SCREENSHOT HNTV Screenshot Hntv
PIŠE ROBERT ŠOLA

Video: Pečarić je dobro sudio! AVAR sudac izazvao pomutnju kod sporne izmjene igrača na Poljudu...

Goste iz Koprivnice najviše žulja "slobodnjak" koji je Pečarić svirao u nadoknadi utakmice...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. travanj 2021. 13:35

Zagrebački sudac Ivan Pečarić dobro je odradio posao na Poljudu u srazu Hajduka i Slaven Belupa. I prozivanja koja na njegov račun stižu iz Koprivnice doista ne stoje. Krucijalne odluke bile su mu ispravne, a napokon tu spada i crveni karton koji je pokazao Mujakiću u 41. minuti.

Goste iz Koprivnice najviše žulja "slobodnjak" koji je Pečarić svirao u nadoknadi utakmice. Istina je kako je prekršaj kojeg je Pečarić svirao na Livaju u opasnoj zoni bio dvojben, ali nikako nije bio izmišljen. Hajduk potom nije zabio gol izravno iz tog slobodnog udarca, nego nakon odlične akcije Livaje i Umuta.

Koprivničani prozivaju VAR zašto što se nije uključio kod tog slobodnog udarca, jer je po njima Umut bio preblizu živom zidu, odnosno nije bio udaljen od njega jedan metar kako pravila nalažu. Snimka pokazuje da je Umutova udaljenost od živog zida doista bila rubna, ali realno Hajdukov napadač ničim nije utjecao na igrače u živom zidu, te Pečarić tu nije vidio nikakav "prekršaj". No, sve i da ga je bilo, VAR se u toj situaciji svakako ne bi uključio jer to nije u njegovoj domeni.

image
SCREENSHOT HAJDUK Screenshot Hajduk

Suce utakmice proziva se i zbog nespretnosti iskazane kod zamjene igrača gostiju u sudačkoj nadoknadi. Knöll je trebao izaći, a Delić ući, da bi to iznenada bilo zaustavljeno, jer suci očito nisu bili sigurni je li Slaven Belupo na toj utakmici već u tri navrata mijenjao igrače ili nije. Četiri puta ih naime ne smiješ tijekom utakmice mijenjati.

Ovdje se radilo o tome da je AVAR sudac u sobi pogrešno vodio evidenciju zamjena, pa je kompletna provjera trajala pune tri minute, što je razljutilo obje momčadi. No, na koncu su suci ipak uspješno riješili taj problem, pa je izmjena uredno napravljena. Što je svakako puno manja šteta, nego da su gosti doista napravili nedozvoljeni broj zamjena zbog čega bi vjerojatno naknadno izgubili utakmicu rezultatom 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 01:35