CROPIX
 DAMIR KRAJAC
DINAMO NOVI PRVAK

Video: Novi udarac za Hajduk! Bijeli vodili 2:0 u Kranjčevićevoj, pa izgubili u posljednjim trenucima

Razuzdano je bilo slavlje Lokosa, koji su ovom pobjedom zasjeli na drugu poziciju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. lipanj 2020. 23:19
LOKOMOTIVA - HAJDUK 3:2 (Kolinger 46‘, Tuci 66‘, Petrak 97‘/Caktaš 3‘, 36‘)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić - Mersinaj, Kovačić (od 46. Gluhaković), Kolinger, Čeliković (od 84. Marković) - Jakić (od 84. Petrak), Cokaj (od 65. Atiemwen) - Kastrati, Tolić (od 90. Majić), Uzuni – Tuci.
HAJDUK (3-4-1-2): Posavec - Ismajli, Vušković, Dimitrov - Juranović, Jradi, Jurić (od 55. Nejašmić), Dolček (od 90. Čuić) - Caktaš - Jairo (od 46. Brnić, od 90. Čolina), Kreković (od 55. Jakoliš).

Kakav je to bio preokret nogometaša Lokomotive! Hajduk je imao 2:0, ali Lokosi se nisu predavali i u najboljoj ovosezonskoj utakmici u Kranjčevićevoj uspjeli su preokrenuti rezultat i pobijediti 3:2 (1:2), pogotkom Petraka u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Razuzdano je bilo slavlje Lokosa, koji su ovom pobjedom zasjeli na drugu poziciju, a istodobno su promovirali Dinamo u novoga prvaka Hrvatske, šest kola prije kraja...

Izvanrednih su prvih 45 minuta odigrali Lokomotiva i Hajduk, bilo je to poluvrijeme za nogometne sladokusce! Na odmor su Splićani otišli vodeći 2:1, a osim ta tri pogotka, još smo vidjeli nekoliko lijepih prilika na obje strane, igralo se otvoreno, bez kalkulacija, bio je to nogomet zbog kojeg vrijedi kupiti ulaznicu!

Rano vodstvo gostiju, već u 3. minuti, šokiralo je Lokose, kojima je trebalo desetak minuta da dođu k sebi i vrate se u utakmicu. Taj je pogodak Caktaša donio Splićanima ono što su željeli, stavio ih je u poziciju da ne moraju juriti i na silu tražiti pogodak, nego su mirno mogli stati u defenzivni blok i čekati priliku za protunapade.

Tako je i bilo, pa je Jairo u dva navrata pobjegao obrani Lokosa, međutim vratar Ivo Grbić odličnim je reakcijama obranio te Brazilčeve pokušaje, ne dopustivši da njegova momčad rezultatski potone. Lagano su se budili i domaćini, lijepu je zgodu propustio Uzuni i baš u trenucima kad je izgledalo da će Lokosi pritisnuti goste i pokušati izjednačiti, Hajduk je u 36. minuti poveo 2:0! Nespretni je Kovačić nehotice sapleo Jaira i Caktaš se opet upisao u strijelce. Općenito su Lokosi previše pojedinačno griješili i gosti su svaku takvu pogrešku koristili i kretai u opasne protunapade, nakon kojih je pogodak visio u zraku.
Iako su Splićani poveli 2:0, nije to bilo gotovo, ni blizu od toga!

Minutu nakon drugoga Hajdukova zgoditka, 'zicer nad zicerima' imao je Jakić poslije dvostrukog dodavanja s Tolićem, no opalio je nebu pod oblake s desetak metara! Kakva je to samo prilika bila... Zagrebačka je momčad, dakako, krenula prema naprijed, ostavljala je dosta prostora gostima za kontru, pa je tako Jairo još jednom testirao Grbića, ali Splićanin na vratima domaćina nije se dao iznenaditi. I kad je sudac Batinić već pogledavao na sat, u sudačkoj nadoknadi gromovitog prvog poluvremena, Lokomotiva je pogotkom Kolingera smanjila na 1:2 i najavila još burniji drugi dio utakmice...

I već u 47. minuti Kastrati je bio sam ispred Posavca, ali je s 12 metara iskosa s desne strane poslao loptu preko grede! Nastavilo se igrati otvoreno, bilo je vatrometno u oba kaznena prostora, pokušavali su zaprijetiti Dolček i Brnić s jedne, te Tolić s druge strane, ali rezultat se nije mijenjao. Spomenimo da je u poluvremenu u Hajdukovoj svlačionici ostao ozlijeđeni Jairo, koji je bio prava napast za obranu Lokosa u prvih 45 minuta...

A u 60.minuti poskočio je onaj domaći dio zapadne tribine, zatresao se i balkon na zgradi u Kranjčevićevoj, na kojem su bili navijači Lokosa! Tuci je zatresao mrežu gostiju, ali prvi pomoćni sudac Đurak podignuo je zastavicu i označio zaleđe, Batinić je prihvatio sugestiju pomoćnika i Lokosi su se prerano proveselili, pogodak nije priznat.

Ali, šest minuta kasnije, sve je bilo regularno, Tuci je euro-golom sa 16 metara vratio sve na početak, uporni i hrabri Lokosi uspjeli su se vratiti iz ponora! Trener domaćina, Goran Tomić, bacio je sve karte u napad, uveo je u igru i Atiemwena, tražili su Lokosi i potpuni rezultatski preokret. A s druge su strane Hajdukovi igrači bili šokirani gubitkom vodstva, nisu više znali što da rade, opasno su živjeli. Posebno u 70. minuti, kad je Tolić imao veliku priliku za 3:2, ali Posavec je obranio tu loptu. Uzvratili su Splićani promašenim „zicerom” Jakoliša u 76. minuti, bio je sam ispred Grbića, no pogodio je reklamu iznad stadionske ograde. A u sudačkoj nadoknadi, samo su dobre vile spasile goste, kad je nakon ubacivanja Kastratija loptu sa crte u korner izbio Vušković...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 09:48