Nadam se da će netko od naših biti na spisku izbornika Dalića. Što se tiče eventualnih pojačanja, nadam se da će svi biti na našem spisku do 14. lipnja. Poslije toga će puno toga ovisiti o eventualnim odlascima naših igrača. Zasad ne znamo tko će eventualno otići iz kluba i zato pratimo sve pozicije", zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:53