Osijek- Hrvatski Dragovoljac.











 
 VLADO KOS/CROPIX
SRUŠENA NEUGODNA TRADICIJA

Video: Osijek do pobjede nakon puno muke! Pogledajte gol kojim je HD pao u Gradskom vrtu nakon 20 godina

Osijek je u 13. kolu HT Prve lige s 1:0, golom Žapera, pobijedio Hrvatski dragovoljac
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. listopad 2021. 17:24

OSIJEK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (Žaper 70')

OSIJEK: Malenica, Miloš (od 69 Gržan), Škorić, Lončar, Bočkaj, Fiolić (od 82. Pilj), Nejašmić, Žaper, Hiroš (od 67. Bohar), Topčagić (od 67. Daku), Mierez (od 83. Ndockyt).

HRVTASKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Majstorović (od 73. Franić), Bagadur, Ćosić, Vulikić, Mamić, Viduka (od 46. Turčin), Bašić (od 58. Roca), Mioč, Petković (od 46. Perić), Štrkalj (od 77. Karoglan).

---------------------------------------------------------------------------

Bijelo-plavi će privremeno, najmanje jedan dan, s vrha ljestvice gledati na ostatak Prve HNL. Točno dvadeset godina i dva dana trebala su proći da Osijek pobijedi Hrvatski dragovoljac u Gradskom vrtu. A morali su se domaćini prilično namučiti da napokon prekinu tu neugodnu seriju. Trebala su Osijeku čak 22 udarca u vrata i nevjerojatnih 14 udaraca iz kuta za jedan pogodak vrijedan osme prvenstvene pobjede kojim je nagrađena apsolutna dominacija. Čvrsti Dragovoljac je u dva navrata je pritom spašavao i okvir gola.

Odluka da odmah krene s napadačkim tandemom Mierez - Topčagić, koji je inače prvi puta započeo utakmicu, dala je naslutiti kako će Nenad Bjelica novu pobjedu tražiti potpunom ofenzivom na vrata Dragovoljca.

Pretpostavka trenera Osijeka kako se novi sraz dvije momčadi neće puno razlikovati od njihova sraza u prvom prvenstvenom krugu bila je točna. Brzo se vidjelo u kojem će smjeru ići utakmica. Očekivano, Osijek odmah goste ugurao u krilo njihova vratara, "sjevalo" je sa svih strana, no čvrsti gostujući blok uspjevao je izdržati silne napade domaćina koji su kako se približavao odmor postajali sve intezivniji. Pokušavali su Nejašmić, Topčagić, Žaper, Fiolić i, naravno, Ramon Mierez, koji je silnom energijom potvrđivao koliko je "gladan" golova. Promijenio je Argentinac uoči utakmice broj na dresu, odbacio je "nesretni" broj 13 u želji da promjeni svoju sreću koja mu je ove sezone okrenula leđa, dobio je i dobre "batine", no nije uspio prekinuti golgeterski post koji se oduljio i na osmu prvenstvenu utakmicu. Posljednjih 577 koje je proveo na travnjaku "El Toro" nije zabio gol, ali sve mu je bliže. Negdje mu se jednostavno mora vratiti.

Svi ti pokušaji domaćina, međutim, nisu utjecali na rezultat. Ono što vratar gostiju Šubarić nije obranio, što nije zapelo u gustom bloku ili su nogometaši Osijeka promašivali zaustavio je okvir gola. U sudačkoj nadoknadi Topčagić je nakon udarca glavom zatresao gredu poslije odličnog ubačaja Nejašmića. Na poluvremenu je Osijek imao 10-1 prednost u udarcima, 6-0 u udarcima iz kuta uz aspolutnu nadmoć u posjedu. A te su brojke u nastavku samo rasle.

Gdje je stao u prvom dijelu, Osijek je nastavio u drugom. U najvećem dijelu utakmice svi su, osim Osijekova vratara Malenice, boravili na polovini gostiju. Rijetki su bili pokušaji gostiju da iz kontraudara pokušaju nešto napraviti u napadu. Bjelica je istovremeno zamjenama pokušao podići intezitet, a pod tim pritiskom gostujuća obrana morala se prije ili kasnije slomiti. Dogodilo se to u 71. minuti nakon za Osijek 13. udarca iz kuta.

Zabio je Žaper koji je prvi puta nakon dva mjeseca, još od poraza od Dinama, započeo prvenstvenu utakmicu. Izdanja poput ovakvog vratit će ga među startere. Posjeta u Gradskom vrtu srušila je prosjek ove sezone. Osijek na domaćem terenu u prosjeku gleda 2215 gledatelja, manje nego što ih se okupi na Poljudu i Rujevici, ali i dvostruko više nego na Maksimiru. Utakmica protiv Dragovoljca na tribine je dovela tek 1.311 navijača koji se do kraja utakmice više nisu radovali golovima, ali su se veselili egzibicijskim potezima Bočkaja i Ndockyta. Bio je Osijek blizu povećanju vodstva, ali se pokušaju standardno odličnog Darka Nejašmića koji "raste" iz utakmice u utakmicu ispriječila vratnica.

