Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
TREĆE POLUVRIJEME

VIDEO: PO PRVI PUT U HRVATSKOJ Pogledajte najsuvremeniji program za grafičku analizu utakmica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2017. 21:31

Sudački instruktor Tomislav Šetka gostovao je u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme' i analizirao sporne situacije 33. kola HNL-a, uključujući i one s najzanimljivije utakmice Rijeke i Hajduka, igrane na Rujevici.

Rijeka je slavila 2:1, a Šetka je rekao kako možemo biti i 'više nego zadovoljni' suđenjem suca Marija Zebeca i njegovog tima.

Pažnju je izazvalo naguravanje igrača već na samom početku ogleda, u sedmoj minuti. Erceg je nagazio Ristovskog koji je ležao na travi, poslije čega je došlo do manjeg incidenta, a igrač Hajduka i Rijeke dobili su žute kartone.

- Žutim kartonima Zebec je poslao poruku 'pustit ću čvrstu igru, ali ne i nesportsko ponašanje', radi se o inače o manjem incidentu - izjavio je Šetka.

Osim naguravanja, pažnju su izazvale i dvije situacije u kojima se apeliralo na 11-erac, najprije za Rijeku, zatim za Hajduk. Stoper Bijelih Georgi Terziev je bio u kontaktu s Mariom Gavranovićem u 20. minuti.

- Dao bih sucu za pravo, on je tu odluku donio u suradnji s pomoćnicima i treba je gledati u kontekstu utakmice. Kao što sam rekao za situaciju iz sedme minute, odlučio je pustiti čvršću igru i stoga nema 11-erca - rekao je Šetka.

U 50. minuti je Župarić bio u kontaktu s Ercegom.

- Slična situacija onoj iz 20. minute. Intenzitet kontakta nije bio dovoljan za 11-erac - istaknuo je Šetka.

------------------------------------------------------------

Igor Cvitanović je gostovao u emisiji kao stručni sukomentator i pohvalio igru Rijeke koja je sada sve bliže naslovu prvaka.

- Sada je sve na Rijeci, iako imaju teško gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa koji je doduše primio tri pogotka kod Osijeka. Rijeka je pokazala pobjednički gard, pobjednički mentalitet, znali su se oporaviti i vratiti nakon poraza od Lokomotive. Ušli su jako dobro u utakmicu protiv Hajduka - izjavio je, između ostalog, Cvitanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 06:15