GORAN MEHKEK/CROPIX
POGLEDAJTE TRENUTAK ODLUKE

Video: Novi veliki posrtaj Gorice u borbi za Europu, Slaven odnio sva tri boda iz Turopolja

Gorica sada u zadnjih šest kola ima tri remija i tri poraza, treće mjesto je jako, jako ugroženo
Piše: Toni Roić/Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2021. 20:47

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:1 (Knöll 39')

VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Pajić i Bučar. Četvrti sudac: Cestarić. VAR: Jović. AVAR: Đurak. Delegat: Glavina.

GORICA: Banić - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir (od 88. Ngouali) - Špikić (od 70. Dvorneković), Nimely, Hamad (od 62. Mitrović) - Dieye (od 62. Mudrinski).

SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Prce - Apau - (od 24. Bogojević), Lulić (od 77. Bosec), Bačelić Grgić (od 70. Mlinar), Glavčić, Goda - Knöll (od 77. Iličić), Krstanović (od 70. Delić)

ŽUTI KARTONI: Pršir (29 - povlačenje suparnika), Muhammed (52 - preoštar start), Nimely (58 - preoštar start), Bogojević (69 - preoštar start), Filipović (80 - odugovlačenje igre).

Nakon 11 kola u kojima je imao sedam remija i četiri poraza, Slaven Belupo je došao do pobjede 1:0 u Velikoj Gorici. Trećeplasirani domaćini opet su malo čime u igri na terenu opravdali visok plasman, pa se njihov crni niz produljio na šest kola bez trijumfa.

Trener Gorice Siniša Oreščanin suočio se s ozbiljnim problemima u kadru jer su mu otpali zbog ozljede koljena najbolji strijelac Kristijan Lovrić, bolovi u trbušnom zidu zaustavili su nastup Kalika, dok je Steenvoorden u tjednu navukao upalu pluća. Tako je na 25. rođendan prvi put od prve minute krenuo lijevi bek Cheick Keita, a kao zadnji vezni uz Babeca startao je Jurica Pršir.

U 6. minuti nakon velike pogreške Babeca, Krstanović je bio sam pred Banićem, ali umjesto udarca dodao je loptu Knöllu, koji s desetak metara promašuje nemoguće. Umjesto u praznu mrežu, loptu je usmjerio pokraj lijeve vratnice. Već u sljedećem napadu opet je Krstanović krenuo prema Baniću, ovoga puta je pucao, ali pogodio je vratnicu, tako da su Koprivničani u startu propustili dva čista zicera.

Gorica se potom pribrala i polako hvatala niti igre, da bi u kontranapadu u 28. minuti Nimely gurnuo u priliku Špikića, koji je sam pred Filipovićem, ali puca slabo i vratar gostiju lako kupi loptu. Gosti su opet uzvratili u 36. minuti kada je zdesna u šesnaesterac ušao Lulić, ali njegov udarac nije bio precizan, ali tri minute kasnije naplatili su bolju igru vodećim pogotkom. Nijemac Tim Knöll iskupio se za nevjerojatni promašaj na startu, te izigravši Krizmanića iz blizine je matirao Banića za vodstvo Slavena.

Pogledajte gol odluke:

Na izmaku poluvremena domaćini su imali lijepu priliku za izjednačenje, ubacio je Špikić, sam je na petercu ostao Nimely, ali njegov udarac glavom bio je nedovoljno jak i precizan da bi iznenadio sigurnog vratara Filipovića. Pokušala je Gorica napraviti pritisak na početku drugog poluvremena, ali obrana gostiju djelovala je sigurno i najviše što su domaći uspijevali izboriti bio je korner.

U 60. minuti glavom je pokušao Dieye, ali Filipović je opet bio dobro postavljen. Dvije minute kasnije Dieye je završio na klupi, kao i Hamad, a ušli su za domaće Mudrinski i Mitrović, ne bi li nekako napad učinili konkretnijim. I u 68. minuti baš njih dvojica su skuhali obećavajuću situaciju pred vratima gostiju, ali volej Mitrovića odlično je obranio Filipović. Potom je i tek ušli Dvorneković zamalo zabio glavom, a u 82. minuti Filipović je opet nesavladiva prepreka nakon udarca Mudrinskog, koji u 84. minuti uzvraća Knöllu za promašaj dana i poslije dodavanja Muhammeda sa šest metara promašuje zicer.