Vrijednom pobjedom Osijek je otvorio mini-ciklus u kojem će bijelo-plavi u tjedan dana odigrati tri utakmice. Već u utorak gostuju Rudešu u osmini finala Kupa, a idući vikend su na Rujevici.

---------------------------------------------------------------------------

Prijenos uživo:

OSIJEK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (Žaper 70')

90+4- Kraj! Osijek je po prvi puta nakon 20 godina pobijedio Dragovoljac na Gradskom vrtu.

90+2 - Požutio je Daku (Osijek).

90 - Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade vremena.

89 - Žuti karton dobio je Petar Bočkaj (Osijek).

88 - Opalio je sada Nejašmić, ali njegov šut izvan šesnaesterca odsjeda na vratnici.

82 - Dvostruka promjena kod Osijeka. Izlaze Ivan Fiolić i Mierez, a ulaze Ivan Pilj i Ndockyt.

81 - Dragovoljac se iznenada našao u šansi nakon nespretne reakcije obrane Osijeka, ali Karoglan nije uspio zabiti.

78 - Izašao je Tomislav Štrkalj, a u igri je Bruno Karoglan (Dragovoljac).

73 - Izašao je Valentino Majstorović, a ušao Martin Franić (Dragovoljac).

70 - GOOL! Osijek je imao čak 13 kornera, a taj 13. je bio sretan. Domaćini vode 1:0! Zabio je Žaper nakon što je Bočkajev ubačaj do njega proslijedio Nejašmić.

69 - Izašao je Mato Miloš, a upšao Šime Gržan (Osijek).

67 - Dvosturuka promjena kod Osijeka. Izašli su Amer Hiroš i Mihret Topčagić, a u igri su Damjan Bohar i Mirlind Daku.

65 - Probao je sada Mamić s ruba šesnaesterca, ali loše je pucao pa je golman Osijeka samo ulovio loptu u ruke.

61 - Bočkaj je ubacio, Topčagić pucao, ali samo u blok i korner za Osijek. Iz tog kornera su ponovno pokušali domaćini, ali ponovno nisu uspjeli zabiti.

58 - Iz igre je izašao Marko Bašić, a u igri je Ivan Roca (Dragovoljac).

57 - Žuti karton dobio je Karlo Perić.

54 - U drugom dijelu nastavljena je dominacija Osijeka. Dobro je sada Škorić probio bok i centrirao, ali nije bilo sreće u završnici.

50 - Žuti karton dobio je Stipe Vulikić (Dragovoljac).

46 - Na poluvremenu je napravljena i dvostruka zamjena kod Hrvatskog dragovoljca. Izašli su Vinko Petković i Luka Viduka, a u igri su Karlo Perić i Tomislav Turčin.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Trese se greda Hrvatskog dragovoljca. Pucao je Topčagić glavom nakon lijepog ubačaja Nejašmića, ali gosti su sada imali sreće.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Nova opasna situacija u kaznenom prostoru gostiju koji su nakon gužve uspjeli blokirati dva udarca prema svojim vratima.

40' - Odlična kontra Osječana. Mierez je proigrao Fiolića koji se sjurio prema šesnaestercu, pucao je ljevicom, ali lopta odlazi pokraj gola.

33' - Nova dobra prilika za Osijek. Sada se za udarac s vrha kaznenog prostora izborio Mierez, odapeo je, ali lopta je završila u rukama Šubarića.

31' - Vjerojatno najbolja prilika Osijeka u dosadašnjem tijeku utakmice. Pucao je Žaper potpuno sam i neometan glavom nakon ubacivanja Bočkaja iz kornera, ali lopta odlazi preko gola.

28' - Novi pokušaj Osijeka, opet preko Topčagića, ali nema prave opasnosti za Hrvatski dragovoljac.

23' - Pokušao je sada Topčagić s vrha kaznenog prostora, ali Šubarić je siguran. Nakon kornera su se gosti uspješno obranili.

21' - Nastavlja se dominacija Osijeka u posjedu lopte, ali gledatelji i dalje čekaju na stopostotnu priliku.

12' - Osijek je sada izigrao obranu Hrvatskog dragovoljca, ali je nakon ubačaja s desne strane Mierez ostao pola metra prekratak.

9' - Uzvraćaju sada gosti po desnoj strani, prošao je po desnoj strani Majstorović, ubacio u sredinu, ali je obrana Osijeka uspjela raščistiti sve u zadnji tren.

7' - Lijepa akcija Osijeka po lijevoj strani. Na kraju je pucao Hiroš, ali je čini se zapeo nogom za travnjak i tako umanjio silinu udarca, te Šubarić nije imao posla.

1' - Započela je utakmica u Osijeku.

14.05 - Poznate su postave za okršaj u Gradskom vrtu. Evo u kakvim će sastavima istrčati Osijek i Hrvatski dragovoljac.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 19:56