DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SJAJNE UTAKMICE U HNL-U

VIDEO: Opet gužva na vrhu! Pogledajte fantastičnu golčinu hrvatskog majstora slobodnjaka

Gorica je na gostovanju u Puli u 3. kolu HNL-a slavila s 2:1 uz prekrasan pogodak Kristijana Lovrića
Piše: Sportske novosti/Robert MatteoniObjavljeno: 31. srpanj 2021. 22:03

ISTRA 1961 - GORICA 1:2 (Bande 90'+2' / Lovrić 19', Dieye 68')

ISTRA 1961 (4-3-3): Lučić - Daničić, Eira, Matić, Navarro - Mlinar, Blagojević (od 81. Galilea), Perera - Bande, Lisica (od 81. Mišković), Iličić

GORICA (4-2-3-1): Banić - Keita (od 46. Steenvoorden), Krizmanić, Jovičić, Muhammed - Ngouali, Babec - Lovrić, Fruk (od 64. Dvorneković), Mitrović (od 87. Janković) - Dieye (od 81. Brodić)

Pula - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 476. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)


I u sedmom gostovanja na Drosini nogometaši Gorice upisali su pozitivan rezultat! Ovaj put vratili su se pobjedi, četvrtoj, uz tri remija...

Odmah na početku utakmice vidjelo se da je Gorica visoko podigla linije i kako je Rendulić tražio, pritiskala domaće igrače iz posljednje linije. To je bio veliki problem za Istru jer dva stopera, Matić i Silva bez dovoljnog doprinosa „šestice“ Perere teško su loptu provlačili između linija. Istrina igra otkako je Garcia trener ima određene linije kretanja, ali ako vezni igrači ne stvaraju trokute, i traže dubinu, onda ta igra postaje jalova.

Nisu se Puljani još snašli, a Goričani su mogli povesti. Dijagonala na drugu stativu pronašla je Mitrovića, koji je idealno na pet metara vratio u sredinu gdje je Dieye u padu pucao preko gola. Bilo je to prvo upozorenje domaćinima da moraju čvršće igrati. Istra je doduše već u 8.minuti mogla do gola. Bande je sjajno pronašao Lisicu, koji je unutar kaznenog prostora imao odličnu poziciju za šut, ali je lopta pogodila u blok.

Gorica je djelovala bolje u prvih 20-ak minuta, a taj je dojam osnažila vodstvom. Slobodnjak za Goričane, dok imaju Kristijana Lovrića je pola gola. Kada pogodi loptu onako kako zna onda ispadne lijep zgoditak koji zaslužuje pljesak.

Vodstvo Gorice nije bitno promijenilo odnose na terenu. Istra je djelovala u grču, kao da ih je visoki pritisak gostiju iznenadio i nisu znali kako preskočiti tu prvu liniju obrane Rendulićeve momčadi.

Previše dodavanja između stopera, podosta unatrag, samo je doprinosilo dojmu jalovosti domaće momčadi. Garcia je vidljivo bio nezadovoljan igrom svojih igrača, te je sukladno viđenoj promjeni stava u nastavku, očito na poluvremenu održao žešći govor. Zeleni su u drugom dijelu bili kudikamo življi, aktivniji prema naprijed. Istini za volju, već u 46. minuti je Lovrić mogao „zatvoriti“ utakmicu. Lisica je krivo vratio loptu unatrag, Lovrić se sjurio s lijeve strane u kazneni prostor i pucao snažno, no Lučić je izvrsno obranio!

Utakmica je u nastavku bila zanimljivija. Gorica više nije visoko pritiskala, Puljani su lakše osvajali teren, ali nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju šansu. S druge strane su Goričani prijetili iz brzih protunapada. U 67. minuti razigrani Babec je ušao u kazneni prostor i u posljednji tren pred šut bio je blokiran. No, minutu kasnije gosti su povisili vodstvo i nastavili tradiciju da postižu u Puli barem dva pogotka. Dvorneković je po desnom boku pobjegao Daničiću i onda sjajno uposlio Dieyea na drugoj stativi za „tap-in“ poentiranje... Do kraja utakmice Istra je uspjela tek smanjiti vodstvo preko izvrsnog Bandea, što je bila barem utješna nagrada za borbeno izdanje iz drugih 45 minuta...

