DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRESUDILI SU - PREKIDI

VIDEO: Osijek uz dosta muke slavio u Kranjčevićevoj, za pobjedu zabio donedavni hajdukovac

Osijek je u 4. kolu HNL-a slavio na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca s 2:1
Piše: SN/Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 20:55

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - OSIJEK 1:2 (Majstorović 55' p. / Mance 13', Nejašmić 75')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Šubarić - Ivkič, Bagadur, Vulikić, Nreca (od 46. Viduka) - Roca, Mioč - Majstorović, Teklić (od 46. Bašić), Petković - Veljača (od 70. Perić)

OSIJEK (3-5-2): Ivušić - Bralić, Čeberko, Škorić - Bartolec (od 64. Miloš), Pilj (od 78. Jugović), Nejašmić, Bočkaj, Hiroš (od 64. Kleinheisler) - Mance (od 78. Daku), Mierez

Zagreb - stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 53. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)


Poput udava gušio je Osijek Hrvatski dragovoljac, strpljivo i polako, zabio već u 13., pogotkom Mancea nakon kornera, ali onda u 53. napravio seriju grešaka koje su HD-u donijele izjednačenje i veliki šok, iz kojeg se, činilo se, Osijek teško može izvući. Međutim, druga praćka Bočkaja nanišanila je Nejašmića i Osijek se nakon remija s Belupom u Gradskom vrtu (1-1), pa poraza od CSKA (2-4), vratio na važni pobjednički kolosijek. Ne samo u kontekstu HNL-a, već i uzvrata s Bugarima u četvrtak...

Pogledajte gol Antonija Mancea:

Sve do te crne 53. minute, pa i nakon toga, na djelu je bila kompletna kontrola momčadi Nenada Bjelice, koji je u odnosu na Sofiju napravio osam zamjena, a od trojice kojima je posebno dijelio bukvice na treningu dan nakon teškog poraza od CSKA, na terenu je bio tek Mierez. Bohar na klupi, a Žaper niti na njoj. Činilo se, ujedno, da je i uz raspoloženog debitanta Bartoleca osječki šef i - pogodio. I tu u formaciji 3-5-2, sa Cheberkom, Škorićem i isto dojmljivim Bralićem na stoperima, te Bartolecom i Bočkajem na krilima. Naprijed su igrali Mierez i vrlo dobri Mance, iza njih Pilj, Nejašmić i Hiroš.

Majstorovićev gol pogledajte ovdje:

Osijek (još uvijek), doduše, nije momčad koja će lepršavom igrom "gaziti" nedoraslog suparnika, što Hrvatski dragovoljac za ovaj Osijek definitivno jest, ovo je bila radna momčad, u kojoj je do izražaja u prvih 45 minuta prvenstveno došla disciplina - komponenta koju je Bjelica posebno istaknuo nakon CSKA - te raspoloženi Petar Bočkaj, koji je prvo u 13. iz kornera i nanišanio prostor u koji je neometan upao Mance, a u ostatku susreta bio je jedan od rijetkih pokretača akcija u igri. Sve je opasnije išlo preko prekida, kojih se itekako nakupilo već do 50. minute, kada je statistika izbrojala deset kornera, posjed od gotovo 70%, ali i tek tri udarca za okvir.

Nejašmićev gol pogledajte ovdje:

A onda je HD, koji dotad nije mogao ni primirisati golu, kako to već u nogometu biva, i izjednačio. Igrala se 53. minuta kada se Bašić sjajno riješio Nejašmića idealno poslužio Petkovića koji bježi Škoriću, a malo potom i Ivušiću koji ga ruši za klasični penal, kojeg u pogodak iz prvog udarca prema vratima pretvara Majstorović. Osijek je zaspao...

Bjelica ga pokušava razbuditi i ulascima Miloša te Kleinheislera, tada se razbudila i utakmica, a nakon što su "bijelo-plavi" promašili dvije velike prilike (oba puta Mance), obje nakon odličnih poteza iz igre, činilo se da je HD nadomak šokantnog i neočekivanog boda, međutim, opet se uključio Bočkaj, koji je u 74. ubacio iz slobodnjaka s desne strane, sve na drugu stativu, gdje odlično ulazi Nejašmić i gađa bliži kut za važnu, važnu pobjedu Osječana. HD će, pak, imati velikog posla da se nametne u borbi za ostanak...


KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - 'Požutio' je i Vulikić zbog prekršaja na Kleinheisleru.

85' - Promjene i kod jednih i kod drugih... Bjelica vadi Miereza i daje priliku Boharu, a Kuljanac šalje Petkovića na klupu, ulazi Pasariček.

78' - Nove izmjene radi Bjelica. Ušli su Jugović i Daku umjesto Mancea i Pilja.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

75' - GOOOL! Bočkaj je izveo taj slobodnjak koji je skrivio Viduka, pronašao je Nejašmića na suprotnoj vratnici koji gađa bliži kut i pogađa glavom za 2:1!

Nejašmićev gol pogledajte ovdje:

74' - Viduka rukama ruši protivničkog igrača i dobiva žuti karton.

71' - Malo je nedostajalo do novog gola... Mance je izbio sam pred Šubarića, vratar HD-a je dobro zatvorio svoj kut, i napadač Osijeka šalje to tik uz vratnicu! Bjelica je sve nervozniji na klupi...

70' - Promjena kod HD-a. Ušao je Karlo Perić umjesto Marija Veljače.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

68' - Krenuo je Osijek po novi pogodak! Ubacio je Miloš oštro i prizemno na desetak metara odakle tuče Mance - malo preko grede!

64' - Reagira sada Bjelica te uvodi Kleinheislera i Miloša, izlaze Hiroš i Bartolec.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

55' - GOOOL! Siguran je realizator Valentino Majstorović... Ivušić u jednu, lopta u drugu stranu i to je izjednačenje!

Majstorovićev gol pogledajte ovdje:

53' - JEDANAESTERAC ZA H. DRAGOVOLJAC! Bašić se sjajno riješio Nejašmića i zatim idealno dugačkom loptom uposlio Petkovića koji bježi Škoriću, činilo se da će Ivušić stići tu loptu, no Petković je brži i od njega... ruši ga vratar Osijeka i to je penal za HD!

51' - Prvo veće uzbuđenje u nastavku... Mierez je centrirao oštro i prizemno kroz šumu nogu, dočekao je to Bočkaj na sasvim drugoj strani i tražio Hiroša, međutim završava taj pokušaj daleko na tribinama.

46' - Vraćamo se u Kranjčevićevu. Trener HD-a Miroslav Kuljanac napravio je dvije izmjene. U svlačionici su ostali Teklić i Nreca, ulaze Marko Bašić i Luka Viduka. Bjelica je na teren poslao istu momčad.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U utakmici bez previše prigoda Osijek se nametnuo kao kvalitetnija momčad, rano je poveo i do kraja prvoga dijela igrao bez previše rizika. Jedini pogodak djelo je Antonija Mancea nakon kornera danas iznimno raspoloženog Petra Bočkaja.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Kulušić šalje igrače u svlačionicu.

37' - I opet pokušava danas iznimno raspoloženi Bočkaj, opalio je iskosa u bliži kut, a Šubarić to izbija u korner!

32' - Veljača je pojurio u kontru, a Bralić ga srušio s leđa i opravdano dobio žuti karton.

30' - Nova šansa za Osijek! Nakon gotovo 15-minutne uspavanke u Kranjči, Bočkaj nas je razbudio dalekometnim pokušajem, međutim odlazi to preko gola...

20' - Osijek i dalje kontrolira situaciju na terenu, Dragovoljac još uvijek bez organizirane akcije.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

13' - GOOOL! Bočkaj je ubacio iz kornera, a Mance nadskočio Slovenca Ivkiča i glavom lijepo pogodio u malu mrežicu za 1:0!

Pogledajte gol Antonija Mancea:

10' - Osječani bolji, ali bez konkretnijih prigoda zasad.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Dario Kulušić iz Šibenika.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


18.00: Stigli su sastavi! Trener Osijeka Nenad Bjelica odlučio je u potpunosti izmiješati sastav u odnosu na postavu koju je poslao na teren u četvrtak protiv CSKA Sofije kada je bugarska momčad slavila s 4:2.

Na klupi su tako ostali Lazslo Kleinheisler, Damjan Bohar, Ivan Fiolić, Vedran Jugović, Mato Miloš, a Mihaela Žapera, Danijela Lončara i Marija Jurčevića nema niti u zapisniku.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 12:47