NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
NA RUBU REGULARNOSTI?

VIDEO: Nevjerojatan kraj utakmice! Pogledajte uvjerljivo najluđi gol cijele sezone HNL-a

Gorica je po velikoj buri preokrenula protiv Šibenika i pobjedu potvrdila golom kakav se rijetko viđa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2020. 18:58

ŠIBENIK - GORICA 1:3 (Ampem 7' / Labrović (ag.) 62', Suk 82', Lovrić 90'+3')

ŠIBENIK: Labrović - Mesa, Batarelo, Bilić - Pajić, Bulat, Ćurić, Kvesić - Ampem, Jurić, Alvaro

GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec, Suk - Dvorneković, Hamad, Mitrović - Mudrinski


KRAJ SUSRETA

90'+ 3' GOOOL! Labrović ispucava, no još se jednom umiješala bura, potpuno mijenja putanju lopte i vraća ju u kazneni prostor na nogu Lovriću, a Goričin as bez čekanja iz voleja zabija za konačnih 3:1! Nevjerojatan gol!

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' Velika obrana Labrovića i velik promašaj Mudrinskog s dva-tri metra! Nakon Šikićeva prodora napadač Gorice mogao je završiti priču na Šubićevcu, no domaći vratar daje još malo nade u izjednačenje.

82' GOOOL! Joey Suk se sjajno snašao nakon Lovrićeva udarca iz kuta i neobranjivo pogodio gornji lijevi kut za preokret na Šubićevcu!

78' Jurić prijeti iz okreta, Kahlina to nekako uspijeva obraniti... traže pritom domaći najstrožu kaznu, no Bel samo odmahuje rukom.

75' Novi projektil Gorice, ovog puta je Suk u glavnoj ulozi, prolazi to vrlo blizu 'spojke' vratnice i grede!

71' Prvi žuti karton na utakmici ide Mudrinskom zbog starta na Bulatu.

67' Lovrić još jednom upućuje neugodan udarac, odlazi to pored vratnice...

65' Lovrić silovito šutira s dvadesetak metara, Labrović uz puno muke brani.

63' Dvostruka zamjena kod Gorice, izašli su Hamad i Mitrović, u igri su Kristijan Lovrić i Paulius Golubickas.

62' GOOOL! Čabraja gađa po golu izravno iz kornera, bura je još jednom kumovala pogotku i Labrović to 'boksa' u vlastitu mrežu!

61' Hamad prijeti s ruba šesnaesterca, a Labrović vršcima prstiju izbacuje u korner.

59' Spetljala se obrana Gorice nakon Kvesićeva pritiska, Ampem izbija sam pred Kahlinu, no kao da ga je ta šansa iznenadila i s pet metara ne uspijeva poentirati!

54' Šutira Dvorneković s desetak metara, međutim udarac je slab i lako to hvata Labrović. Gledamo sasvim drugačiju Goricu u nastavku...

51' Dario Bel provjerava VAR zbog potencijalnog igranja rukom u kaznenom prostoru. Nema najstrože kazne, nastavlja se pritisak Velikogoričana! Steenvoorden pokušava glavom, odlazi to mimo vratnice.

48' Mitrović pada u šesnaestercu, no Bel ispravno procjenjuje da je pao bez kontakta, a u nastavku Čabraja šutira iz daljine i Labrović uz puno poteškoća izbacuje u korner.

46' Počinje drugo poluvrijeme, kod Šibenika je ušao Rak umjesto Alvara.

POLUVRIJEME Domaći nogometaši mnogo aktivniji, no nakon furioznog starta, umrtvila se utakmica na Šubićevcu - djelomično i zbog iznimno jake bure.

45' Neće biti sudačke nadoknade, Dario Bel šalje igrače u svlačionicu.

39' Propala je polukontra Gorice, što zbog (opet) intenzivne bure, što zbog 'desperado' pokušaja Mudrinskog iz teške pozicije s 20-ak metara, prošlo je iznad gola.

36' Problemi za organizatore, od jake bure otpali su čak i reklamni panoi.

32' Šibenčani traže novi pogodak, Pajić je dobro centrirao, no čisti to Steenvoorden i izbacuje glavom u prvi od čak četiri uzastopna kornera u nizu! Nema promjene rezultata.