Pobjeda gostiju bilo je logična posljedica bolje igre i ipak veće kvalitete u odnosu na domaću momčad. Očito je, još jednom, da je Istra traljavo odradila prijelazni rok. Trener Garcia zna složiti zanimljivu igru, ali za to mu je uprava trebala ipak priskrbiti barem 3-4 igrača u rangu pojačanja. Još mjesec dana do kraja mercata možda će se to dogoditi, ali do tada, Istru čeka prilično mučan put. Što se Gorice tiče, osim potvrde da su u Puli kao u samoposluživanju bodova, imaju još jednu potvrdu – da idu dobrim putem stvaranja još jedne vrlo dobre natjecateljske momčadi.


KRAJ UTAKMICE

90'+2' - GOOOL! Uspio se Bande dobro snaći i iz teške pozicije postići počasni pogodak za Istru... Istra - Gorica 1:2!

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

87' - Priliku će dobiti i Niko Janković, izlazi Josip Mitrović.

81' - Promjene kod oba sastava. Garcia u igru uvodi Miškovića i Galileu umjesto Lisice i Blagojevića. Kod Gorice će na klupu Matar Dieye, mijenja ga Fran Brodić.

75' - Skočili su sad svi igrači Istre i tražili jedanaesterac! Muhammed je s leđa srušio kapetana Blagojevića, no sudac Lovrić samo je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavlja.

72' - Mijenja sada i trener Istre Gonzalo Garcia. Umjesto Iličića u igri je Dion Drena Beljo.

68' - GOOOL! I opet je Matar Dieye strijelac, s time da je ovoga puta asistent Dvorneković, međutim opet se pregledava VAR zbog mogućeg zaleđa... Sve je sada čisto, povećala je prednost Gorica, 2:0 je u Puli!

64' - Nova promjena kod Gorice. Izlazi Fruk, u igru će Matija Dvorneković.

54' - Probudila se Istra, spojili su dvije povezane šanse, no Iličićev atraktivan potez petom nije završio pogotkom.

49' - GOOOL! Ipak, izgleda da neće biti ništa od gola... čini se da je Matar Dieye bio u nedozvoljenoj poziciji. Pregledava se VAR snimka. Tako je, sudac Zdenko Lovrić označio je zaleđe, ali nije Dieye bio u ofsajdu, nego je prebrz bio Kristijan Lovrić koji mu je asistirao s lijeve strane. Dugo je trajao taj prekid, oko tri minute...

48' - Velika šansa za Goricu! Lovrić je bio u mat-poziciji, izbio je sam pred Lučića, ali vratar Istre sjajno brani taj pokušaj!

46' - Počinje drugo poluvrijeme. Trener Gorice Krunoslav Rendulić u svlačionici je ostavio Keitu, zamijenit će ga Matthew Steenvoorden.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica bez previše prigoda u Puli. 'Suzdržana' Istra ne može parirati ovako dobro posloženoj Gorici koja i dalje opravdava epitet najneugodnijeg gosta HNL-a. Svojom novom majstorijom iz slobodnjaka Kristijan Lovrić je doveo izabranike Krunoslava Rendulića u vodstvo.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Jednu opasnu 'svijeću' u šesnaestercu Gorice ukrotio je sigurni Banić i bila je to najbolja prigoda Istre u ovome dijelu susreta.

19' - GOOOL! Kristijan Lovrić je još jednom izveo svoju čaroliju... iz slobodnog udarca s oko 30 metara pogodio je bliži kut, potpuno je nemoćan bio Ivan Lučić. Gorica vodi 1:0!

1' - Počeo je susret u Puli. Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

19.00: Stigli su sastavi!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 08:49