Matija Djanjesic / CROPIX
BIŠĆANOV NASLJEDNIK

VIDEO: NOVI TRENER RIJEKE NA PREDSTAVLJANJU KUPIO NAVIJAČE, A PRIČAO JE I O SVOJIM PRETHODNICIMA 'Kek mi je rekao da su tribine ovdje dvanaesti igrač'

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 24. rujan 2019. 14:35

Nakon što je, unatoč dobrim rezultatima i dobroj atmosferi u svlačionici, ulica Igora Bišćana natjerala na ostavku, na klupu NK Rijeke ekspresno je zasjeo novi trener Simon Rožman, koji će prvu utakmicu voditi već u srijedu, na gostovanju kod Buja u Kupu Hrvatske.

Svoju je trenersku karijeru Rožman, rođen 1983., počeo u Celju 2013. godine, u omladinskom pogonu slovenskog kluba, a godinu dana kasnije, u travnju, postao je trener prve ekipe, čime se prometnuo u najmlađeg trenerskog debitanta u slovenskoj Prvoj ligi. Celje je odveo do drugog mjesta u prvenstvu i finala Kupa Slovenije, a potom je karijeru nastavio u Domžalama gdje je isprva imao ulogu sportskog koordinatora, da bi uskoro preuzeo prvu momčad.

U svojoj prvoj sezoni na klupi Domžala (2016./2017.) ostvario je veliki uspjeh osvojivši Kup Slovenije, te je u prvenstvu zauzeo četvrto mjesto. Nakon toga, u sezoni 2017./2018., stigao je do play-offa Europske lige, eliminiravši na putu i njemački Freiburg.

S HNK Rijekom Simon Rožman potpisao je ugovor na tri godine, a u u torak se na Rujevici predstavio novinarima. Rijeku mu je, kako je otkrio, nahvalio njegov trenerski prijatelj Matjaž Kek koji mu je pričao kako je na Rujevici uvijek bila super atmosfera te da su tribine uvijek bile dvanaesti igrač.

- To su stvari zbog kojih sam se lako odlučio za Rijeku – kazao je, izrazivši nadu da će se i dalje ići tim putem te da će navijači pomoći na svakoj utakmici. S druge je, pak, strane, kako je rekao, otegotna okolnost bila što je "Bišćan ovdje napravio sjajan posao". - Puno smo razgovarali ovih dana, sada ulazim u neke "velike cipele" – rekao je.

Istaknuo je da je zadovoljan kako su ga primili na Rujevici te da je sretan što ulazi u organizirani klub, prepoznatljiv u regiji, s uvijek jasnim i visokim ciljevima. - To je klub s dobrim i kvalitetnim igračima koji imaju veliku želju i ambiciju. Znam i da ljudi ovdje vole klub i znaju prepoznati rad i neki sadržaj na terenu – rekao je.

Ispričao se novinarima što mu hrvatski jezik ne ide baš najbolje, a odmah je istaknuo i da ne voli puno pričati pred mikrofonima. - Mjesto na kojem se treba pokazati uvijek je bio teren. Ono što mogu obećati jest da ću svu svoju energiju,znanje i srce dati mom novom klubu na putu novog uspjeha – poručio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 11:07