Laszlo Kleinheisler


 
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
PAO JE I REKORD

VIDEO Oduševljenje u Bjeličinoj svlačionici: ‘Pa on je nevjerojatan, čovjek ne može zabiti normalan gol!‘

Novi majstorski pogodak mađarskog reprezentativca izazvao je divljenje suigrača
Piše: JL.Objavljeno: 21. ožujak 2021. 08:52

Bijelo-plavi, koje tako uspješno vodi Nenad Bjelica, opet su na domaćem terenu osvojili očekivane i željene bodove. A nisu do njih ovoga petka došli lako.


- Uvijek je najteže igrati baš takve utakmice, kada svi unaprijed već u mislima ubilježe pobjedu. Ne, stvarno nije bilo lako igrati s Lokomotivom i doći do tog cilja. Na kraju ili pri kraju igre imali smo još neke izgledne prigode, koje su našu pobjedu mogle učiniti uvjerljivijom, izraženom i s većom razlikom u broju pogodaka, ali i ovako je ona zaslužena i vrijedna - izjavio je trener Bjelica.


Dojam je stečen da je u nekim razdobljima igre njegove momčadi bilo praznog hoda. I sam je to uočio iako to, naravno, ne naziva jednakim riječima, pa je povlačio poteze koji su pridonijeli stabilnosti djelovanja svojih učenika.


- Reagirali smo kako treba. Utakmicu smo počeli u formaciji 3-5-2, a kada smo locirali probleme izvršili smo neke izmjene u momčadi i u drugom poluvremenu imali raspored 4-1-4-1. To je učvrstilo defenzivu i osiguralo obranu, a djelovanje momčadi je bilo vrlo dobro. Prije toga zapinjalo nam je u kreaciji, ali mi, odavno sam to objasnio, imamo mogućnost prilagodbe svemu u igri što je potrebno - kazao je Bjelica.


I opet je pogledao unaprijed. Iako, on ga je odveo dalje nego inače, budući da će na iduću utakmicu čekati dva tjedna zbog stanke u prvenstvu koja je osigurana za potrebe reprezentacije.


- Jako je dobro što na tu stanku idemo poslije važne pobjede i samim tim u pozitivnom ozračju koje je kod nas i inače takvo. Prvo ćemo se koji dan odmoriti, onda tjedan koji je pred nama iskoristiti za regeneraciju, pa prionuti pripremama za nastavak prvenstva i gostovanje u Puli - objasnio je Bjelica.


Makar se to iz konačnog rezultata nadmetanja Bijelo-plavih i Lokomotive baš i ne vidi, činjenica je do su pobjede došli teško, ali u potpunosti zasluženo. I pri tome potvrdili svoje već dobro znane vrijednosti. Kao momčad, ali i pojedinci koji u HNL predvode u poretku statističkih pojedinačnih dosega. Tako je argentinski napadač Ramon Mierez postigao već osamnaesti ligaški pogodak, Petar Bočkaj upisao devetu asistenciju, a vratar Ivica Ivušić petnaesti put u ovom prvenstvu svoju momčad sačuvao netaknutom.

Ipak, najviše je ovacija i čestitki nakon utakmice s Lokomotivom dobio mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler. Pogodak koji je postigao za vodstvo Bijelo-plavih detalj je koji potvrđuje ne samo njegovu igračku klasu, već i onaj zbog kojeg je nogomet toliko obožavana igra.


- Nevjerojatan je Laszlo. On je čini se naumio sebi priskrbiti nagradu Puskas (priznanje FIFA-e za najbolji gol u sezoni, op.a.). Čovjek ne može zabiti normalan gol i daj Bože da tako i potraje. A moram pohvaliti i Miereza. Kada krene u skok i loptu udari glavom, izvjesno je da ćemo se radovati njegovom golu - izjavio je vezist prvoligaša s Drave Josip Vuković.


On je, pak, u početnu postavu Bijelo-plavih ušao nakon što je iz svih opcija zbog ozljede izostao Vedran Jugović. No, Vuković je svoj dio posla odradio. Ne s osobitim umjetničkim dojmom, to se od njega ni ne traži, ali vrijedno i racionalno. Oku promatrača sa strane i ne osobito upadljivo, a momčadi i te kako korisno. I time je još jednom potvrđena snaga Osijeka u kvaliteti i širini igračkog kadra, zajedništvu i karakteru koji obilježava baš sve, i one koji igraju, i one koji ostanu na klupi za pričuve. Svi dišu i žive kao jedan, svi se jednako raduju svakom uspješnom potezu onih na travnjaku, postignutom pogotku i ponajviše rezultatskom uspjehu.

Bjelica ‘skinuo‘ Šuška

Nenad Bjelica je sa svojim Bijelo-plavima postavio i novi klupski rekord u broju osvojenih bodova nakon odigranih 26 prvenstvenih kola. Do sada ga je držao Ivo Šušak, koji je s tadašnjom Osijekovom generacijom u sezoni 1994./95. u istom ovom razdoblju prvenstva osvojio 52 boda, a sada ga je "skinuo" Bjelica s u ovom trenutku osvojenih šest više, odnosno čak 58.

Europski Dinamo zbog sveukupnog učinka Bijelo-plavih u natjecanju i bačene mu rukavice izazova u utrci za naslovom prvaka ima i te kako o čemu razmišljati. (dr)

Tri gostovanja pa Dinamo

Pred prvoligašem s Drave su u nastavku ligaškog natjecanja čak tri uzastopna gostovanja. Prvo u Puli kod Istre 1961, onda u Koprivnici kod Slavena Belupa, pa u Splitu protiv Hajduka. A onda na red dolazi veliki derbi u osječkom Gradskom vrtu, kada će se Bijelo-plavi ogledati s Dinamom.

ONI SU OSVAJALI FERENCA PUSKASA

2009. Cristiano Ronaldo
2010. Hamit Altıntop
2011. Neymar
2012. Miroslav Stoch
2013. Zlatan Ibrahimović
2014. James Rodriguez
2015. Wendell Lira
2016. Mohd Faiz Subri
2017. Olivier Giroud
2018. Mohamed Salah
2019. Daniel Zsori
2020. Son Heung-min

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 17:28