25' Evo i malo uzbuđenja... Sjajan Kvesićev udarac prohujao je malo iznad grede!

23' I dalje vladaju teški uvjeti na Šubićevcu. Jaka bura znatno otežava ionako sporu kombinatoriku obiju momčadi.

17' Kahlina sada griješi! Pobjegla mu je lopta nakratko, Jurić je tu bio blizu, ali snašao se vratar gostiju i stigao na vrijeme izbaciti izvan igrališta.

11' Uzvraćaju sada i gosti. Mudrinski gura Hamada u šansu, međutim spetljao se Iračanin i propala je izgledna prilika za Goričane.

7' GOOOL! Zaspala je velikogorička obrana... Nakon ispucavanja Kahline, bura zaustavlja putanju lopte! Zatim je Jurić sjajno 'podvalio' za Princea Ampema koji nepogrešivo sprema loptu iza Kahlininih leđa. Šibenik vodi 1:0!

5' Po nekoliko poluprilika s obje strane, no dinamiku igre najviše otežava iznimno jaka bura na šibenskome stadionu.

19:05 ​Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni sudac je Dario Bel iz Osijeka.


Najava:

Prava je šteta da se dvoboj 12. kola HNL-a između Šibenika i Gorice nije igrao u srijedu ili četvrtak. Ta dva dana u Šibeniku i u cijeloj Dalmaciji bila su prava proljetno, a za danas meteorolozi najavljuju buru, koja bi mogla imati udare i do 100 km/h. No, raspored odigravanja utakmica, nažalost, napravljen je davno prije i tu se ne može napraviti ništa. No, može li Šibenik načiniti još jedan golem korak i nakon Hajduka, Rijeke i Varaždina skinuti i Goricu, momčad iz gornjeg doma lige?

- Napravit ćemo sve da pobijedimo, kao i uvijek. Bez obzira na ime, rejting ili formu suparnika, mi uvijek idemo na tri boda i nema razloga da tako ne bude i prije susreta s Goricom - odmah će u glavu trener Šibenčana Krunoslav Rendulić.

Utjecaj vjetra

Za razliku od svog litavskog kolege Valdasa Dambrauskasa na klupi Gorice, strateg narančastog broda nije imao odveć kadrovskih problema na treninzima. Naime, Turopoljcima je u reprezentativnoj stanci nedostajalo par igrača koji su participirali u Bišćanovoj U-21 selekciji, a u šibenskim redovima izbivao je tek Todor Todoroski (U-21 Sjeverna Makedonija). To je olakšavajuća okolnost za trenera, ali ima i ona druga strana medalje, koja kaže kako i na Šubićevcu ima itekako materijala za Bišćanovu selekciju, koja je uz dosta sreće osigurala plasman na EuRO. Mnogi, naime, tvrde da Bulat, Labrović i Ćurić zaslužuju izbornikov radar.

- Slažem se, ali možda se uskoro to i promijeni, čak i znatno prije nego li se netko nada - zagonetno će u tom smjeru učitelj Šibenčana.

Bulat je standardni član U-19 selekcije, Labrović je već dobivao poziv za U-20 selekciju tadašnjeg izbornika Jarnija, dok Ćurić pokazuje izniman napredak pod Rendulićevim vodstvom. No, fokus je trenutno ipak na Gorici.

- To je momčad koja teži nadigravanju, kod koje nema panike u nekim škakljivim situacijama. Rješavaju ih kroz pas-igru, a mi ćemo nastojati tome stati na kraj. Ali, nemojte me pitati kako...

Šibenik bi u slučaju pobjede opet barem privremeno izbio na četvrto mjesto što jamačno svima predstavlja dodatni motiv.

- Sigurno, momčad je dobro radila u stanci kao i motiva nikada ne manjka. ri boda bi nas još više učvrstila u sredini ljestvice i to nam svima daje dodatni motiv.

Prognostičari “zovu” buru, može li to utjecati na meč s Goricom koja nije igrala natjecateljsku utakmicu preko mjesec dana?

- Ma, sigurno je vjetar nešto što uvelike utječe na način igre. Gorici nije prednost što nije dugo igrala, ali to ne mijenja ništa na stvari. Oni će imati svoju računicu koju ćemo mi nastojati pokvariti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 02:33