CROPIX
I TO JE MOGUĆE

VIDEO: POBIJEDILI DINAMO PA NA NEVJEROJATAN NAČIN IZGUBILI U ZAGREBAČKOM PREDGRAĐU Pogledajte neobičnu HNL pobjedu bez udarca u okvir gola!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 05. svibanj 2018. 22:34

Inter je bez udarca u okvir gola svladao Osijek s minimalnih 1:0. Da, tako je, Zaprešićani nijednom nisu natjerali gostujućeg vratara Malenicu na intervenciju, a uzeli su puni plijen i tako se vratili na peto mjesto s bodom prednosti nad Lokomotivom. Tragičar utakmice bio je Andrej Šimunec, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon nesporazuma sa svojim vratarom pomalo komično zatresao vlastitu mrežu.

Samir Toplak ipak nije mogao računati na Komnena Andrića, koji je utakmicu gledao iz zaprešićke lože. Srpski napadač zadobio je udarac protiv Istre, kasnije je osjetio bolove i Toplak nije htio riskirati da u završnici sezone ostane bez svoje glavne uzdanice.

Vratio je strateg Zaprešićana sustav 4-3-3, ali je ipak u sastavu napravio nekoliko izmjena. Čini se da se sjetio pobjede iz studenog pa je u početnu jedanaestoricu uvrstio tadašnjeg strijelca Vedrana Dalića, koji je s Prengom činio stoperski tandem Intera. S druge strane Zoran Zekić imao je većih problema s izostancima, nedostajali su kartonirani Milović, bolesni Ejupi, ozlijeđeni Šorša i Boban.

Bodovi su, ako ćemo realno, bili potrebniji Interu, koji sezonu želi završiti na petom mjestu, a Lokomotiva ih je bila preskočila nakon velike pobjede nad Rijekom. Klub s Drave pak ne može ni gore ni dolje i mirno može privesti sezonu kraju. No Osijek je bio taj koji se nametnuo od samog početka, diktirao je ritam, Inter se uvukao Mrmiću u krilo i nije to na samom početku izgledalo dobro.

Pritisnuli su gosti, prijetili su Bočkaj i Hajradinović, razigravao je Marić, ali nedostajalo je konkretnosti.

U nastavku smo imali prilike gledati ponešto ravnopravniju utakmicu, ali opet je Osijek bio taj koji je prijetio, najbolju priliku imao je Marić, no njegov dobar pokušaj s 10 metara zaustavio je Ante Mrmić. I kako se utakmica bližila kraju, svi su očekivali podjelu bodova, ali onda je jedna akcija Intera, koja nije slutila na uzbuđenje, ipak završila u mreži Osijeka. Rešetar je proigrao Raka, koji je na drugoj vratnici tražio Regana, Šimunec i Malenica skupa su ušli u skok, nisu su se sporazumjeli, stoper Osijeka je, dojma smo, htio spustiti glavom za Malenicu, no nije uočio da je njegov vratar izašao s vrata i onda je nesmotreno zatresao vlastitu mrežu...

U Rudešu mogu biti zadovoljni, nema pobjednika u derbiju začelja!

U derbiju začelja Prve HNL Cibalia i Istra 1961 su u Vinkovcima odigrali 1-1 čime su Puljani sačuvali bod više od Vinkovčana.

Cibalija je povela već u petoj minuti golom Marka Dabra koji je lijepo zabio sa 12 metara. Izjednačio je Brazilac Renato Baruffi u 40. minuti sjajnim pogotkom s više od 20 metara u same rašlje.

U ranije odigranom susretu Inter je pobijedio Osijek 1-0, a pogodak odluke zabio je Andrej Šimunec u drugoj minuti sudačke nadoknade, ali u vlastitu mrežu. Rak je ubacio s lijeve strane, a Šimunec nespretno glavom prebacio svog vratara Malenicu i postigao autogol. Bio je to treći uzastopni ligaški poraz Osijeka, treći rezultatom 1-0.

Kolo će u nedjelju zaključiti Rudeš i Hajduk.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 70 bodova, Rijeka na drugom mjestu ima 63 boda, a Hajduk je treći sa 62 boda i utakmicom manje. Posljednju poziciju drži Cibalija sa 25 bodova, Istra ima bod više na 9. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije, dok je Rudeš osmi sa 30 bodova.

Do kraja sezone Cibalija će gostovati kod Osijeka i Lokomotive, a ugostiti Rijeku, dok Istru očekuju domaće utakmice protiv Hajduka i Rudeša, te gostovanje kod Slaven Belupa.

REZULTATI:

Inter - Osijek 1-0 (Šimunec 90+2-ag)

Cibalia - Istra 1961 1-1 (Dabro 5 / Baruffi 40)

U petak, 4. svibnja:

Slaven B. - Dinamo 2-2 (Ivanovski 14, Vidović 68 / Budimir 45+3, Benković 87)

Lokomotiva - Rijeka 1-0 (Radonjić 13)

U nedjelju, 6. svibnja

Rudeš - Hajduk (ned, 17.00)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 08:40