------------------------------------------------

Izjave trenera

Siniša Oreščanin, Gorica:

- Prvo poluvrijeme pripalo je Slavenu, a drugo nama, ali mi nismo zabili iz nekoliko dobrih situacija. Kriza se događa svima i to je nešto normalno u nogometu, ali nemamo vremena za kuknjavu jer već u utorak gostujemo u Šibeniku. Pokušat ćemo igru graditi na svemu dobrom što smo pokazali u drugom dijelu i vjerujem popraviti realizaciju.

Tomislav Stipić, Slaven Belupo:

- U zadnjih osam utakmica sedam puta smo neporaženi, ali ova pobjeda je zaista nov osjećaj koliko smo bili bez nje. Skoro da se nismo znali ni radovati, iako imamo čemu. U prvom poluvremenu smo trebali voditi 2:0 ili 3:0, dok smo u drugom imali minimalni posjed lopte. Imali smo malo sreće, ali ništa u životu ne ide bez nje. Čvrsto smo šesti i igramo odličan nogomet jer smo trebali osim Gorice pobijediti Hajduk i Osijek. Sada je nova šansa protiv Hajduka.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je u Velikoj Gorici, Slaven je došao do bodova.

90+2' Traje potpuna opsada gola Slaven Belupa.

90' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade. Žuti karton dobio je Delić.

88' Umjesto Pršira - Martinsson. To je jedan od zadnjih mogućih Oreščaninovih poteza večeras.

85' Kakva šansa za Mudrinskog! Krasan ulazak Muhammeda s desne strane, a Mudrinski njegovu loptu s pet metara ne uspjeva poslati u gol... Ovo se moralo zabiti.

83' Bude se domaći. Mudrinski dobro puca, Filipović mu brani. Zanimljivo, od osam domaćih udaraca čak je sedam išlo u okvir gola. Ali, nijedan u mrežu, barem zasad.

81' Ulazimo u samu završnicu dvoboja. No, može li Gorica izbjeći poraz? Zasad ne izgleda tako. Ali. nemalo puta ove sezone znali su se vraćati u posljednjim minutama.

77' Nove dvije promjene kod gostiju. Bosec i Iličić će u igru, a izlaze Knöll Lulić.

73' Slobodan udarac za Pršira s desne strane, stigla je lopta na glavu Dvornekovića koji je upućuje preko grede. Nije to bilo daleko..

70' Dvije promjene kod Slavena. Delić umjesto Krstanovića, Mlinar umjesto Bačelića-Grgića. Kod Gorice ulazi Dvorneković umjesto Špikića.

68' Evo dobrog, efektnog udarca Mitrovića prema Filipoviću koji je to obranio.

66' Prijeti Gorica, no nema opasnosti za Filipovića. Iskreno, do sad smo malo više očekivali od domaćih...

63' Mudrinski umjesto Dieyea, Mitrović umjesto Hamada. To su prve rotacije s domaće klupe.

60' Keita ubacuje na Dieyea, ali uz malo poteškoća Filipović ipak izlazi kao pobjednik iz tog duela pred svojim golom.

58' Novi žuti karton, ovoga puta za Nimelyja. Zanimljivo. još uvijek ne reagira Siniša Oreščanin s pokojom izmjenom, a bod(ovi) mu itekako trebaju.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

55' Zadnju pobjedu u HNL-u Gorica je upisala 28. veljače. Od tada, tri remija i dva poraza. Dogodi li se danas i treći, bit će jako, jako iskompromitirani izgledi Turpoljaca za treće mjesto, ono koje sigurno vodi u Europu.

52' Stjerala je sada Gorica u posljednjih par minuta goste u krilo njihovom vrataru Filipoviću, a nakon jednog brzog izlaska Slavena, Muhammed je dobio žuti karton.

48' Bogojević je sada dobio jedan nezgodan udarac u glavu, ulazi na teren liječnička ekipa ne bi li se provjerilo je li sve u redu s igračem koji je u igru ušao u 24. minuti.

