CROPIX
SVAKOME MOGU ZABITI ČETIRI

VIDEO: POČEO JE POZNATI DINAMOV ŠAMPIONSKI MARŠ Očekivalo se teško gostovanje i muka po vrlo lošem terenu, a dogodilo se klasično 'gaženje'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2018. 17:28

Bila je “laganica”. U odnosu na ono što se očekivalo, a očekivalo se teško gostovanje i muka po teškom terenu, Dinamova pobjeda u Gradskom vrtu bila je “šampionski marš”. Dovoljno je reći da je ovoga puta i nedosuđeni kazneni udarac za Osijek kod 0:2 pao u drugi plan, nije bio toliko spominjan, jer nitko ne dvoji da su Modri sasvim zasluženo došli do ta tri boda.

Nadigrali su domaćine, ponudili atraktivnost i efikasnost, bili uglavnom dominantni, može se reći da su na trenutke i oduševili. Kako Soudani lakoćom zabija, maestralno, kako izgleda Ademi, kao da nikad nije imao pauzu, Olmov učinak je nedvojben, kad i ne odigra na razini jesenskog prosjeka, on priušti nekoliko poteza za pljesak. Razigran je bio Moro, Doumbia varirao tijekom 90 minuta, ali svojom snagom i čvrstinom uglavnom se lagano obračunavao s osječkim veznjacima.

- Jako sam sretan i uživao sam gledajući predstavu naših nogometaša koji su odgovorili svim zahtjevima što smo stavili pred njih. Smatram da je ovo bila jedna superiorna, konkretna, precizna i odgovorna partija, kao što smo i tražili. Čestitke igračima! - nije krio zadovoljstvo nakon utakmice Mario Cvitanović.

Ima pravo biti zadovoljan, da mu je netko ponudio ovakav uvjerljivi ulazak u nastavak sezone, sigurno bi ga potpisao. Ono što je važno, igrači su težili činiti upravo ono što im je objašnjavao na pripremama. Što brži protok lopte, što jednostavniji dolazak pred ili u protivnički šesnaesterac. Modri su bili opasni, Osijekova obrana često na mukama, Dinamova vezna i prednja linija demonstrirale su moć. Petorka Ademi, Doumbia, Moro, Olmo i Soudani bila je nedokučiva za Osijekove braniče, ponekad se činilo kao da melju domaćine. Kažu treneri, često je to ponavljao Josip Kuže, da je najveće umijeće u nogometu stvoriti napadačku igru, mnogo je lakše bazirati ideju na čvrstoj obrani, a sudeći po predstavi u Osijeku, Dinamova glavna snaga trebao bi upravo biti napad. Još kad proigra Gavranović, ako se pokaže i Hajrović, mogao bi proljetni Dinamo biti nadahnut, efikasan, uzbudljiv. Međutim, daleko od toga da Cvitanović i igrači imaju razloga za euforiju, lagana pobjeda u Osijeku krije i mnoge zamke, otkrila je upitnike i razloge za brigu. Pogotovo ako tu utakmicu gledamo u kontekstu priprema za europski iskorak.

Svima mogu dati četiri

A teško se oteti dojmu da je uz malo bolje Osijekovo izdanje, uz malo više koncentracije Dinamo i u subotu mogao biti kažnjen, kako bi tek bilo da je s druge strane bila neka kvalitetnija momčad. Možda čak i Osijek iz kvalitetnijih, jesenskih izdanja. Uvodne minute, do prvog gola, u kojima je Osijek mogao povesti i onih zadnjih petnaestak minuta konfuzije sigurno su dobro upozorenje Mariju Cvitanoviću i njegovoj momčadi. Znak da se ne smiju uspavati u samozadovoljstvu i da euforiju moraju ostaviti postrani.

- Ne gledam dugoročno, već utakmicu po utakmicu i želim samo da u svakoj idućoj budemo još bolji - postala je ta rečenica već Cvitanovićeva mantra.

Dakle, ako ćemo gledati utakmicu po utakmicu, da, Dinamo je u Osijeku bio bolji nego u onoj prošloj, zadnjoj jesenskoj.

No, daleko da je ova momčad već gotova, formirana, derbi u Gradskom vrtu pokazao je da Modri imaju potencijal i kvalitetu, ali da su još uvijek “škvadra” u stvaranju. Neki su potezi oduševili, neke reakcije ipak zabrinule, nedvojbeno, Modre će na proljeće u HNL-u biti teško zaustaviti.

Kad su nadahnuti, mogu svakome zabiti četiri komada!

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 08:49