46' Počinje drugi dio dvoboja. Nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Vode gosti iz Koprivnice nakon prvih 45 minuta. Zasluženo, moglo je do prednosti Stipićevo društvo doći i ranije, no stiglo je golom Knölla u završnici prvog dijela.

45' Krasan ubačaj Špikića na Nimelyja, ovaj je neometan sa šest-sedam metara glavom tukao ravno u Filipovića. Ulazi se u razdoblje od jedne minute sudačke nadoknade.

43' Bačelić Grgić u posljednji trenutak skida loptu s noge Krizmaniću nakon jednog kornera i odbijanca... Uh, mogla je Gorica sada izjednačiti, a na kraju je morala zaustavljati kontru gostiju, što je i napravila.

41' Prvi znakovi nervoze kod domaćih. Prce i Muhammed su se sukobili, stao je između njih sudac Vidulin i izmirio ih.

39' GOOOOL! Duga lopta Parackog na Knolla koji se uspio okrenuti, doći do lopte i matirati Banića za vodstvo u Turopolju. Bilo je tu i dosta sreće za Slaven. Ali, sreću treba izazvati.

36' Novi kiks Krizmanića! Presjekao je loptu Glavčić, dao na desno do Lulića, a Slaven je odmah došao u kazneni prostor Gorice. Međutim, Lulić upućuje nešto između udarca i lopte u sredinu, nitko je ne stiže pa gorička obrana može odahnuti.

33' Zasad obje momčadi mogu žaliti za time što nisu u prednosti. Stativa Krstanovića, promašaj Knolla, Filipovićeva obrana Špikiću. Sve je to moglo završiti i drugačije...

29' Hamad na Špikića koji izlazi sam pred Filipovića, ali ne uspjeva ga prevariti i zabiti. Najbolja prilika Gorice do sada.

27' Udarac Lulića odlazi visoko, visoko preko gola. Ali, i to valja zapisati u periodu koji oskudjeva zanimljivim sadržajem.

24' Prva izmjena u momčadi Slaven Belupa. Izašao je Apau, a na njegovo mjesto ušao je Bogojević.

21' Kratak prekid igre nakon duela Matara i Parackog, nezgodno je pao kapetan Slavena, ali sve je u redu i može nastaviti dalje.

17' Ne upuštaju se Farmaceuti zasad u veliki rizik, njihova su odigravanja mirna, a posjed teško gube. Miriši na poluvrijeme bez golova... A, moglo ih je biti.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

14' Ispred Matara do lopte je stigao Filipović. Lopta se preselila na polovicu Slavena, ali Goričani još nisu stvorili opasnost za Filipovića.

10' Gorica je dakle, preživjela opasni početak Slaven Belupa. Knoll i Krstanović propustili su goste dovesti u prednost, a sad domaći pokušavaju nešto iskreirati.

7' Vratnica! Nova greška domaćih, sada Krstanović pogađa vratnicu! Opasno živi Gorica. Ali, i dalje je 0:0.

6' Kakav promašaj Knolla! Krivo dodavanje goričke obrane prema vrataru Baniću, Krstanović je presjekao loptu i asistirao Knollu koji je u izravnom dvoboju s domaćim vratarom šalje pored gola.

4' Babec na Pršira u kaznenom prostoru gostiju, ali nije potonji umirio loptu i došao u priliku za udarac. Filipović to mirno hvata.

2' Danas je Krizmanić na poziciji stopera, nema Steenvoordena zbog upale pluća... Bit će i to problem za domaće. Čekamo prvu opasnost za vratare.

18.05 Utakmica je počela.

17.45 Koprivničanima bod ili tri, u svakom slučaju ne bi loše došli... Ovo su igrači s kojima će ih pokušati izboriti.

17.30 Ovako izgleda početna postava Velikogoričana. Vidjet ćemo kako će sve skupa ići bez Lovrića, daleko najvažnije karike u sastavu.

16.50 Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Iznenadio je postavom Siniša Oreščanin. Niti na klupi nema dvojca Kristijan Lovrić - Anthony Kalik. Kako doznajemo, radi se o lakšim ozljedama. U igri su Nimely i Pršir.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:07